TECH

Κυρώσεις για τα ‘τρολς’ στους χρήστες κοινωνικών δικτύων σε Αγγλία και Ουαλία

Κυρώσεις για τα ‘τρολς’ στους χρήστες κοινωνικών δικτύων σε Αγγλία και Ουαλία
REUTERS/ KACPER PEMPEL

Οι χρήστες ψεύτικων διαδικτυακών λογαριασμών θα αντιμετωπίζουν πλέον κυρώσεις στην Αγγλία και την Ουαλία.

Τα γνωστά «τρολς» στα κοινωνικά δίκτυα θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη της Αγγλίας και της Ουαλίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εισαγγελικής Υπηρεσίας του στέμματος.

Η νέα αυτή απόφαση σηματοδοτεί ότι οι άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει ψεύτικους λογαριασμούς για να βλάψουν ή να εκθέσουν άλλους πολίτες, θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για προσβλητική συμπεριφορά και παρενόχληση.

“Οι παραβάτες κακώς θεωρούν ότι δημιουργώντας τέτοια διαδικτυακά προφίλ και ιστοσελίδες με ‘’φανταστικά’’ στοιχεία, δεν μπορούν να ανιχνευτούν”, δήλωσε η Άλισον Σάουντερς, διευθύντρια της Γενικής Εισαγγελίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ιστοσελίδα mashable.com, κυρώσεις θα υπάρξουν και σε χρήστες που δημοσιεύουν πορνογραφικό υλικό.

“Παρατηρούμε τεράστια αύξηση εγκληματικότητας στα μέσα κοινωνικών δικτυώσεων, σε πολλές περιπτώσεις όμοια με την κακοποίηση παιδιών και γυναικών”, σημείωσε η Σάουντερς.

Παραπλανητικοί και ψεύτικοι λογαριασμοί δεν επιτρέπονται στο Facebook. Αν κάποιος έχει δημιουργήσει προφίλ με τα στοιχεία σας, το δίκτυο θα το ερευνήσει και θα αναφερθεί στις Αρχές. Η πλαστοπροσωπία διώκεται και από το Twitter. Η εταιρεία αναφέρει ότι λογαριασμοί που παραβιάζουν τους όρους πολιτικής επίσης θα εξετάζονται.

Η εισαγγελική υπηρεσία ανακοίνωσε μια περίοδο διαβουλεύσεων που ανέρχεται σε έξι εβδομάδες για τις νέες κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ