TECH

Προς Λαύριο η μεγάλη επένδυση της Microsoft;

Προς Λαύριο η μεγάλη επένδυση της Microsoft;
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Η Microsoft δεν έχει ανοίξει δημοσίως τα χαρτιά της αναφορικά με την τοποθεσία που θα υλοποιηθεί η μεγάλη επένδυση της στην Αττική, όμως, όλες οι υπάρχουσες ενδείξεις τείνουν προς το Λαύριο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «5ο Smart Cities – Digital Citizens» ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς ανέφερε ότι το σύμπλεγμα από κέντρα δεδομένων (data center region) της Microsoft πρόκειται να δημιουργηθεί στο παλιό εργοστάσιο της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον», μία έκταση 120 στρεμμάτων, η οποία είναι προς πώληση από τον νυν ιδιοκτήτη του.

Η συγκεκριμένη έκταση δείχνει να καλύπτει τις απαιτήσεις της Microsoft, ενώ, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, υπάρχουν συζητήσεις για επιπλέον 100 στρέμματα σε γειτονικά οικόπεδα που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αποθηκών. Επιπλέον, αναζητούνται άλλα 100 στρέμματα σε παραλιακή περιοχή για τη δημιουργία σπιτιών.

Σύμφωνα με τον κ. Λουκά, το Λαύριο έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Η περιοχή που είναι το παλιό εργοστάσιο είναι ενιαία έκταση, εντός πόλεως, δίπλα σε λιμάνι, υπάρχει άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρικό δίκτυο υψηλής τάσης, ενώ η γειτνίαση με τη θάλασσα δημιουργία καλές συνθήκες απαγωγής της θερµότητας που δημιουργείται από τη λειτουργία των υποδομών μεγάλης υπολογιστικής ισχύος

Επιπλέον, σε φάση υλοποίησης βρίσκεται η σύνδεση µε οδικά, σιδηροδρομικά και θαλάσσια δίκτυα, αλλά και µε το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ υπάρχουν συζητήσεις για επέκταση της Αττικής Οδού αλλά και του Προαστιακού μέχρι το Λαύριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ