Έφτασε η στιγμή της απελευθέρωσης των ηλεκτρονικών διευθύνσεων
Από την επόμενη εβδομάδα, ο οργανισμός που διαχειρίζεται τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Διαδικτύου, το γνωστό ICANN, ξεκινά την προσπάθειά του για αυτονομία και απαλλαγής από την ηγεμονία της αμερικανικής κυβέρνησης.
Η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων του Σνόουντεν, το καλοκαίρι του 2014, σε εκείνη τη μυστική συνάντηση με τους δημοσιογράφους Γκλεν Γκρίνγουολντ και Λόρα Πόιτρας είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει ο διάλογος της διαχείρισης της καταγραφής και της διαχείρισης των ηλεκτρονικών διευθύνσεων, με αίτημα ανεξαρτητοποίησης του ICANN, κυρίως από την πλευρά της Ευρώπης.
Πλέον, ξεκινά πιλοτικά η αυτόνομη λειτουργία του, όπως αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times και αναμένεται με ενδιαφέρον το πώς θα προχωρήσει σε αυτή τη νέα κατάσταση, πώς θα ελέγχεται η λειτουργία του και πώς θα δομηθεί το Διαδίκτυο.
Η Συνεδρίαση του οργανισμού στο Μαρακές που ξεκινάει στις 5 Μαρτίου θα ορίσει τις παραμέτρους αυτής της μετάβασης μέχρι τις 10 Μαρτίου, τελευταία ημέρα του Συνεδρίου.
Θεοδωρικάκος: Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα και η κυβέρνηση έχει αντανακλαστικά
17:51
Hellenic Train: Επανεκκινούν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στον Εβρο
17:42
Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: «Οι περισσότερες χώρες του ΝΑΤΟ απέρριψαν την πρόταση - Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια κανενός»
17:31
Πιερρακάκης: Η Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας
17:28