SPONSORED TECH

realme 7i: Μια συσκευή που δεν θέλει… φόρτιση

realme 7i: Μια συσκευή που δεν θέλει… φόρτιση

Ένα από τα πολλά ερωτήματα που έχουν όσοι καταναλωτές αναζητούν το επόμενο smartphone τους σχετίζεται με τον συνδυασμό τιμής προς χαρακτηριστικά και επιδόσεις.

Σε τι βαθμό μπορείς να «συμβιβαστεί» κάποιος προκειμένου να αποκτήσει ένα smartphone που να καλύπτει τις ανάγκες του, χωρίς να χρειάζεται να δώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Ερώτημα που γίνεται ακόμη πιο δύσκολο να απαντηθεί όταν μία από τις βασικές ανάγκες του καταναλωτή είναι το επόμενο smartphoneτου να μην χρειάζεται να το φορτίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ένα από τα πιο καινούρια smartphones της realme, ενός εκ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων κατασκευαστών παγκοσμίως. Το realme 7i, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο μοντέλο, είναι ένα smartphoneμε τεχνικά χαρακτηριστικά που μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά αν αναλογιστεί ότι η τιμή του, όταν κυκλοφορήσει σύντομα αποκλειστικά μέσω του εμπορικού δικτύου της Cosmote, είναι στα 169 ευρώ!

Ιδίως αν συνυπολογίσει κιόλας ότι η μπαταρία της συσκευής έχει χωρητικότητα 6000 mAh. Χωρητικότητα που δεν συναντάμε ούτε σε «ναυαρχίδες» που κοστίζουν αρκετές εκατοντάδες ευρώ συν ότι η realme έχει ενσωματώσει στη συγκεκριμένη συσκευή μία σειρά από εφαρμογές που διευρύνουν την «ανθεκτικότητα» του.

Σε περίπτωση που κάποιος θεωρήσει ότι αυτό είναι υπερβολή, μία δοκιμή θα τον πείσει. Τουλάχιστον, εμάς μας έπεισε καθώς έχοντας το realme 7i για μερικές ημέρες είδαμε ότι όντως ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που δημιουργεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι με μεγάλη χρήση, «άντεξε» για δύο ημέρες χωρίς φόρτιση, ενώ αν χρησιμοποιήσει κάποιος την εφαρμογή QuickFreezeπου αδρανοποιεί τις λιγότερο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές ή το superpowersavingmode, τότε μπορεί να μη χρειαστεί να αναζητήσετε το φορτιστή για πολύ παραπάνω.

Στα πλεονεκτήματα ότι ο φορτιστής των 18W μπορεί μέσα σε 30 λεπτά να φθάσει την μπαταρία στο 29%. Όπως και η δυνατότητα για αντίστροφη φόρτιση που έχει ως αποτέλεσμα το realme 7iνα λειτουργήσει ως powerbankγια άλλες συσκευές!

Σχεδιασμός και οθόνη

Σε αρκετές περιπτώσεις η μεγάλη μπαταρία έχει αρνητικές επιπτώσεις στο πάχος της συσκευής. Όμως, στην περίπτωση του realme 7i κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς πρόκειται για μία σχετικά λεπτή -για την κατηγορία της- συσκευή με μία οθόνη που φθάνει σε διαγώνιο τις 6,5 ίντσες. Η μεγάλη οθόνη έχει ως αποτέλεσμα το realme 7i να είναι ένα smartphoneπου προσφέρει εξαιρετική εμπειρία τόσο σε παιχνίδια όσο και στην παρακολούθηση video, ενώ και όσον αφορά τον ήχο κινείται σε αρκετά καλά επίπεδα.

Ένας λόγος για τις καλές επιδόσειςκαι την εξαιρετική εμπειρία που προσφέρει είναι και το realmeUI, το μενού που έχει αναπτύξει η realmeκαι στην προκειμένη περίπτωση βασίζεται στο GoogleAndroid 10. Πρόκειται για ένα αρκετά γρήγορο και εύχρηστο userinterface, το οποίο δεν θα δυσκολέψει κανέναν χρήστη.

Η συσκευή διαθέτει στην πίσω πλευρά αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι έρχεται με τον επεξεργαστή Helio G85 της MediaTekπου είναι από τις πολύ καλές επιλογές για τη συγκεκριμένη κατηγορία smartphones. Σε συνδυασμό με τα 4 GBτης μνήμης, δεν είχαμε κάποιο «κόλλημα» ακόμη και όταν είχαμε ανοικτές ουκ ολίγες εφαρμογές.

Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος είναι στα 64 GB και είναι αρκετός για τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών. Επιπλέον επεκτείνεται μέσω κάρτας microSD καθώς υπάρχει η σχετική υποδοχή.

Τι γίνεται με την κάμερα

Εκτός της μπαταρίας, μία άλλη έκπληξη είχε να κάνει με τις επιδόσεις της κάμερας με την οποία είναι εφοδιασμένο το realme 7i. Οι επιδόσεις κινούνται σε πολύ καλά επίπεδο ακόμη και όσον αφορά τις νυχτερινές λήψεις, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για ένα προσιτό smartphone.

Το realme 7iδιαθέτει ένα σύστημα τριπλής κάμερας στην πίσω πλευρά της συσκευής. Η κύρια κάμερα του realme 7i διαθέτει αισθητήρα 48MP, μεγάλο διάφραγμα f / 1.8 και φακό 6P. Διαθέτει, ακόμηευρυγώνια κάμερα στα 8MP, διάφραγμα f / 2,25 και πεδίο οπτικής ευρείας γωνίας 119 °, το οποίο μπορεί να συλλάβει ευρύτερη προβολή. Και υπάρχει και ένας φακός ultramacro που επιτρέπει λήψεις από 4 εκατοστά απόσταση.

Το αποτέλεσμα κινείται σε επίπεδα που χαρακτηρίζονται ικανοποιητικά και δεν θα σας απογοητεύσουν. Επιπλέον, η λειτουργία Nightscapeβοηθά στις καλύτερες νυχτερινές λήψεις. Ο αλγόριθμος της λειτουργίας νυχτερινού τοπίου τραβά πολλές φωτογραφίες σε διαφορετική έκθεση και στη συνέχεια τις συνδυάζει σε μία μόνο λήψη επιλέγοντας τα καλύτερα μέρη της κάθε φωτογραφίας. Ως αποτέλεσμα της λειτουργίας νυχτερινού τοπίου, η νυχτερινή λήψη είναι πολύ πιο φωτεινή και πιο καθαρή.

Τέλος, στην εμπρόσθια πλευρά υπάρχει μία selfieκάμερα στα 8 ΜP που υποστηρίζει τη λειτουργία ωραιοποίησης AI, τη λειτουργία HDR, τη λειτουργία πορτρέτου και μια λειτουργία Panoselfie που μπορεί να σας βοηθήσει να βγάλετε ευρυγώνιεςselfies.

Το συνολικό αποτέλεσμα από τη χρήσης της κάμερας κινείται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, όπως είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά.

Πόσο καλή επιλογή είναι;

Με δεδομένο ότι μιλάμε για ένα smartphone που κοστίζει 169 ευρώ, το realme 7i είναι μία πολύ καλή επιλογή αν θέλετε μία συσκευή προσιτή και με πολύ καλές επιδόσεις. Το ατού του, βέβαια, δεν είναι άλλο από τη μεγάλη μπαταρία, κάτι που αναζητούν όλο και περισσότεροι χρήστες, ιδίως εκείνοι που χρησιμοποιούν το smartphoneτους για παιχνίδια και αναπαραγωγή video. Δηλαδή, τις εφαρμογές εκείνες που καταναλώνουν πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο την μπαταρία του smartphoneτους. Και εκεί είναι που το realme 7i δείχνει τι πραγματικά αξίζει.