TECH

Edenred: Ψηφιακό πορτοφόλι για πληρωμές μέσω Android συσκευών

Edenred: Ψηφιακό πορτοφόλι για πληρωμές μέσω Android συσκευών

Το δικό της ψηφιακό πορτοφόλι που δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους καρτών Ticket Restaurant με Android συσκευή να πληρώνουν απευθείας με το smartphone τους λανσάρει στην Ελλάδα η Edenred.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία, εκ των κορυφαίων πλατφορμών υπηρεσιών και πληρωμών παγκοσμίως, ανακοίνωσε τη διάθεση και στην Ελλάδα του Edenred Pay. Η συγκεκριμένη λειτουργία επιτρέπει στους κατόχους Android συσκευών να πραγματοποιούν τις καθημερινές τους συναλλαγές με την Ticket Restaurant κάρτα τους, πλησιάζοντας απλά το smartphone τους στο POS. Υπενθυμίζεται πως η Edenred υποστηρίζει και το Apple Pay για τους κατόχους iOS συσκευών.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η δυνατότητα αυτή προσφέρεται μέσω της εφαρμογής MyEdenred. Τo μόνο που χρειάζεται για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας είναι το άνοιγμα της εφαρμογής και η προσθήκη της ενεργής κάρτας Ticket Restaurant στο ψηφιακό πορτοφόλι της Edenred. Στην συνέχεια, για τη χρήση της υπηρεσίας, αρκεί το άνοιγμα της εφαρμογής MyEdenred και η προσέγγιση του κινητού τηλεφώνου στο τερματικό. Μόλις πραγματοποιηθεί η συναλλαγή, εμφανίζεται αυτόματα στην εφαρμογή MyEdenred.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πληρωμές μέσω Edenred Pay είναι απόλυτα ασφαλείς, καθώς οι πληροφορίες της κάρτας δεν αποθηκεύονται στη συσκευή και δεν μεταφέρονται ποτέ στο κατάστημα. Παράλληλα, διατηρούνται ασφαλείς και εμπιστευτικές μέσω ενός μοναδικού διακριτικού δεδομένων (token) που χρησιμοποιείται για κάθε συναλλαγή ξεχωριστά. Η υπηρεσία Edenred Pay είναι διαθέσιμη για συναλλαγές σε όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα του δικτύου Ticket Restaurant, που διαθέτουν τερματικό ανέπαφων συναλλαγών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ