TECH

Αλλαγές στην Αmazon: Ο Τζεφ Μπέζος αποχωρεί από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή

Αλλαγές στην Αmazon: Ο Τζεφ Μπέζος αποχωρεί από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή
(AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)

Η Amazon.com Inc ανακοίνωσε την Τρίτη πως ο ιδρυτής της εταιρείας, Τζεφ Μπέζος θα αποχωρήσει από το πόστο του εκτελεστικού διευθυντή και θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ κερδών και καθαρές πωλήσεις τριμήνου πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά.

Η μετάβαση προγραμματίζεται να γίνει το τρίτο τρίμηνο του έτους και νέος εκτελεστικός διευθυντής της γιγάντιας εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου θα είναι ο Άντι Τζάσι.

Τα καθαρά κέρδη της Amazon διπλασιάστηκαν το τέταρτο τρίμηνο του 2020 φτάνοντας σε 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπέζος, ο οποίος ήδη έχει στρέψει την προσοχή του και σε άλλες επιχειρήσεις του τα τελευταία χρόνια, σε ανακοίνωσή του προς τους εργαζόμενους της Amazon αναφέρει πως «ως εκτελεστικός πρόεδρος θα μείνω προσηλωμένος στα σημαντικά που αφορούν την Amazon, ωστόσο, την ίδια ώρα, θα έχω τον χρόνο και την ενέργεια που χρειάζομαι για να επικεντρωθώ στο Day One Fynd, στο Earth Fund, στη Blue Origin, στη Washington Post και σε όλα τα άλλα πάθη μου».

Τόνισε μάλιστα πως «ποτέ μου δεν είχα περισσότερη ενέργεια».

Υπενθυμίζεται πως ο Τζεφ Μπέζος έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, καθώς τον «άρπαξε» ο Έλον Μασκ, με την περιουσία του να ξεπερνά τα 185 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η άνοδος κατά 6% που σημειώθηκε την Πέμπτη στη μετοχή της Tesla έκανε τον Μασκ να ξεπεράσει τον Τζεφ Μπέζος, ο οποίος ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο από το 2017, με περιουσία κοντά στα 184 δισ. δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ