iPhone: Το... κόλπο που ετοιμάζει η Apple για αναγνώριση προσώπου με μάσκα
Ανανεώθηκε:
Σύντομα μερικοί χρήστες iPhone θα μπορούν να ξεκλειδώσουν τη συσκευή τους μέσω αναγνώρισης προσώπου (Face ID) φορώντας κανονικά τη μάσκα τους.
Ωστόσο, υπάρχει μόνο μία... απαίτηση: απαιτείται και μία δεύτερη συσκευή της Apple!
Ειδικότερα, η εταιρεία - «κολοσσός» δοκιμάζει μία νέα αναβάθμιση του iOS που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ξεκλειδώνουν τα κινητά τους τηλέφωνα φορώντας μάσκα και... το Apple Watch τους.
Αυτή τη στιγμή, το Face ID αντιλαμβάνεται πότε κάποιος φοράει μάσκα και αυτομάτως εμφανίζει την οθόνη για εισαγωγή κωδικού ώστε να ξεκλειδωθεί η συσκευή.
Η νέα αναβάθμιση του λογισμικού αναμένεται, όπως γράφει το CNNi, να γίνει διαθέσιμη συντόμως και θα επιτρέπει στο iPhone να «επικοινωνεί» με το συνδεδεμένο σε αυτό Apple Watch όταν επιχειρείται να γίνει αναγνώριση προσώπου στο κινητό τηλέφωνο.
Όταν ολοκληρώνεται η επαλήθευση -σημειώνεται πως οι συσκευές θα πρέπει να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση για να γίνει αυτό- το iPhone θα ξεκλειδώνει αυτόματα και το Apple Watch θα δονείται.
Η εταιρεία ξεκαθαρίζει πως ναι μεν η νέα αναβάθμιση θα επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώνουν τη συσκευή, δεν θα επιτρέπει να γίνονται συναλλαγές μέσω Apple Pay, στο App Store ή στο iTunes δε.
Apple tests new way to unlock an iPhone without removing a face mask / By Samantha Murphy Kelly, CNNi Business
Τουλάχιστον 14 νεκροί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο και την γύρω περιοχή
14:18
Μουντιάλ 2026: Πυρά UEFA κατά FIFA για τη διαγραφή της ποινής Μπαλογκάν με παρέμβαση Τραμπ
14:14
Αυξήθηκαν 20% οι επιστροφές των μεταναστών και μειώθηκαν οι αφίξεις το Α' εξάμηνο του 2026
14:10
HELLENiQ ENERGY: Νέες πρωτοβουλίες με στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση
13:58