TECH

H Amazon θέλει να αντικαταστήσει τα password με selfies

H Amazon θέλει να αντικαταστήσει τα password με selfies
Η υποψήφια των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα, Χίλαρι Κλίντον, φωτογραφίζεται μαζί με τους οπαδούς της σε μια selfie σε προεκλογική συγκέντρωση στο Λας Βέγκας της Νεβάδα, στις 14 Φεβρουαρίου 2016 REUTERS/David Becker

Η Amazon αναζητά τρόπους για να αντικαταστήσει τους άβολους κωδικούς πρόσβασης με εναλλακτικούς τρόπους εισαγωγής στις υπηρεσίες που προσφέρει, όπως η μέθοδος αναγνώρισης προσώπου.

Οι πελάτες της εταιρείας θα είναι σε θέση να τραβήξουν μια φωτογραφία του εαυτού τους ή ένα μικρό βίντεο για να επικυρώσουν τις συναλλαγές τους, αντί να πληκτρολογήσουν κάποιον κωδικό που έχουν απομνημονεύσει.

Η αναγνώριση προσώπου είναι ο πιο ασφαλής τρόπος, ώστε να διασφαλιστεί η ταυτότητα του πελάτη -σε περιπτώσεις υποκλοπής, κλεφτών ή ανηλίκων που κάνουν χρήση ψεύτικων στοιχείων. Η διαδικασία θα αντικαταστήσει τους κωδικούς πρόσβασης με τον ίδιο τρόπο που το δακτυλικό αποτύπωμα πήρε τη θέση του κωδικού PIN στα iPhone και άλλες συσκευές.

Στην περίπτωση αυτή θα γίνεται διπλός έλεγχος στη φωτογραφία του ενδιαφερόμενου χρήστη, για να διασφαλιστεί ότι πρόκειται για άνθρωπο. Στη συνέχεια, το σύστημα θα ζητεί από τους χρήστες να ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους, να χαμογελάνε ή να γέρνουν το κεφάλι τους, όταν θα βγάζουν φωτογραφία.

Αυτή η ιδέα δεν είναι εντελώς καινούρια. Ήδη, η MasterCard χρησιμοποιεί μέθοδο πληρωμών με selfies και δακτυλικό αποτύπωμα, αλλά και τα Windows 10 επιτρέπουν την είσοδο στον υπολογιστή με σάρωση χαρακτηριστικών του προσώπου του χρήστη.

Η Amazon κάνει λόγο για εξερεύνηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία και βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών.

«Η είσοδος αυτών των κωδικών πρόσβασης σε φορητές συσκευέw δεν είναι συμβατή σε πολλές περιπτώσεις χρηστών, όπως σε μικρές οθόνη αφής. Μπορεί, βέβαια, να είναι δύσκολο να ελεγχuεί με ακρίβεια ένα δακτυλικό αποτύπωμα», αναφέρει η εταιρεία σε δήλωση της.

Η Amazon δεν έχει ανακοινώσει πότε, και αν, αυτή η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη.


Amazon wants to replace 'awkward passwords' with smiling selfies
by Ivana Kottasova

ΔΗΜΟΦΙΛΗ