TECH

Η realme βρέθηκε στο τοπ 5 της ελληνικής αγοράς για το 4ο τετράμηνο του 2020

Η realme βρέθηκε στο τοπ 5 της ελληνικής αγοράς για το 4ο τετράμηνο του 2020

Η realme, η διεθνής μάρκα smartphone, κατατάσσεται στην 5η θέση στις μάρκες smartphone της Ελλάδας για το 4ο τρίμηνο του 2020 όσον αφορά τις αποστολές πώλησης προϊόντων. Είναι το πρώτο τρίμηνο της realme που εισήλθε στις πέντε πρώτες θέσεις στην Ελλάδα και την Τσεχία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Canalys.

Η realme βρίσκεται αυτόν τον καιρό στο επίκεντρο των εξελίξεων στον κλάδο, αξιοποιώντας καινοτόμες μεθόδους σε όλα τα στάδια παραγωγής της και προσεγγίζοντας με επιτυχία τους καταναλωτές ώστε να αυξήσει γρήγορα το μερίδιο αγοράς της. Σε ένα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον όπου σχεδόν όλοι οι ηγέτες του κλάδου υπέστησαν σημαντικές απώλειες, η realme ήταν μία από τις δύο μεγάλες μάρκες smartphone που πέτυχαν ανάπτυξη για όλο το 2020. Η νεοσύστατη εταιρεία ξεκίνησε τη χρονιά με πωλήσεις σε μόλις 35 αγορές και έκλεισε με περίπου 100% ανάπτυξη, με συνολικά 61 ενεργές αγορές μέχρι το τέλος του 2020. η realme επέκτεινε τη βάση χρηστών της κατά 250% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, από 25 εκατομμύρια, σε περισσότερες από 50 εκατομμύρια εταιρείες. Σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία δεδομένων Counterpoint, η realme κατάφερε να καταλάβει την 7η θέση, κατακτώντας έτσι τον τίτλο της ταχύτερα αναπτυσσόμενης μάρκας smartphone στον κόσμο για το 2020.

H realme εισήλθε επισήμως στην ελληνική αγορά τον Απρίλιο του 2020 και παρά την παγκόσμια πανδημία, κατάφερε να αναπτυχθεί εξαιρετικά γρήγορα. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τα προϊόντα realme έγιναν διαθέσιμα σε όλα σχεδόν τα κύρια σημεία διάθεσης Smartphone. Μέσα σε 9 μόλις μήνες, η εταιρεία εισήγαγε 13 νέα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων-κορωνίδων που διαθέτει, όπως το ​​realme X50 Pro 5G, το X3 SuperZoom, εξοπλισμένο με την 1η κάμερα Starry Mode στον κόσμο, αλλά και τις εξαιρετικά ισχυρής απόδοσης σειρές της, realme 6 και realme 7. Η Realme έχει ως στόχο να καταστήσει δημοφιλή και προσιτή την υψηλή τεχνολογία πάντοτε σε φιλικές τιμές για όλους, προσφέροντας καινοτομίες όπως είναι η φόρτιση 56W στο μοντέλο realme 7 Pro, με τιμή χαμηλότερη των 300 ευρώ. Ταυτόχρονα, η έγκαιρη διάθεση μοντέλων 5G στο ευρύ κοινό είναι επίσης στόχος-κλειδί, ώστε να έχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι καταναλωτές πρόσβαση στο νέο δίκτυο. Για αυτό, η realme παρουσίασε το realme X50 5G, το πρώτο 5G Smartphone με τιμή κάτω από 300 ευρώ αλλά και το realme 7 5G, φέρνοντας έτσι τις δυνατότητες του δικτύου 5G σε όλους.

Βασικοί παράγοντες για την ασταμάτητη ανάπτυξη της realme είναι η στρατηγική επιλογή της αξιοποίησης ομάδων σε τοπικό επίπεδο και για την κάθε αγορά ξεχωριστά, η δημιουργία προϊόντων που καθορίζουν τις νέες τάσεις στην τεχνολογία και φυσικά η πρόσβαση σε υπηρεσίες 5G από όλους τους χρήστες. Η εταιρεία βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από την γενικευμένα αποκεντρωμένη διάθεση προϊόντων και συσκευών υψηλής τεχνολογίας στις διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, προσφέροντας την εξαιρετικά υψηλή απόδοση μοντέλων όπως το realme 7 5G, σε εξαιρετικά προσιτές τιμές. Η γνωστή ιστοσελίδα αξιολόγησης κινητών smartphone GSM Arena ανέδειξε την realme ως τη Νο. 1 επιλογή στα κινητά μεσαίας κατηγορίας για το 2020.

Ο Madhav Seth, CEO India & Europe, realme είπε σχετικά: «Η ραγδαία άνοδος της εταιρείας δεν αποτελεί μυστικό για τους ενδιαφερόμενους της βιομηχανίας, οι οποίοι έχουν μάλλον συνηθίσει τα εντυπωσιακά νούμερα που παρουσιάζει κάθε φορά η εταιρεία, χάρη στο δυναμισμό της και τις επιδόσεις της σε όλα τα πεδία. H 5η θέση στην αγορά της Ελλάδας μας χαροποιεί όλους και έρχεται ως επιβράβευση της δουλείας μας αλλά και των καινοτόμων προϊόντων που δημιουργούμε! Όλοι εμείς στη realme, όντας οι ίδιοι καταναλωτές και μάλιστα νέοι σε ηλικία, κατανοούν σε βάθος τις αλλεπάλληλες αλλαγές που συμβαίνουν στη βιομηχανία είμαστε σε θέση να προσαρμοζόμαστε αναλόγως κάθε φορά, μία ικανότητα που γίνεται φανερή πρώτα και κύρια μέσω του αριθμού των πωλήσεων και των αξιολογήσεων των προϊόντων.»

Επιπλέον, δήλωσε πως: «Το 2021 έχουμε ως στόχο να κατακτήσουμε ακόμη υψηλότερη θέση σε πωλήσεις αλλά και στην προτίμηση των νέων, με άρμα μας τα νέα καινοτόμα προϊόντα τα οποία θα λανσαριστούν μέσα στο έτος.»

Με όλα αυτά τα επιτεύγματα ήδη στο ιστορικό της, η νέα αλλά τολμηρή εταιρεία έχει θέσει τον πήχη ψηλά και για το 2021, θέλοντας να ξεπεράσει τις εξαιρετικές επιδόσεις του 2020 φτάνοντας στις 3 κορυφαίες θέσεις της βιομηχανίας, τόσο με τα νέα της προϊόντα 5G όσο και με τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που παράλληλα αναπτύσσει. Το σίγουρο είναι, ότι η Realme θα συνεχίσει να είναι η εταιρεία που θα διαμορφώνει όλες τελευταίες τάσεις στη βιομηχανία, προσφέροντας την πιο μοντέρνα σχεδίαση και τεχνολογία σε προϊόντα smartphones και εξελίσσοντας υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης που θα δημιουργήσουν μελλοντικά το πλαίσιο για μία πλήρως «διασυνδεδεμένη», νέα μορφή ζωής, για τους καταναλωτές της.

Για περισσότερες πληροφορίες:

H+K Strategies, Νικόλας Φουρτζής, 210-6281814, nikolas.fourtzis@hkstrategies.com

Σχετικά με τη realme

Η realme είναι ένα εμπορικό σήμα τεχνολογίας που παρέχει ποιότητα leapfrog και smartphones και προϊόντα AIoT στην παγκόσμια αγορά. Οι χρήστες της realme είναι νέοι και έχουν διευρυμένο προφίλ. Τα προϊόντα realme δίνουν τη δυνατότητα στους νέους να «Τολμήσουν να κάνουν το βήμα» χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και του σχεδιασμού.

Η realme είναι η 7η κορυφαία μάρκα smartphone στον κόσμο και αναγνωρίστηκε ως μία από τις κύριες μάρκες smartphone σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Counterpoint για τις παγκόσμιες αποστολές smartphone το τρίτο τρίμηνο του 2020. Το 2019, οι παγκόσμιες αποστολές smartphone της realme έφτασαν τα 25 εκατομμύρια με ρυθμό ανάπτυξης 808% YoY , καθιστώντας την realme την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα smartphone στον κόσμο για τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα από το 2019 έως το 2ο τρίμηνο του 2020. H realme έχει εισέλθει σε 61 αγορές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας, της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Νότιας Ασίας, της Ευρώπης, της Ρωσίας, της Αυστραλίας, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής με μια παγκόσμια βάση χρηστών άνω των 50 εκατομμυρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ