TECH

Samsung Galaxy S21+: μία συσκευή που συνδυάζει ευχρηστία και πραγματικά κορυφαίες επιδόσεις

Samsung Galaxy S21+: μία συσκευή που συνδυάζει ευχρηστία και πραγματικά κορυφαίες επιδόσεις

Τα τελευταία χρόνια, η Samsung έχει επιλέξει να προσφέρει… επιλογές στους καταναλωτές. Όλοι οι καταναλωτές δεν έχουν τις ίδιες απαιτήσεις από το smartphone τους ή για την ακρίβεια έχουν διαφορετικά κριτήρια όσον αφορά το τι ζητούν από τη συσκευή τους. Ειδικά, όταν πρόκειται να αγοράσουν ένα κορυφαίο smartphone.

Η τακτική της Samsung είναι εμφανής στα νέα μοντέλα της σειράς Galaxy S21. Και ένα πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα είναι το Galaxy S21+, το «μεσαίο» μοντέλο της σειράς, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε για αρκετές ημέρες. Μία συσκευή που θα μπορούσε να πει κανείς ότι καταφέρνει να συνδυάσει ευχρηστία με κορυφαίες επιδόσεις.

Σχεδιασμός

Η έμφαση στην ευχρηστία είναι προφανής όταν πιάσει κανείς το Galaxy S21+. Ένα smartphone ελαφρώς μικρότερο σε σχέση με το Ultra μοντέλο της σειράς αλλά που σου δίνει μία εξαιρετική αίσθηση όταν το κρατάς στο χέρι σου. Πρόκειται για ένα smartphone που αισθάνεσαι πόσο ποιοτικό είναι αλλά ταυτόχρονα δεν σου δημιουργεί την αίσθηση ότι είναι εξαιρετικά μεγάλο και θα αναρωτιέσαι αν χωρά στην τσέπη του παντελονιού σου.

Ο σχεδιασμός είναι εξαιρετικός και ειδικά στο πίσω μέρος της συσκευής όπου ο διχρωματισμός που υπάρχει προσφέρει μία πολύ διαφορετική αίσθηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό και κάνει το Galaxy S21+ να ξεχωρίζει.

Η οθόνη είναι στις 6,7 ίντσες, τεχνολογίας FHD+ με προσαρμόσιμο ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz. Το τελευταίο χαρακτηριστικό είναι πολύ σημαντικό και αυτό γιατί κατά το browsing, το gaming και τη χρήση εφαρμογών social media θα δείτε την οθόνη να ανεβαίνει στα 120 Hz προσφέροντας μία ομαλή εμπειρία, τη στιγμή που στην προβολή βίντεο π.χ. ρίχνει τις επιδόσεις της, κάνοντας παράλληλα και οικονομία στη μπαταρία.

Φωτογραφία και video

Εκτός του σχεδιασμού και της εξαιρετικής αίσθησης που σου δίνει όταν το κρατάς στο χέρι σου, ένας επιπλέον λόγος για να επιλέξει κανείς το Galaxy S21+ είναι οι δυνατότητες που έχει όσον αφορά στη λήψη φωτογραφιών και video. Το σύστημα τριπλής κάμερας στην πίσω πλευρά έρχεται με την ευρυγώνια κάμερα και την ultra wide κάμερα στα 12 megapixel και τον τηλεφακό στα 64 megapixel αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ειδικά για χρήστες που δεν έχουν ιδιαίτερα «σταθερό» χέρι αλλά και όσον αφορά στις νυχτερινές λήψεις που είναι εξαιρετικά καθαρές και σταθερές Στο αποτέλεσμα βοηθά και το 30x space zoom που προσφέρει η Samsung, με το αποτέλεσμα να κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Αντίστοιχα εξαιρετικά είναι τα αποτελέσματα και στις selfies όπως και στη λήψη video με τη Samsung να έχει ενσωματώσει διάφορες λειτουργίες όπως το Director’s View που προσφέρουν τη δυνατότητα για τη δημιουργία περιεχομένου που δεν είχε φανταστεί μέχρι τώρα ο κάτοχος του Galaxy S21+.

Επιδόσεις

Εκεί που το Galaxy S21+ κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα είναι στις επιδόσεις. Η συσκευή έρχεται με έναν Exynos 2100 στα 5 nm με έναν Cortex-X1 στα 2,9 GHz, τρεις Cortex-A78 στα 2,8 GHz, και τέσσερις Cortex-A55 στα 2,2 GHz. Στα γραφικά “παιχνίδι κάνει” μία Mali-G78 με 14 πυρήνες. Είναι από τους τομείς που δεν θα απογοητευτείτε ιδίως από τη στιγμή που η συσκευή έρχεται με 8 GB μνήμη, οπότε δεν υπάρχει κανένα ζήτημα να «κολλήσει» το smartphone σας.

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι είτε 128 GB είτε 256 GB. Η Samsung αποφάσισε να καταργήσει την θύρα για κάρτες microSD και αυτό προκάλεσε κάποιες συζητήσεις αλλά η πραγματικότητα είναι πως δύσκολα θα χρειαστεί κανείς τον επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Η γενική αίσθηση είναι πως είναι μάλλον απίθανο να αντιμετωπίσει κανείς χρήστης πρόβλημα. Είτε στο multitasking είτε στο gaming είτε στην αναπαραγωγή video. Επίσης, πρόκειται για ένα smartphone που υποστηρίζει τη δυνατότητα λειτουργίας σε δίκτυα 5G, κάτι που είναι ένα επιπλέον και πολύ σημαντικό πλεονέκτημα.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 4800 mAh. Μπορεί να φαντάζει ότι δεν είναι αρκετή αλλά ο προσαρμόσιμος ρυθμός ανανέωσης της οθόνης του και η χαμηλότερη κατανάλωση του νέου Exynos, έχουν ως αποτέλεσμα η μπαταρία του Galaxy S21+ Ultra να επαρκεί για μία ημέρα χρήσης. Η φόρτιση γίνεται στα 25 W, μόνο που θα χρειαστείτε φορτιστή αφού στη συσκευασία πέραν της συσκευής περιλαμβάνεται απλά ένα καλώδιο USB-C σε USB-C. Επίσης, υποστηρίζεται ασύρματη φόρτιση 10 W+ καθώς και Wireless PowerShare (φόρτιση άλλων συμβατών συσκευών μέσω του κινητού) 4,5 W.

Στα του ήχου, το Galaxy S21 Ultra τα πάει άψογα υποστηρίζοντας Dolby Atmos και αποδίδοντας βαθύ μπάσο χωρίς ιδιαίτερες παραμορφώσεις. Μάλιστα, σε landscape στάση μάλιστα, αναγνωρίζει αυτόματα τον προσανατολισμό, διαμοιράζοντας κατάλληλα τα κανάλια του ήχου.

Όσον αφορά το μενού και την εμπειρία χρήσης, το Galaxy S21+ χρησιμοποιεί το Android 11 με το One UI 3.1. Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν στοιχεία όπως οι συντομεύσεις και οι ειδοποιήσεις αλλά και η καλύτερη αναπαραγωγή πολυμέσων. Γενικότερα, η εμπειρία χρήσης ήταν από τα σημεία που κάνουν το νέο smartphone της Samsung να ξεχωρίζουν και είναι ένας από τους λόγους που τα μοντέλα του κορεατικού κολοσσού έχουν τόσο φανατικούς «οπαδούς» που δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν θέλουν να αλλάξουν κατασκευαστή όσον αφορά στο smartphone που χρησιμοποιούν.

Συνολική εμπειρία

Γενικότερα, το Samsung Galaxy S21+ είναι μία συσκευή που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που δημιουργεί. Η τιμή ξεκινά από τα 1099 ευρώ, ένα ποσό που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Από την άλλη πλευρά, αποκτάς ένα smartphone με κορυφαίες επιδόσεις, ιδίως όσον αφορά στην κάμερα, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες ακόμη και των πιο ικανοποιητικών χρηστών. Ο σχεδιασμός του είναι τέτοιος που απευθύνεται κυρίως σε χρήστης που θέλουν ένα smartphone με μεγάλη οθόνη μεν, αλλά να μην είναι και ιδιαίτερα ογκώδης και να έχει μία καλή αίσθηση όταν την κρατάς. Κάτι που το καταφέρνει απόλυτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ