TECH

Time: Οι 30 άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή στα social media

Time: Οι 30 άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή στα social media
Kanye West και Kim Kardashian EPA/JUSTIN LANE

Τους ανθρώπους που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στο διαδίκτυο συγκέντρωσε σε μία λίστα το περιοδικό Time, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με τις εκπλήξεις τόσο σε αυτούς που περιλαμβάνονται σε αυτήν όσο και σε εκείνους που απουσιάζουν να είναι πολλές.

Οι συντάκτες του περιοδικού που συνέταξαν τη λίστα, βασίστηκαν σε δύο κριτήρια για να καταλήξουν στους τελικούς 30 που την απαρτίζουν. Πρώτον τον παγκόσμιο αντίκτυπο μέσω των social media, όσο και την συνολική παρουσία και επιρροή που έχουν στην διεθνή επικαιρότητα και την ειδησεογραφία.

Την πρώτη θέση της λίστας καταλαμβάνει ο Kanye West, ενώ η εξαιρετικά δραστήρια στα social media σύζυγός του Kim Kardashian φιγουράρει μόλις στην 24η θέση.

Σύμφωνα με το περιοδικό «ο καλλιτέχνης και επιχειρηματίας έχει τελειοποιήσει την τέχνη του tweeting, καθώς μοιράζεται τις ειλικρινείς σκέψεις του, που συχνά είναι εξίσου -αν όχι περισσότερο- προκλητικές από τη μουσική του». Συμπληρώνει όμως ότι «Τα tweet του ενίοτε είναι αμφιλεγόμενα, αλλά πολλά εμπεριέχουν εποικοδομητική κριτική για τη βιομηχανία της μόδας και της μουσικής».

Σε υψηλή θέση βρίσκεται και η συγγραφέας J.K. Rowling, όπως και ο αμφιλεγόμενος και πολυσυζητημένος υποψήφιος Donald Trump.

Οι εκπλήξεις όσον αφορά στις «εισόδους» στη λίστα, είναι οι Josh Holz και Daniel Lara, δύο φίλοι που πρωταγωνίστησαν στο πρώτο μεγάλο viral της χρονιάς «Damn Daniel», όπως και η sex vlogger Laci Green,αλλά και ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi.

Όμως από την φετινή πρώτη λίστα της χρονιάς απουσιάζουν μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος, που πριν από ένα χρόνο βρίσκονταν ανάμεσα στους 30 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επίδραση στα social media. Taylor Swift, Beyoncé, Gwyneth Paltrow, Shakira και Jimmy Fallon βρέθηκαν εκτός λίστας.

Αναλυτικά η λίστα:

Kanye West
Joy Cho
James Corden
Laci Green
Josh Holz and Daniel Lara
DJ Khaled
Johnetta Elzie and DeRay Mckesson
J.K. Rowling
Felix Arvid Ulf Kjellberg (a.k.a. PewDiePie)
Donald Trump
Lele Pons
Cristiano Ronaldo
Caitlyn Jenner
Essena O'Neill
Narendra Modi
Elise Andrew
Ken M
Lilly Singh (a.k.a. Superwoman)
Matt Drudge
Angie Nwandu
Andrew Bachelor (a.k.a. King Bach)
Kayla Itsines
Peter Bouckaert
Kim Kardashian West
Josh Ostrovsky (a.k.a. The Fat Jew)
Drake
Tess Holliday
Helen Van Winkle (a.k.a. Baddiewinkle)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ