TECH

Προσιτή καινοτομία το σύνθημα της Samsung για τα νέα A52, A52 5G και A72

Προσιτή καινοτομία το σύνθημα της Samsung για τα νέα A52, A52 5G και A72

Με αρκετές καινοτομίες και τιμές που χαρακτηρίζονται προσιτές σε σχέση με αυτά που προσφέρουν έρχονται τα νέα μοντέλα της σειράς Galaxy A που παρουσίασε η Samsung.

Δεν είναι τυχαίο ότι το σύνθημα της κορεατικής για τα τρία καινούρια smartphones της (Α52, Α52 5G και A72) είναι «καινοτομία προσιτή σε όλους» με την έμφαση να έχει δοθεί σε τομείς όπως είναι η κάμερα, η οθόνη και η μπαταρία.

Τα νέα μοντέλα πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά στις 22 Μαρτίου και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες οι τιμές του θα ξεκινούν για το Α52 από τα 379,9 ευρώ, για το Α52 5G από τα 479,9 ευρώ και για το Α72 από τα 499,9 ευρώ. Και στα τρία μοντέλα υπάρχουν εκδόσεις με εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στα 128 και στα 256 GB.

Σύμφωνα με τη Samsung, με τα νέα μοντέλα, οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν και να εκφράζονται μέσα από μια καταπληκτική κάμερα και να απολαμβάνουν καλύτερη εμπειρία προβολής με μεγαλύτερη ευκρίνεια και ομαλότερη πλοήγηση στην οθόνη, ενώ επωφελούνται από καινοτόμα χαρακτηριστικά της σειράς Galaxy, όπως η αντοχή στο νερό και η μπαταρία μεγάλης διάρκειας.

Κάμερα

Τα νέα μοντέλα της Samsung απευθύνονται στα μεσαία στρώματα της αγοράς αλλά η κορεατική εταιρεία έχει ενσωματώσει ένα προηγμένο σύστημα κάμερας.

Η λήψη ευκρινών φωτογραφιών και βίντεο γίνεται με ευκολία χάρη σε μια ευέλικτη τετραπλή κάμερα με υψηλή ανάλυση 64MP. Οι χρήστες μπορούν να μετατρέψουν άμεσα τις αγαπημένες τους στιγμές από βίντεο 4K σε εικόνες υψηλής ανάλυσης 8MP με τη λειτουργία 4K Video Snap. Η λειτουργία βελτιστοποίησης σκηνής (Scene Optimizer) χρησιμοποιεί AI για λήψη με βέλτιστες ρυθμίσεις για 30 κατηγορίες εικόνων και φόντων, όπως το φαγητό, τα τοπία και τα κατοικίδια.

Η λειτουργία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας (OIS) διασφαλίζει πως η εικόνα στις φωτογραφίες και στα βίντεο θα είναι ευκρινής και σταθερή, ανεξάρτητα από το πόσο απαιτητική είναι η ανάγκη μαγνητοσκόπησης. Πλέον, ανεξαρτήτως τον συνθηκών φωτισμού, οι χρήστες θα μπορούν να καταγράφουν κάθε σημαντική στιγμή. Η νυχτερινή λειτουργία (Night mode) χρησιμοποιεί επεξεργασία πολλαπλών καρέ, με αποτέλεσμα μια φωτεινή εικόνα ακόμα και στο σκοτάδι.

Ακόμη, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν την προσωπική τους πινελιά στο περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες AR Emoji και My Filter. Επιπλέον, μπορούν να εφαρμόσουν AR φίλτρα από το Snapchat με τη λειτουργία Fun Mode κατά τη λήψη περιεχομένου μέσω της κάμερας της συσκευής.

Οθόνη και σχεδιασμός

Η οθόνη των 6,5 ιντσών στα A52 – A52 5G και των 6,7 ιντσών στο Α72 είναι τεχνολογίας Super AMOLED και έρχεται με ρυθμό ανανέωσης 120Hz στο Galaxy A52 5G, και 90Hz στο Galaxy A52 και A72 με αποτέλεσμα η εμπειρία πλοήγησης είναι πιο ομαλή από ποτέ, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους χάρη στην αυξημένη φωτεινότητα των 800nits.

Επιπλέον, η νέα σειρά Galaxy A διαθέτει ανανεωμένο σχεδιασμό με έμφαση στην απλότητα και στην ευχρηστία, με κυρτές άκρες και ελάχιστο πλαίσιο να περιβάλλει την κάμερα. Με τη λειτουργία SmartThings οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν και να ελέγχονται χιλιάδες συσκευές σε περιβάλλον έξυπνου σπιτιού, απευθείας από τη σειρά Galaxy A, συμπεριλαμβανομένων φορητών συσκευών, tablet, υπολογιστών και τηλεοράσεων.

Επίσης, υπάρχει η λειτουργία Music Share με την οποία ο χρήστης συγχρονίζει εύκολα το τηλέφωνο με τη συσκευή ενός φίλου για κοινή χρήση μουσικής, χωρίς σύζευξη ηχείων. Ακόμα, δίνεται η δυνατότητα σύζευξης των τηλεφώνων με δύο σετ συσκευών Galaxy Buds με τη λειτουργία Buds Together.

Τέλος, η λειτουργία εύκολης κοινής χρήσης (Quick Share) επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν εύκολα φωτογραφίες και βίντεο, χωρίς περιορισμούς στο μέγεθος των αρχείων, σε συσκευές Galaxy που βρίσκονται κοντά, για να μπορούν να συμφωνήσουν γρήγορα πριν από τη δημοσίευση μιας ομαδικής φωτογραφίας. Με τη λειτουργία Private Share , οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν με ποιον μοιράζονται περιεχόμενο ή και να ανακαλέσουν φωτογραφίες και βίντεο, ακόμα και μετά το διαμοιρασμό τους, με ένα μόνο άγγιγμα.

Άλλα χαρακτηριστικά

Επίσης, τα Galaxy A52, A52 5G και A72 είναι ανθεκτικά στο νερό και τη σκόνη, με ταξινόμηση IP67. Ακόμα, το ενσωματωμένο Samsung Knox, η πλατφόρμα ασφαλείας της κορεατικής εταιρείας προστατεύει προσωπικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο

Όσον αφορά τη μπαταρία, η Samsung κάνει λόγο για αντοχή δύο ημερών με τη χωρητικότητα στα 4.500 mAh για το Α52 και στα 5.000 mAh για το A72.

Τα Galaxy A52, A52 5G και A72 είναι εξοπλισμένα με τα απαραίτητα χαρακτηριστικά Galaxy, μεταξύ των οποίων στερεοφωνικά ηχεία και εξωτερική μνήμη ως 1TB . H εμπειρία των στερεοφωνικών ηχείων βελτιώνεται με το Dolby Atmos, για ένα πλούσιο αποτέλεσμα ήχου γεμάτο με αναβαθμισμένο βάθος και λεπτομέρεια. Ακόμα, το επανασχεδιασμένο One UI 3 επιτρέπει τις πιο διαισθητικές εμπειρίες και συνεπείς αλληλεπιδράσεις, αυξάνοντας την ταχύτητα, μειώνοντας τους περισπασμούς και επισημαίνοντας σημαντικές πληροφορίες.

Τέλος, τα Galaxy A52, A52 5G, και A72 θα υποστηρίζουν αναβαθμίσεις λειτουργικού για τρεις γενιές και τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας για 4 χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ