TECH

Apple: Νέα και μικρότερα iPhone και iPad

Apple: Νέα και μικρότερα iPhone και iPad
Apple

Η Apple παρουσίασε σήμερα, στην εταιρική της έδρα, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια το νέο μικρότερο iPhone και iPad Pro.

Το iPhone SE, το οποίο σύμφωνα με την παρουσίαση, έχει τις ίδιες επιδόσεις με την τελευταία γενιά της εταιρείας, απλώς είναι μικρότερο και έχει θεαματικά χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα (399 δολάρια).

apple2

Πηγή: Αpple

Αναλυτικότερα, ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων συσκευών της Apple:

iPhone SE: οθόνη 4 ιντσών, 12 MP κάμερα iSight, επεξεργαστής Α9 64 bit, διατίθεται σε 16 GB εσωτερική μνήμη αλλά και 64 GB. Διαθέσιμο για παραγγελία από τις 24 Μαρτίου και θα αποσταλεί στις 31 Μαρτίου. Αυτό θα ισχύσει τουλάχιστον στις μεγάλες αγορές. Μέχρι τα τέλη Μαΐου θα κυκλοφορήσει σε 100 χώρες ακόμη.

iPad: Ένα μικρότερο iPad Pro με οθόνη Retina 9,7 ιντσών και επεξεργαστή A9X. Η οθόνη του και το χρώμα της προσαρμόζονται ανάλογα με τη θερμοκρασία που επικρατεί στον περιβάλλοντα χώρο. Θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαρτίου.

iOS 9.3: Το νέο λειτουργικό των συσκευών της Apple. Η νυχτερινή λειτουργία Shift θα έχει καλύτερη απόδοση της φωτεινότητας σε νυκτερινές συνθήκες. Θα προσφέρει περισσότερο εξατομικευμένες ειδήσεις.

Apple Watch: Μειώνεται η τιμή αγοράς του και ξεκινά από 299 δολάρια.

Carekit: μια εφαρμογή υγείας που θα λειτουργεί σε συνδυασμό με το ResearchKit θα δώσει στους ανθρώπους τον έλεγχο στην σωματική τους υγεία, βελτιώνοντας παράλληλα την ιατρική έρευνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook, ξεκίνησε την παρουσίαση με μία εκπληκτική δήλωση, λέγοντας πως υπάρχουν 1 δισεκατομμύριο ενεργές συσκευές της Apple σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, μίλησε για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση της εταιρείας με το FBI και είπε: «Δεν περιμέναμε ποτέ να βρεθούμε σε αυτή τη θέση, ενάντια στην κυβέρνησή μας, αλλά πιστεύουμε ότι έχουμε στα χέρια μας την ευθύνη για την προστασία των δεδομένων σας και της ιδιωτικής ζωής σας και δεν θα κάνουμε πίσω όσο έχουμε αυτή την ευθύνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ