SPONSORED TECH

Τα top video games που κυκλοφορούν τον Μάιο -για να μη σου ξεφύγει κανένα!

Τα top video games που κυκλοφορούν τον Μάιο -για να μη σου ξεφύγει κανένα!

Ο Μάιος είναι ένας μήνας γεμάτος σπουδαίες κυκλοφορίες video games. Τίτλοι για κάθε γούστο, είδος και πλατφόρμα κάνουν την εμφάνισή τους έτοιμοι να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες gameplay.

Τι περιμένεις λοιπόν; Ρίξε μια ματιά στις σημαντικότερες… αφίξεις και επίλεξε τα παιχνίδια που θα σου κρατήσουν συντροφιά τις επόμενες εβδομάδες.

Μη χάνεις καιρό: τα spoilersπαραμονεύουν και σίγουρα δεν θες κάποιος να σου χαλάσει την έκπληξη, ε;

Resident Evil Village

Το Resident Evil Village συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το Resident Evil 7, το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς.

Ο Ethan Winters είναι για ακόμα μία φορά ο πρωταγωνιστής, μόνο που αυτή τη φορά βρίσκεται σε ένα μυστηριώδες χωριό κάπου στην ανατολική Ευρώπη.

Ζόμπι, λυκάνθρωποι και μία πανύψηλη και συνάμα εντυπωσιακή μάγισσα συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό τρόμου, αυτό που μόνο ένα αυθεντικό τέκνο της σειράς Resident Evil μπορεί να προσφέρει. Το παιχνίδι κυκλοφορεί σε PS4, PS5, XboxSeriesX/S, XboxOneκαι PC.

Deathloop

Τους δημιουργούς του Deathloop τους ξέρεις και μάλιστα καλά. Είναι η Arkane Studios, από την οποία προήλθαν το Prey, τα τελευταία Wolfenstein και βέβαια τα φοβερά Dishonored.

Μετά από χρόνια λοιπόν το γαλλικό στούντιο αποφάσισε να δουλέψει επάνω σε μία εντελώς καινούρια σειρά και κάπως έτσι προέκυψε το Deathloop το οποίο μας πήρε τα μυαλά.

Πρόσεξε κόνσεπτ: υποδύεσαι έναν δολοφόνο ο οποίος ζει τη «μέρα της Μαρμότας» αφού ο κόσμος γύρω του κάνει… restartκάθε μέρα! Στόχος σου είναι να σκοτώσεις οκτώ άτομα σε ένα νησί, μόνο που πρέπει να το κάνεις μέσα σε μία μόνο ημέρα, αποφεύγοντας παράλληλα έναν άλλο δολοφόνο που κυνηγά… εσένα! Το Deathloop κυκλοφορεί σε PS5 και PC.

Rust

Οι πιο… μυημένοι θα αναρωτιούνται πως στο καλό το Rust, ένας τίτλος που κυκλοφόρησε αρχικά το 2018 βρέθηκε σε αυτή τη λίστα.

Το multiplayer-only survival παιχνίδι της Facepunch Studios, βλέπεις, ναι μεν εμφανίστηκε στα PC πριν από περίπου μία τριετία, ωστόσο ήρθε η ώρα να κάνει το ίδιο και στις κονσόλες -και συγκεκριμένα στα PS4 και XboxOne.

Αν δεν έχεις υπ’ όψιν σου τι εστί Rust, σκέψου το σαν έναν κλώνο του DayZμε στοιχεία Minecraft. Στόχος σου είναι η επιβίωση χρησιμοποιώντας υλικά τα οποία είτε έχεις συλλέξει, είτε έχεις κλέψει. Θα πρέπει να καλύψεις τις βασικές ανάγκες του χαρακτήρα σου, γλιτώνοντας από άγρια ζώα και τους άλλους παίκτες. Πρωτόγονες και πρωτότυπες καταστάσεις δηλαδή…

Maneater

Ακόμα μία κυκλοφορία που λογικά όλο και… κάπου θα την έχεις ξαναδεί. Το Maneater κυκλοφόρησε αρχικά σε PC καθώς και Xbox και PlayStation παλιάς και νέας γενιάς πέρυσι, οπότε μοιραία τώρα είναι η σειρά του Nintendo Switch.

Πίστεψέ μας, δύσκολα θα βρεις άλλο, εξίσου διασκεδαστικό παιχνίδι. Να στο θέσουμε ως εξής: παίζεις ως καρχαρίας!

Ω, ναι. Ελέγχεις έναν καρχαρία ο οποίος έχει ως στόχο να πάρει εκδίκηση από έναν… ψαρά που έκανε φιλετάκια τη μητέρα του. Οπότε ξεκινάς να επιτίθεσαι σε ψάρια, χελώνες, ανθρώπους, σπέρνοντας την καταστροφή και βλέποντας τον καρχαρία σου να μεγαλώνει! Έπος, λέμε!

Mass Effect Legendary Edition

Ήρθε η ώρα να ξαναζήσεις τις θρυλικές στιγμές της τριλογίας των Mass Effect.

Για καλή σου τύχη δεν θα χρειαστεί να… ξεθάψεις τα πρωτότυπα παιχνίδια της σειράς, αφού θα κάνεις τη δουλειά σου -και με το παραπάνω- με τη Legendary Edition, την έκδοση που περιλαμβάνει φρεσκαρισμένες εκδόσεις και των τριών Mass Effect.

Την εποπτεία της συλλογής μάλιστα έχει η ίδια η BioWare φροντίζοντας να διορθώσει όλα όσα χρειάζονται έτσι ώστε οι λάτρεις των RPGνα ζήσουν μία ανεπανάληπτη, τριπλή sci-fi εμπειρία! ΤοMass Effect Legendary Edition κυκλοφορεί σε PS4, Xbox One και PC.

7 Years From Now

Αν είσαι του εναλλακτικού gaming, τότε το 7 Years From Now απλά δεν χάνεται.

Πρωτοκυκλοφόρησε για smartphones, ωστόσο πλέον διατίθεται σε PCκαι Switch.

Δημιούργημα του MafumiYoshida, είναι ένα RPGμε έμφαση στο κομμάτι του σεναρίου και της πλοκής. Πρωταγωνιστής είναι ο HarutoSoraki, ένας νεαρός χωρίς καμία ανάμνηση από το παρελθόν του, ο οποίος επιστρέφει στη γενέτειρά του προκειμένου να μάθει τι του συμβαίνει και να βρει το κορίτσι που εμφανίζεται στα όνειρά του.

Εκπληκτική αισθητική, ενδιαφέρον gameplay, υπέροχη δουλειά. Βαλ’ το στη λίστα σου χωρίς πολλά-πολλά.

Subnautica

Διάβασες αμέσως πριν για το Subnautica το οποίο κυκλοφορεί φέτος στο Switch. Αν το έχεις παίξει σε κάποια άλλη πλατφόρμα στο παρελθόν ωστόσο, μπορείς να πας κατ’ ευθείαν για το sequelτου το οποίο βγαίνει κι αυτό μέσα στον μήνα!

Το Subnautica: Below Zero βαδίζει στα χνάρια του προκατόχου του, όντας ένας survival τίτλος που υιοθετεί προοπτική πρώτου προσώπου. Το μεγαλύτερο μέρος της δράσης του εκτυλίσσεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ νέοι μηχανισμοί κάνουν ακόμα πιο ρεαλιστικό -αλλά και απαιτητικό- το gameplay του. Το Subnautica: Below Zero κυκλοφορεί σε PS4, PS5, XboxSeriesX/S, Xbox One, Nintendo Switch καιPC.

Biomutant

Το Biomutant είναι ένα από αυτά τα παιχνίδια που έρχονται από ‘κει που δεν το περιμένεις και κάνουν… κατάληψη στην κονσόλα και τον υπολογιστή σου.

Δημιούργημα της σουηδικής Experiment 101, πρόκειται για ένα actionRPG τρίτου προσώπου το οποίο διαδραματίζεται σε έναν κόσμο που κυριαρχούν μεταλλαγμένα ζώα! Το gameplay του περιλαμβάνει άπειρη δράση με kung-fu, πιστολίδι και… γάτες!

Όχι, σοβαρά τώρα. Αν κάτι μας κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν ο φρενήρης ρυθμός του με τα εκπληκτικά combosπου μοιάζουν βγαλμένα από χορογραφίες. Αν το όλο κόνσεπτ σε «ψήνει» κι εσένα, το Biomutant κυκλοφορεί σε PS4, XboxOneκαι PC.

Miitopia

Κάτι μας λέει ότι το Miitopia θα κάψει καρδιές -και- στο Switch. Το παιχνίδι άλλωστε κυκλοφόρησε αρκετά χρόνια πριν στο 3DSκαι συγκεκριμένα το 2016 στην Ιαπωνία και το 2017 στον υπόλοιπο πλανήτη, έχοντας αποσπάσει θετικές σε γενικές γραμμές κριτικές.

Πρόκειται για ένα RPGμε στοιχεία life simulation, κάτι ανάμεσα σε Sims, Animal Crossingκαι Tomodachi Life για τους φαν του τελευταίου.

Οι παίκτες φτιάχνουν τα Mii τους επιλέγοντας κλάση ακριβώς όπως θα έκαναν σε ένα fantasy RPG και ξεκινούν μία επική περιπέτεια με απίθανες μάχες. Αποκλειστική κυκλοφορία του Switch, το Miitopia είναι από τα πιο ξεχωριστά παιχνίδια που θα βρεις στην αγορά.