TECH

Τα πλάνα της Huawei για το 2021

Τα πλάνα της Huawei για το 2021

Αισιόδοξα για τη φετινή χρονιά παρουσιάζονται για τη φετινή χρονιά τα στελέχη του ελληνικού γραφείου της Huawei με τον κινεζικό κολοσσό να σχεδιάζει να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση σε κατηγορίες προϊόντων όπως οι φορητοί υπολογιστές και τα wearables, οι οποίες κινήθηκαν αρκετά καλά κατά τη διάρκεια του 2020.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια χθεσινής διαδικτυακής παρουσίασης, ο Andy Miao, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα επικεφαλής του τομέα καταναλωτικών προϊόντων

της Huawei Ελλάδος, Andy Miao, το 2020 η εταιρεία πέτυχε να βρεθεί στην πρώτη τριάδα των κατασκευαστών φορητών υπολογιστών που απευθύνονται σε οικιακούς καταναλωτές, ενώ κατέκτησε και την πρώτη θέση στην αγορά των tablets. Επίσης βρέθηκε στην πρώτη θέση της αγοράς των wearables με τα smartwatches της Huawei να αποτελούν μία από τις κορυφαίες επιλογές των καταναλωτών και τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 167%.

Για το 2021 η Huawei σκοπεύει να δώσει περισσότερη έμφαση στα ασύρματα ακουστικά (true wireless earphones) με στόχο και εδώ την πρώτη θέση. Επιπλέον, σκοπεύει να κινηθεί δυναμικά και στο χώρο των tablets αξιοποιώντας και το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα που προσφέρει voucher 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Όσον αφορά στα smartphones, μία κατηγορία όπου η Huawei έχει δεχθεί έντονη πίεση λόγω και των περιορισμών που της έχουν θέσει οι ΗΠΑ, η κινεζική εταιρεία δεν δείχνει πρόθεση να τα παρατήσει. Αυτό σημαίνει καταρχάς ότι θα δούμε νέα smartphones, όπως κάποιο από τα επερχόμενα μοντέλα της νέας σειράς Ρ50, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην ένταξη νέων εφαρμογών και περαιτέρω ανάπτυξη του AppGallery, του «καταστήματος» εφαρμογών της Huawei. Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζονται αρκετές συνέργιες με παρόχους περιεχομένου για τη δημιουργία επιπλέον παροχών με στόχο την περαιτέρω βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Για παράδειγμα, αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες να είναι διαθέσιμη η δυνατότητα της χρήσης των συσκευών της Huawei που διαθέτουν τις HMS (Huawei Mobile Services) υπηρεσίες, για ανέπαφες πληρωμές μέσω της τεχνολογίας NFC.

Όσον αφορά τα νέα προϊόντα, η αρχή γίνεται με τα ακουστικά Huawei FreeBuds 4i, τα οποία προσφέρουν μεγάλη αυτονομία, κομψό σχεδιασμό και λειτουργία active noise cancellation, ενώ προσφέρονται με δώρο ένα Huawei Band 4 σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή. Τέλος Μαϊου με αρχές Ιουνίου αναμένονται το Huawei Band 6 αλλά και το Huawei Watch Fit Elegant Edition, ενώ η Huawei δείχνει ότι περιμένει πολλά και από το λανσάρισμα την ίδια περίοδο του φορητού υπολογιστή Matebook D15, ο οποίος θα έρθει με επεξεργαστή Intel Core 11ης γενιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ