SPONSORED TECH

realme 8 Pro: Το smartphone που διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου στη «μεσαία» κατηγορία

realme 8 Pro: Το smartphone που διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου στη «μεσαία» κατηγορία

Με κόστος απόκτησης που ξεκινά από τα 299 ευρώ, η νέα συσκευή της realme έρχεται να «ταράξει» τα νερά.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο χώρο των προϊόντων τεχνολογίας είναι πως βλέπουμε συσκευές όπου κάθε νέα γενιά προσφέρει καλύτερα χαρακτηριστικά και επιδόσεις με την τιμή να κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα. Το αποτέλεσμα είναι οι καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν μία συσκευή που καλύπτει με το παραπάνω τις ανάγκες τους χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσουν μία «περιουσία».

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της τάσης είναι το realme 8 Pro, ένα από τα νέα smartphones της ταχέως αναπτυσσόμενης κινεζικής εταιρείας, η οποία δείχνει αποφασισμένη να εξελιχθεί σε έναν από τους βασικούς «παίκτες» της αγοράς. Ιδίως στην αποκαλούμενη «μεσαία» κατηγορία, ήτοι στις συσκευές που κινούνται σε επίπεδα άνω των 250 ευρώ. Και με μοντέλα όπως το realme 8 Pro δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Πολύ απλά, γιατί πρόκειται για ένα μοντέλο, το οποίο, αφού το χρησιμοποιήσεις για μερικές ημέρες όπως κάναμε εμείς, δεν πιστεύεις την τιμή του όταν την ακούσεις για πρώτη φορά. Κυρίως λόγω του λεπτού και όμορφου σχεδιασμού του, της εντυπωσιακής κάμερας που διαθέτει αλλά και χαρακτηριστικών όπως η εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση.

Οι θετικές εντυπώσεις για το realme 8 Pro ξεκινούν με το που θα ανοίξεις το κουτί του. Η συσκευή είναι ιδιαίτερα λεπτή με τον σχεδιασμό να είναι εξαιρετικά όμορφος και να αισθάνεσαι ότι έχεις στα χέρια σου ένα smartphone για το οποίο έχει πληρώσει πολύ περισσότερα από τα 329 ευρώ που είναι η τιμή για το realme 8 Pro για την έκδοση με τα 8 GB μνήμη και τα 128 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Τιμή που κατά τη διάρκεια τη προπαραγγελίας πέφτει ακόμη περισσότερο, ήτοι στα 299 ευρώ!

Ένα smartphone, όμως, δεν φθάνει απλά να είναι όμορφο αλλά να προσφέρει και ικανοποιητικές επιδόσεις και να καλύπτει τις ανάγκες του κατόχου του. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ένα smartphone με την Super AMOLED οθόνη στις 6,4 ίντσες και με ανάλυση FHD+ που είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική τόσο για την πλοήγηση όσο και για τη θέαση video περιεχομένου ή ακόμη και για gaming. Άλλωστε, έχοντας τον Qualcomm Snapdragon 720G ως επεξεργαστή σε συνδυασμό με τα 8 GB μνήμης, η δυνατότητα για gaming χωρίς προβλήματα είναι ένα από τα μεγάλα ατού του realme 8 Pro, όπως είχαμε την ευκαιρία να δούμε από πρώτο χέρι.

Η γοητεία της κάμερας

Μιλώντας για ατού, η πραγματικότητα είναι πως το realme 8 Pro εντυπωσιάζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο σε έναν άλλο τομέα, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών. Και αυτός ο τομέας δεν είναι άλλος από την κάμερα. Το realme 8 Pro έρχεται με ένα σύστημα τετραπλής κάμερας στην πίσω πλευρά της συσκευής, το οποίο περιλαμβάνει μία κάμερα απόλυτης ευκρίνειας 108MP, έναν υπερευρυγώνιο φακό 8MP, έναν φακό ασπρόμαυρου πορτρέτου 2MP και ένα φακό Macro 2MP. Και μόνο το γεγονός ότι η βασική κάμερα προσφέρει ανάλυση 108 megapixel σε αυτά τα επίπεδα τιμής θα ήταν αρκετό για να πείσει οποιονδήποτε ότι το realme 8 Pro είναι μία εξαιρετική αγορά.

Όμως, η κάμερα δεν σταματά εκεί και όταν αρχίζεις να τη χρησιμοποιείς ανακαλύπτει πολλές και ιδιαίτερα χρήσιμες και πρακτικές λειτουργίες. Όπως, για παράδειγμα, τη λειτουργία Ultra 108MP, όπου μέσω τεχνητής νοημοσύνη γίνεται λήψη καθαρών φωτογραφιών με ζωντανά χρώματα. Ή το Super Nightscape που μειώνει το «θόρυβο» στις νυχτερινές λήψεις καθιστώντας τις φωτογραφίες νυχτερινού τοπίου φωτεινές και καθαρές. Ή την τεχνολογία 3x In-Sensor Zoom που προσφέρει εξαιρετικά μεγάλη ευκρίνεια χάρη στον αλγόριθμο ενίσχυσης καθαρότητας (Clarity Enhancement) που έχει ως αποτέλεσμα κάθε φορά να γίνεται λήψη 8 φωτογραφιών, οι οποίες, στη συνέχεια, συνδυάζονται και εξάγονται για περαιτέρω βελτίωση της ευκρίνειας.

Από τις λειτουργίες που μας άρεσαν πάντως, όσον αφορά την κάμερα, ήταν το Starry δεύτερης γενιάς. Όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Starry, το realme 8 Pro πραγματοποιεί λήψη 16 διαδοχικών φωτογραφιών κάθε 15 δευτερόλεπτα για 4 λεπτά και, στη συνέχεια, ο αλγόριθμος τις συνδυάζει σε μια τελική φωτογραφία. Ωστόσο, κατά τη λήψη βίντεο με τη λειτουργία Starry Time-lapse, προκειμένου να μειωθεί η πίεση στις μνήμες ROM και RAM, το τηλέφωνο πραγματοποιεί λήψη φωτογραφιών με λειτουργία Starry στο ίδιο μεσοδιάστημα των 15 δευτερολέπτων, διατηρώντας, ωστόσο, μόνο τις τελευταίες 15 φωτογραφίες προκειμένου να συνθέσει μια φωτογραφία με τη λειτουργία Starry και, τέλος, να συνδυάσει αυτές τις φωτογραφίες σε ένα βίντεο βαθμιαίας παρέλευσης χρόνου (time-lapse) με ταχύτητα 30fps. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και νομίζει κανείς ότι οι λήψεις έχουν γίνει με τη χρήση σταθερού τριπόδου.

Μία άλλη πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι το Tilt-shift. Όταν κοιτάμε έντονα ένα αντικείμενο που βρίσκεται πολύ κοντά μας, το πρώτο πλάνο και το παρασκήνιο είναι συνήθως εκτός εστίασης. Αν προσθέσουμε ένα κατάλληλο εφέ θαμπώματος σε μια τέτοια φωτογραφία, ο εγκέφαλός μας θεωρεί ότι βλέπουμε ένα τοπίο-μινιατούρα που βρίσκεται πολύ κοντά μας. Συνήθως, αυτό το εφέ θαμπώματος επιτυγχάνεται με έναν ακριβό φακό με λειτουργία Tilt-shift (αρχιτεκτονικό), ο οποίος δείχνει ένα τμήμα της φωτογραφίας καθαρό και ένα τμήμα θαμπωμένο. Με τον νέο αλγόριθμο λήψης φωτογραφιών με λειτουργία Tilt-shift, το realme 8 Pro προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, η οποία βελτιώνει εντυπωσιακά τις φωτογραφίες που τραβάτε.

Βελτιωμένη εμπειρία

Το realme 8 Pro είναι μία εξαιρετική συσκευή όσον αφορά την καθημερινή χρήση της. Αυτό οφείλεται μεν στην οθόνη και στον εξαιρετικό επεξεργαστή αλλά το γεγονός ότι έρχεται με το Android 11 και ένα καινούριο περιβάλλον χρήσης από τη realme βοηθά επιπλέον στη βελτιωμένη εμπειρία. Αν και στον τομέα της εμπειρίας ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του realme 8 Pro είναι ότι δύσκολα θα χρειαστεί να ψάξετε για φορτιστή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ. Το realme 8 Pro έρχεται με τον ταχυφορτιστή SuperDart Charge 50W, όπερ σημαίνει ότι η μπαταρία 4500mAh μπορεί να φτάσει στο 100% σε 47 λεπτά. Και μέσα μόνο σε 17 λεπτά, μπορεί να φορτιστεί σχεδόν στο 50%. Η μπαταρία είναι πάντως αρκετά μεγάλη και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Snapdragon 720G είναι σχετικά χαμηλής κατανάλωσης, πρακτικά πολύ δύσκολα θα απαιτηθεί να αναζητήσετε «ενέργεια» κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τις ημέρες που το είχαμε, δεν χρειάστηκε καν κάτι τέτοιο και το βράδυ η μπαταρία είχε ακόμη περιθώρια.

Το μικρό «αδελφάκι»

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η realme επιδιώκει να προσφέρει μία όσο το δυνατόν πιο ευρεία γκάμα επιλογών στους καταναλωτές. Και εκεί είναι που έρχεται το realme 8, η πιο «απλή» έκδοση της σειράς. Ένα smartphone το οποίο διαθέτει όλα όσα χρειάζεται ένας χρήστης: μεγάλη οθόνη (6,4 ίντσες με τεχνολογία Super AMOLED), Android 11, τον 8πύρηνο Mediatek Helio G95), κάμερα με ανάλυση στα 64 megapixel και μπαταρία στα 5000 mAh. Και σε πολύ καλή τιμή επίσης καθώς η βασική έκδοση (4 GB μνήμη και 64 GB αποθηκευτικό χώρο) είναι στα 199 ευρώ μέχρι τις 20 Απριλίου (από 219 ευρώ), ενώ εκείνη με 6 GB μνήμη και 128 GB αποθηκευτικό χώρο είναι στα 219 ευρώ μέχρι τις 20 Απριλίου (από 239 ευρώ).

Συνδυασμός με smartwatch

Η συνολική εμπειρία πάντως χρήσης του realme 8 Pro μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε και το realme Watch S Pro. Ένα smartwatch κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά που προσφέρει πολλές λειτουργίες και χαρακτηριστικά: από τη δυνατότητα καταγραφής του οξυγόνου του αίματος και τους καρδιακούς παλμούς μέχρι τα πολυάριθμα modes για μία σειρά από αθλήματα, συμπεριλαμβανομένης της κολύμβησης! Αν προσθέσει κανείς και το γεγονός ότι η μπαταρία προσφέρει συνεχή λειτουργία χωρίς φόρτιση για διάστημα 14 ημερών, πρόκειται για μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιλογή.

Αντίστοιχα καλή επιλογή είναι και τα realme Buds Air 2, τα νέα ασύρματα ακουστικά της εταιρείας, τα οποία είναι ελαφριά και πρακτικά. Βασικό ατού η ενεργή εξουδετέρωση θορύβου (active noise cancellation) που τα κάνει ιδανική επιλογή για αθλητικές δραστηριότητες ή ακόμη και για μία απλή βόλτα. Ο συνδυασμός του realme 8 Pro με το Watch S Pro και τα Buds Air 2 είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και δεν θα χρειαστεί να δαπανήσετε ένα πολύ μεγάλο ποσό για μία τόσο καλή εμπειρία.

Αξίζει τα χρήματα της αξίας του;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι προφανής: Και με το παραπάνω. Με το realme 8 pro, η realme παρουσίασε ένα smartphone που βρίσκεται πολύ ψηλά στην κατάταξη με τα κορυφαία smartphones της μεσαίας κατηγορίας. Ιδίως με δεδομένο ότι η τιμή προπαραγγελίας είναι τόσο χαμηλή που μοιάζει ως εξωπραγματική με δεδομένο κιόλας ότι πρόκειται για ένα smartphone που προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις και μία κορυφαία κάμερα. Αν έχετε αποφασίσει να αποκτήσετε ένα πολύ καλό smartphone αλλά δεν θέλετε να δαπανήσετε και ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό, τότε το realme 8 Pro σίγουρα θα πρέπει να είναι μέσα στις προτάσεις που θα εξετάσετε. Σημειωτέον πως το realme 8 Pro θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις αλυσίδες λιανικής από τις 13 Απριλίου με την περίοδο προπαραγγελίας να ξεκινά στις 8 Απριλίου.