SPONSORED TECH

Μειώνοντας το κόστος της εκτύπωσης στην «εποχή» της τηλεργασίας

Μειώνοντας το κόστος της εκτύπωσης στην «εποχή» της τηλεργασίας

Μία από τις επιπτώσεις των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας της Covid-19 ήταν η σημαντική ενίσχυση της τηλεργασίας. Ένα μοντέλο λειτουργίας που οι υπάρχουσες ενδείξεις δείχνουν ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται και μετά το πέρας της πανδημίας.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις κατάφεραν μεν σε πολύ μεγάλο βαθμό να «μεταφέρουν» έναν σημαντικό αριθμό εργαζομένων τους στο σπίτι των τελευταίων αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν και σημαντικές προκλήσεις. Μία εκ των οποίων είναι το θέμα της εκτύπωσης.

Σε οποιαδήποτε επιχείρηση, οι εκτυπώσεις αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητάς τους και διαθέτουν τις κατάλληλες εκτυπωτικές λύσεις, προκειμένου να έχουν ένα χαμηλότερο κόστος που να συνδυάζεται με αυξημένη παραγωγικότητα. Όμως, οι εκτυπωτές που χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας δεν είναι σχεδιασμένοι για επαγγελματική χρήση και το αποτέλεσμα είναι υψηλότερο κόστος και χαμηλότερη παραγωγικότητα. Η λύση ονομάζεται printing as a service (Paas) και αποτελεί μία υπηρεσία που έχει ξεκινήσει να προσφέρει στην Ελλάδα η Infinitum, η οποία είναι Amplify Power Services Partner της ΗΡ και, ένας από τους βασικούς συνεργάτες της κορυφαίας εταιρείας παγκοσμίως στο χώρο των εκτυπωτικών λύσεων.

«Η ιδέα προέκυψε όταν παρατηρήσαμε πριν από ένα χρόνο όταν πολλές επιχειρήσεις αγόραζαν οικιακούς εκτυπωτές για να τους χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι τους στο σπίτι» αναφέρει ο Αχιλλέας Γκίκας, επικεφαλής του τμήματος Imaging & Printing της Infinitum. «Αυτό που είδαμε, όμως, σε διεθνές επίπεδο, είναι ότι πολλές επιχειρήσεις προτιμούσαν να αποκτούν με τη μέθοδο του leasing εκτυπωτές κατάλληλους για επαγγελματική χρήση και αυτούς να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι τους που ακολουθούν το μοντέλο της τηλεργασίας». Μοντέλο που η Infinitum αποφάσισε να προσφέρει και στην ελληνική αγορά με ιδιαίτερη επιτυχία μέχρι τώρα.

Η υπηρεσία της Infinitum είναι ιδιαίτερα καινοτόμα και πρωτοποριακή καθώς προσφέρει σε μεσαίες επιχειρήσεις -με τουλάχιστον 10-12 εργαζόμενους σε μοντέλο τηλεργασίας- τη δυνατότητα να έχουν μία εκτυπωτική λύση υψηλής παραγωγικότητας με μειωμένο κόστος. «Ο πελάτης επιλέγει το μοντέλο εκτυπωτή της HP που καλύπτει τις ανάγκες που υπάρχουν και εμείς αναλαμβάνουμε να το στείλουμε στο σπίτι του εργαζόμενου μαζί με τα αναλώσιμα που υπολογίζουμε, μετά από σχετική ανάλυση που κάνουμε, ότι θα χρειαστεί για ένα διάστημα 3 ετών. Η χρέωση γίνεται σε μηνιαία βάση και στο τέλος της 3ετίας μπορεί να κρατήσει τους εκτυπωτές και να αγοράζει αναλώσιμα σε ειδική τιμή ή μπορεί να επιλέξει ένα νέο αντίστοιχο συμβόλαιο» αναφέρει ο κ. Γκίκας.

Σύμφωνα με το στέλεχος της Infinitum, η συγκεκριμένη λύση έχει πολλαπλά οφέλη για μία επιχείρηση. Καταρχάς, δίνει τη δυνατότητα να έχει ο εργαζόμενος στη διάθεση του έναν εκτυπωτή που προορίζεται για επαγγελματική χρήση, τεχνολογίας laser ή inkjet ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν, με αποτέλεσμα καλύτερης ποιότητας και πιο γρήγορες εκτυπώσεις. Επιπλέον, μειώνεται το κόστος δεδομένου ότι είναι χαμηλότερο το συνολικό κόστος χρήσης κάτι που οφείλεται και στη χρήση των μελανιών της ΗΡ. Συν ότι η επιχείρηση πληρώνει ανά μήνα, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι τα σχετικά έξοδα είναι δαπάνες λειτουργίας και όχι κεφαλαιουχικές δαπάνες. «Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις μας, αλλά και με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, πρόκειται για μία λύση με πολλαπλά οφέλη για όλες τις πλευρές» τονίζει ο κ. Γκίκας.

Αυθεντικά Αναλώσιμα ΗΡ

Σύμφωνα με τον κ. Γκίκα, ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία του συγκεκριμένου μοντέλου είναι και η χρήση των Αυθεντικών αναλωσίμων της HP, η οποία είναι από τους πρωτοπόρους στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, τα Αυθεντικά αναλώσιμα της ΗΡ προσφέρουν καλύτερη ποιότητα εκτύπωσης, δεν προκαλούν φθορές στον εκτυπωτή άρα είναι μικρότερες οι πιθανότητες να παρουσιαστεί κάποια βλάβη, ενώ επιτρέπουν στους χρήστες να διατηρούν ζωντανές τις αναμνήσεις τους. Επίσης, το 100% των αυθεντικών δοχείων γραφίτη HP και το 82% των αυθεντικών δοχείων μελάνης HP περιέχουν ανακυκλωμένα υλικά1, όπερ σημαίνει μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Όσον αφορά τον τελευταίο τομέα, προσφέρουν καλύτερη ποιότητα του αέρα των εσωτερικών χώρων καθώς οι αυθεντικές μελάνες HP έχουν ως βάση το νερό για άοσμες εκτυπώσεις χαμηλών εκπομπών, ενώ στην περίπτωση του γραφίτη η HP σχεδιάζει και δοκιμάζει οικειοθελώς τα συστήματα εκτύπωσής της προκειμένου να ανταποκρίνονται στις κατευθυντήριες γραμμές εκπομπών του οικολογικού σήματος (IAQ, Blue Angel).

Τέλος, προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Τα αυθεντικά επαγγελματικά δοχεία HP μπορούν να συμβάλλουν στην αποτροπή επιθέσεων βάσει τσιπ χάρη στην ασφαλή τεχνολογία έξυπνων καρτών. Από τη σχεδίαση των τσιπ μέχρι τον προγραμματισμό και την εγκατάσταση, τη συσκευασία και την παρακολούθηση, μια σειρά λειτουργιών ασφαλείας συμβάλλει στην παροχή ακέραιων προϊόντων για τον πελάτη.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι η ΗΡ υποστηρίζει την ανακύκλωση εδώ και χρόνια με το πρόγραμμα Planet Partners. Το HP Planet Partners είναι το πρόγραμμα επιστροφής και ανακύκλωσης για τον εξοπλισμό υπολογιστών και τα αναλώσιμα εκτύπωσης. Είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 50 χώρες και περιοχές παγκοσμίως. Τα δοχεία αναλωσίμων που επιστρέφονται υποβάλλονται σε μία διαδικασία ανακύκλωσης «κλειστού κύκλου» πολλαπλών φάσεων και το ανακυκλωμένο πλαστικό χρησιμοποιείται για τη δημιουργία νέων αυθεντικών δοχείων HP και άλλων προϊόντων καθημερινής χρήσης.

Η Infinitum έχει συμπληρώσει 30 χρόνια τεχνογνωσίας στον τομέα των υπηρεσιών IT, με προηγμένες λύσεις που επιταχύνουν τις διαδικασίες, μειώνουν τα κόστη και αυξάνουν την επιχειρηματική παραγωγικότητα.

“Η συνεργασία μας με την HP εκτείνεται σε πολλαπλά επίπεδα και κατηγορίες, που συμπεριλαμβάνουν την εκτύπωση, την απεικόνιση, τα αναλώσιμα, τις Managed Print Services (MPS), τους υπολογιστές και την αποτελεσματική τεχνική υποστήριξη. Έχοντας επιτύχει την υψηλή πιστοποίηση HP Amplify Power Services Partner, μπορούμε να προσφέρουμε ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο premium λύσεων, καθώς και υψηλής ποιότητας προϊόντα HP στους πελάτες μας” αναφέρει ο κ. Γκίκας

  1. Ανατρέξτε στη διεύθυνση www.hp.com/go/recycledcontentγια τη λίστα.