TECH

ΗΠΑ - eBay: Εκτίμηση για κατώτερα κέρδη το δεύτερο τετράμηνο του 2021 λόγω ανταγωνισμού

ΗΠΑ - eBay: Εκτίμηση για κατώτερα κέρδη το δεύτερο τετράμηνο του 2021 λόγω ανταγωνισμού
AP/Ben Margot

Αντιμέτωπη με σκληρό ανταγωνισμό από μεγαλύτερους ανταγωνιστές της βρίσκεται η eBay Inc με αποτέλεσμα τα κέρδη της εταιρείας να είναι κατώτερα των προσδοκιών της αγοράς για το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Χαρακτηριστικό είναι πως η τιμή των μετοχών της eBay μειώθηκε κατά 6%.

Παρά το γεγονός ότι η έμφαση που έδωσε η eBay στη διαφήμιση, αλλά και στη διαχείριση των πληρωμών από τις διαδικτυακές αγορές των πελατών της, η Amazon παραμένει ένας πιο ελκυστικός προορισμός διαδικτυακών αγορών, για τους περισσότερους καταναλωτές.

Η ανάδειξη της καναδικής Shopify Inc, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της, νωρίτερα χθες, κλιμάκωσε την άσκηση της πίεσης στην eBay.

«Αρκετές εταιρείες βλέπουν ανάπτυξη εκτός της πορείας των αριθμών που αυξήθηκαν από την COVID-19. Έτσι, αυτή είναι μία σχετική πρόκληση για την eBay, καθώς δεν μπόρεσε να κεφαλοποιήσει πλήρως, τα κέρδη από την πανδημία» σύμφωνα με τον Ιγκάλ Αρουνιάν, αναλυτή της Wedbush.

Η eBay ανακοίνωσε ότι αναμένει τα τρέχοντα αναπροσαρμοσμένα κέρδη τριμήνου μεταξύ των 91 και των 96 σεντς ανά μετοχή, κάτω από την πρόβλεψη (Refinitiv IBES) για κέρδη 1,02 δολαρίων ανά μετοχή.

Τα έσοδά της, αυξήθηκαν κατά 40% στα 3,02 δισεκατομμύρια δολάρια στο πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 2,97 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εξαιτίας της αύξησης των διαδικτυακών αγορών, στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, από την COVID-19.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ