TECH

Εκλογές ΗΠΑ: Το Tinder υποδεικνύει... προεδρικό ταίρι

Εκλογές ΗΠΑ: Το Tinder υποδεικνύει... προεδρικό ταίρι
Tinder Blog

Μπορεί η δημοφιλής εφαρμογή Tinder που... ειδικεύεται στο online dating να αποδειχθεί πετυχημένη και στον "στίβο" της πολιτικής;

Με τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου να βρίσκονται μόλις λίγους μήνες πριν την διεξαγωγή τους, η εφαρμογή εγκαινίασε μια νέα δυνατότητα με την ονομασία "Swipe the Vote" μέσω της οποίας ψηφοφόροι που παραμένουν αναποφάσιστοι μπορούν να διαπιστώσουν ποιος προεδρικός υποψήφιος ταιριάζει καλύτερα στα πιστεύω τους.

Με ποιο τρόπο; Ουσιαστικά οι χρήστες από την Αμερική που επιθυμούν να συμμετέχουν, καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις τοποθέτησεις τους επί διαφόρων θεμάτων της κοινωνικής ζωής.

Για παράδειγμα μπορεί να ερωτηθεί κάποιος, "να διατηρηθεί ο γάμος ατόμων του ίδιου φύλου νόμιμος;". Εφόσον κάποιος συμφωνεί θα απαντήσει "ναι", αλλιώς "όχι", όπως ακριβώς θα έκανε εάν είχε να επιλέξει εάν του/της αρέσει κάποιος άλλος χρήστης.

Μάλιστα, σε περίπτωση που θελήσει κάποιος να μάθει περισσότερα στοιχεία σχετικά με κάποιο ζήτημα πάνω στο οποίο ρωτάται, μπορεί να κάνει κλικ πάνω στην εικόνα της ερώτησης, προτού αποφασίσει.

Αφού ο χρήστης δώσει δέκα απαντήσεις πάνω στα πιο "καυτά ερωτήματα" της προεκλογικής περιόδου, τότε θα του... ανακοινωθεί ποιος υποψήφιος απηχεί καλύτερα τις δικές του απόψεις ενώ υπάρχει δυνατότητα να διαπιστώσει και με ποιες θέσεις άλλων υποψηφίων συμφωνεί ή διαφωνεί.

Από εκείνο το σημείο και εντεύθεν μπορεί να μοιραστεί στα κοινωνικά δίκτυα την... ετυμηγορία της εφαρμογής ή να κάνει εγγραφή στην πλατφόρμα Rock the Vote με την οποία συνεργάζεται το Tinder.

Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που κινητοποιεί τους νέους όλης της Αμερικής να προσέλθουν στις κάλπες έχοντας συμμετάσχει ενεργά μέσω των κοινωνικών δικτύων στον δημόσιο διάλογο πριν τις εκλογές.

Tinder wants to hook you up with a presidential candidate
by CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ