SPONSORED TECH

Βρες τα mini gaming keyboards και ανακάλυψε το μυστικό της επιτυχίας!

Βρες τα mini gaming keyboards και ανακάλυψε το μυστικό της επιτυχίας!

Τα πολλά πλήκτρα δεν είναι πάντοτε απαραίτητα, και το μέγεθος ενός keyboard μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στην απόδοση κάποιου – είτε λόγω επιδόσεων είτε απλώς λόγω συνήθειας. Άλλωστε, από ένα σημείο κι έπειτα, τα δάχτυλα πηγαίνουν… μόνα τους εκεί που πρέπει. Με την ανάγκη για λιγότερο χώρο στο γραφείο, το ποντίκι έχει περισσότερο χώρο να «αναπνεύσει» και τα χέρια θα βρίσκονται πιο κοντά, οπότε γρήγορα πατήματα πλήκτρων και με τα δύο χέρια θα είναι ευκολότερα.

Φυσικά, τα mini gaming keyboards δε στερούνται τεχνολογιών ή επιδόσεων. Όσα μπορεί να βρει κανείς σε ένα κανονικού μεγέθους πληκτρολόγιο, βρίσκονται κι εδώ. Μάλιστα, προτιμώνται από πολλούς επαγγελματίες gamers λόγω χαμηλότερων ποσοστών… «λίπους», έχοντας αφαιρέσει πλήκτρα που ούτως ή άλλως δε χρησιμοποιούσαν. Ποια μοντέλα αξίζουν μια ματιά και μια θέση στο γραφείο σου;

LogitechPro X

Με μακρά ιστορία σε ποιοτικά gaming accessories, η Logitech δε θα μπορούσε να μην φτιάξει ένα φανταστικό mini gaming keyboard. Το Logitech Pro X προσφέρει όσα χρειάζεται ένας gamer κι ακόμη περισσότερα, σε μικρότερο μέγεθος. Ενσωματώνοντας εναλλάξιμους μηχανικούς διακόπτες GX, ο παίκτης μπορεί να προμηθευτεί τους διακόπτες που τον βολεύουν περισσότερο και να τους προσαρμόσει ακόμη και ανά πλήκτρο, δημιουργώντας τον ιδανικό συνδυασμό χωρίς να χρειάζεται αλλαγή ολόκληρου του πληκτρολογίου. Έχοντας αφαιρέσει το NumPad από τη δεξιά πλευρά, το πλάτος του είναι μόλις 36.1cm, οπότε εύκολα μπορεί να μπει στην τσάντα σου και να το μεταφέρεις από τουρνουά σε τουρνουά.

Τα πλήκτρα φωτίζονται χάρη στο LightSync RGB της Logitech, και το αποσπώμενο καλώδιο κάνει ακόμη ευκολότερη τη μεταφορά του πληκτρολογίου. Ο χρόνος απόκρισης 1ms, σε συνδυασμό με τους μηχανικούς διακόπτες και τη δυνατότητα ορισμού μακροεντολών στα πλήκτρα F, προσφέρουν αμεσότητα κι ελευθερία σε κάθε πάτημα – όλα σε ένα εξαιρετικά μικρό και φορητό, επαγγελματικών προδιαγραφών gaming keyboard.

Corsair K65 RGB Rapidfire

Παράγοντας σταθερά κορυφαίας ποιότητας περιφερειακά και αξεσουάρ, η Corsair δημιούργησε το Corsair K65 RGB Rapidfire, ένα compact gaming keyboard σχεδιασμένο για επαγγελματίες gamers. Μπορεί το αριθμητικό πληκτρολόγιο να απουσιάζει για να κερδηθούν πολύτιμοι πόντοι από το μέγεθος, όμως στο σημείο όπου ακουμπούν οι καρποί βρίσκεται αποσπώμενο εξάρτημα ανάπαυσης καρπών ώστε αν δε βολεύει να το βγάζεις κι αν το θέλεις μαζί σου αλλά μετακινείσαι συχνά, να το βγάζεις προσωρινά για να διευκολύνεις τη μεταφορά.

Εξοπλίζεται με διακόπτες Cherry MX Red, η πλέον δημοφιλής επιλογή για gamers, χάρη στην ακρίβεια και το αξιόπιστο “click” που προσφέρουν. Τα πλήκτρα του επίσης διαθέτουν anti-ghosting ώστε γρήγορα πατήματα πολλών πλήκτρων να μην μπλέκονται μεταξύ τους και το καθένα να μεταφράζεται σε πράξεις στο σωστό χρόνο, στη σωστή σειρά. Υποστηρίζουν και προσαρμόσιμο φωτισμό RGB, όπως επίσης περιλαμβάνονται ανάγλυφα πλήκτρα για χρήση σε FPS/MOBA games, μαζί με δύο πλήκτρα ρύθμισης ήχου και πλήκτρο mute.

Steel Series ApexPro TKL

Λιτό και κομψό, με έμφαση σε όσα πραγματικά αξίζουν την προσοχή σου. Το Steel Series Apex Pro TKL είναι κατασκευασμένο από ισχυρό αλουμίνιο, συνδυάζοντας αντοχή και χαμηλό βάρος, με τα πλήκτρα του να εξέχουν αισθητά από το λεπτό του σώμα και το φως που βρίσκεται από κάτω τους να αντανακλάται στην αλουμινένια επιφάνεια. Στην επάνω δεξιά πλευρά βρίσκεται μια προσαρμόσιμη οθόνη OLED που προβάλλει σημαντικές πληροφορίες για το παιχνίδι σου, και στο κάτω μέρος θα βρεις ένα μαγνητικό, αποσπώμενο wrist rest όπου θα ακουμπούν οι καρποί σου.

Τα «καλούδια» τουεκτείνονται και πολύ πέρα από την εμφάνισή του, με προηγμένους διακόπτες OmniPoint που αποκρίνονται 8 φορές γρηγορότερα από τυπικούς μηχανικούς διακόπτες. Το ύψος τους είναι ρυθμιζόμενο, από τα 0.4mm στα 3.6mm για να προσαρμοστούν ακριβώς στα «θέλω» σου. Στη θέση όπου παραδοσιακά θα βρισκόταν το NumPad, βρίσκονται έξι πλήκτρα μακροεντολών όπου μπορείς να ορίσεις δικούς σου συνδυασμούς πλήκτρων. Μια από τις πιο premium επιλογές που μπορείς να βρεις, το Steel Series Apex Pro TKL εντυπωσιάζει σε κάθε πιθανό σημείο.

Ducky Mecha Mini RGB Cherry MX Silent Red

Η ανερχόμενη Ducky έχει αποδείξει γιατί αποτελεί την επιλογή των επαγγελματιών gamers. Το Ducky Mecha Mini RGB χρησιμοποιεί διακόπτες Cherry MX Silent Red, κρατώντας όλα τα θετικά στοιχεία των δημοφιλών κόκκινων διακοπτών αφαιρώντας τον θόρυβο που παράγουν. Τα πλήκτρα φωτίζονται μέσω 3528 SMD RGB LED, για πλούσιο, χρωματιστό φως με διάρκεια στο πέρασμα του χρόνου. Αλουμινένιο σώμα με ελάχιστα περιμετρικά περιθώρια το καθιστούν ως ένα από τα μικρότερα σε μέγεθος πληκτρολόγια και η σύνδεσή του με τον υπολογιστή γίνεται μέσω αποσπώμενου καλωδίου USB-C, το οποίο μάλιστα προσφέρει pollingrate 1000Hz.

Ταποδαράκια στην κάτω πλευρά ρυθμίζονται σε δύο θέσεις ώστε να βρεις το ιδανικό ύψος για να βολεύεσαι κατά την πληκτρολόγηση, η οποία γίνεται σκέτη απόλαυση, χωρίς περιορισμούς. Η τεχνολογία anti-ghosting εγγυάται αξιοπιστία στο πάτημα κάθε πλήκτρου όσο ταχύς κι αν είσαι, και παρόμοια αξιοπιστία υπάρχει στην κατασκευή των πλήκτρων. Κατασκευασμένα από PBT, αντέχουν όχι απλώς στο πέρασμα του χρόνου αλλά και στις κακουχίες, με ξεφλουδίσματα και απώλεια χρώματος να ανήκουν στο παρελθόν. Για φανατικούς gamers που δε ζητούν φαντεζί σχεδιασμό αν μπορούν να έχουν κορυφαίες επιδόσεις με λίγο χαμηλότερο κόστος, το Ducky Mecha Mini RGB είναι ιδανική επιλογή.

Razer Huntsman Mini

Μια λίστα από gaming keyboards που δεν περιλαμβάνει κάποιο πληκτρολόγιο της Razer είναι αδύνατο να υπάρξει, κι έτσι το Razer Huntsman Mini έρχεται να καλύψει το… κενό. Με μέγεθος 60% ενός κανονικού πληκτρολογίου, προσφέρει 100% κορυφαίες επιδόσεις, χωρίς θυσίες σε λειτουργικότητα και δυνατότητες συγκριτικά με τα μεγάλα «αδερφάκια» του. Είναι εξοπλισμένο με Clicky Optical ή Linear Optical switches της Razer, προσφέροντας απόσταση μεταξύ πλήκτρου και διακόπτη στα 1.5mm ή 1.2mm, αντίστοιχα.

Έχοντας «τριμάρει» τα πολλά πλήκτρα, δεν υστερεί σε λειτουργίες, προσφέροντας όλες τις δυνατότητες των πλήκτρων F ή πλήκτρων media μέσα από συνδυασμούς άλλων πλήκτρων. Στην πλάτη του βρίσκεται η υποδοχή καλωδίου USB-C, το οποίο αφαιρείται για να διευκολύνει τον χρήστη στη μεταφορά και θα τον συνοδεύσει με ευκολία οπουδήποτε – το αλουμινένιο σώμα του αντέχει στη χρήση και δύσκολα λερώνεται χάρη στο ματ φινίρισμα. Τα keycaps είναι εξίσου ανθεκτικά, όντας κατασκευασμένα από PBT για να αντιστέκονται στον χρόνο και την καθημερινή φθορά που είναι φυσικό να υπάρξει από τη χρήση και μόνο. Βεβαίως, ο εμβληματικός φωτισμός Razer Chroma RGB δίνει άλλη μια φορά το παρών, δίνοντας ζωή στα πλήκτρα με τα πλούσια χρώματά του. Ένα γνώριμο, εξελιγμένο αλλά πιο «μαζεμένο» πληκτρολόγιο, το Razer Huntsman Mini είναι άλλη μια αξιόλογη πρόταση με τη σφραγίδα της Razer.