TECH

Realme 8 5G: μία προσιτή συσκευή υψηλών ταχυτήτων

Realme 8 5G: μία προσιτή συσκευή υψηλών ταχυτήτων

Κάθε φορά που μία νέα γενιά κινητής τηλεφωνίας γίνεται εμπορικά διαθέσιμη, ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι το υψηλό κόστος απόκτησης των συσκευών που αξιοποιούν τις δυνατότητες των καινούριων δικτύων. Στην περίπτωση του 5G, όμως, βλέπουμε πολύ γρήγορα να έχουν κάνει την εμφάνιση τους smartphones, τα οποία και υποστηρίζουν τις νέες δυνατότητες, όπως τις εξαιρετικές υψηλές ταχύτητες διακίνησης δεδομένων, αλλά και διατίθενται σε ένα κόστος που είναι αρκετά προσιτό.

 

Μία τέτοια πρόταση που συνδυάζει προσιτή τιμή, υποστήριξη 5Gκαι σχετικά λίγους «συμβιβασμούς» όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι το realme 8 5G, το οποίο κυκλοφορεί αυτή την περίοδο στην ελληνική αγορά και το οποίο είχαμε στη διάθεση μας για μερικές ημέρες.

Η realme είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας παγκοσμίως και ένας βασικός λόγος για τη γρήγορη ενίσχυση των μεριδίων της είναι ότι προσφέρει συσκευές με εξαιρετική σχέση τιμής προς επιδόσεις.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το realme 8 5G.

Η συσκευή διατίθεται σε δύο εκδόσεις, η μόνη διαφορά των οποίων είναι η μνήμη και ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος. Η πρώτη έρχεται με 4 GBκαι αποθηκευτικό χώρο 64 GB και η τιμή είναι στα 249 ευρώ (αλλά στα 229 ευρώ για την περίοδο 18-20 Μαΐου) και η δεύτερη έχει 6 GBμνήμη και 128 GBαποθηκευτικό χώρο και τιμή στα 279 ευρώ. Αν λάβει κανείς υπόψη του και το 5G, τότε καταλαβαίνει κανείς γιατί χαρακτηρίζεται ως ένα προσιτό 5G smartphone.

Σχεδιασμός και οθόνη

Όμως, το κόστος δεν είναι ο μόνος λόγος για να αποκτήσει κανείς το realme 8 5G. Πολύ απλά γιατί καταρχάς είναι ένα όμορφο smartphone. Εξαιρετικά λεπτό (πάχος μόλις 8,5 χιλιοστά) και με ελαφρώς κυρτές πλευρές είναι πολύ άνετο στο χέρι. Επιπλέον, το σύστημα της κάμερας δεν εξέχει ιδιαίτερα στην πίσω πλευρά, αλλά προτείνεται η χρήση της θήκης, η οποία πάντως βρίσκεται μέσα στη συσκευασία!

Γενικότερα, πρόκειται για ένα smartphoneμε ποιοτική κατασκευή που ενδεχομένως να μην την περιμένεις αν αναλογιστείς το κόστος τους.

Η οθόνη έχει διαγώνιο 6,5 ίντσες και είναι τεχνολογίας LCD IPS με ανάλυση FHD+ (2400x1080 pixels).

Το μεγάλο ατού της δεν είναι άλλο από τον ρυθμό ανανέωσης των 90 Hz που κάνει πολύ ομαλή τη χρήση και τα οφέλη του είναι άμεσα αισθητά για τον απλό ή τον προχωρημένο χρήστη. Επιπλέον, η σχετικά υψηλή φωτεινότητα της οθόνης βοηθάει τόσο τα χρώματα όσο και τη γενικότερη χρήση του κινητού σε εξωτερικούς χώρους, οπότε συνολικά η οθόνη είναι παραπάνω από καλή για τον μέσο χρήστη, όπως είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά.

Επιδόσεις

Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του realme 8 5Gείναι οι επιδόσεις του. Η συσκευή έρχεται με το πιο πρόσφατο chip της MediaTek, τον Dimensity 700 5G,ο οποίος είναι κατασκευασμένος με την τεχνολογία των 7nm και ουσιαστικά είναι ένας από τους βασικούς λόγους προκειμένου να έχουμε ένα προσιτό smartphone που λειτουργεί σε δίκτυα 5ης γενιάς.

Γενικότερα, το μηχάνημα δεν είχε κάποιο πρόβλημα και το κυριότερο δεν «κόλλησε» σε παράλληλη χρήση εφαρμογών, ενώ αρκετά καλά τα πήγε και όσον αφορά το κομμάτι των παιχνιδιών.

Φυσικά, η αξιοποίηση των ταχυτήτων του 5G είναι σημαντικό πλεονέκτημα ιδίως από τη στιγμή που η κάλυψη διαρκώς διευρύνεται. Οι ταχύτητες διακίνησης δεδομένων είναι εξαιρετικές και γενικότερα είναι ένας από τους λόγους για να αποκτήσει κανείς τη συγκεκριμένη συσκευή.

Στα ατού του realme 8 5Gπεριλαμβάνεται και η μεγάλης χωρητικότητα μπαταρία που φθάνει στα 5000 mAh. Το γεγονός ότι λειτουργεί σε δίκτυα 5G, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας, όπως και η οθόνη των 90Hz, ενδεχομένως να αποτελούσαν πρόβλημα σε κάποια άλλη συσκευή της κατηγορίας. Όμως, με τη μπαταρία που έχει -αλλά και ορισμένες έξυπνες λειτουργίες- το realme 8 5G «αντέχει» ουσιαστικά σε μία ημέρα χρήσης.

Επιπλέον, η συσκευή χρησιμοποιεί το Realme UI 2.0 που είναι βασισμένο στο Android 11, το οποίο προσφέρει μεγάλη ελευθερία προσαρμογής σε πολλά σημεία.

Κάμερα

Ένα σημείο που πολλοί χρήστες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή είναι, φυσικά, η κάμερα και το realme 8 5G τα πάει αρκετά καλά στο συγκεκριμένο τομέα, ιδίως όσον αφορά στις νυχτερινές λήψεις.

Η βασική κάμερα είναι στα 48 megapixel με νυχτερινή λειτουργία Nightscape, η οποία αποτελείται από μια βασική κάμερα 48MP Ultra HD, έναν φακό ασπρόμαυρου πορτραίτου και έναν φακό macro. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό και γενικότερα δεν θα απογοητεύσει τον χρήστη που γνωρίζει τα δεδομένα της κατηγορίας στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο smartphone. Εκεί μάλιστα που τα πηγαίνει αρκετά καλά είναι στις νυχτερινές λήψεις. Η κάμερα του realme 8 5G διαθέτει ενσωματωμένα πολλά δημοφιλή νυχτερινά φίλτρα. Χάρη στην τεχνολογία σύνθεσης πολλαπλών καρέ, αποτυπώνει ταυτόχρονα ένα σύνολο φωτογραφιών με διαφορετικά επίπεδα έκθεσης και, στη συνέχεια, τις συνδυάζει σε μία φωτογραφία.

Όσον αφορά στη selfieκάμερα έρχεται με ανάλυση στα 16MP και προσφέρει έξυπνη λειτουργία beauty, Bokeh Effect κ.λπ. Ειδικότερα, ο νέος αλγόριθμος λειτουργίας beauty έχει αναπτυχθεί για διαφορετικά φύλα, διαφορετικούς τύπους επιδερμίδας και διαφορετικά σχήματα και χαρακτηριστικά προσώπου, επιτρέποντας στον χρήστη να βγάζει γρήγορα σέλφι στις οποίες η επιδερμίδα φαίνεται φυσική και όμορφη. Το αποτέλεσμα είναι σε πολύ καλά επίπεδα.

Αξίζει τα χρήματά του;

Για όποιον αναζητά ένα προσιτό 5G smartphone, το realme 8 5Gείναι μία εξαιρετική πρόταση. Ένα smartphone που αξιοποιεί τις υψηλές ταχύτητες διακίνησης δεδομένων των δικτύων 5G, είναι αρκετά όμορφο και λεπτό και προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις, ενώ η μπαταρία του «αντέχει» για μία ολόκληρη μέρα χρήσης. Και όλα αυτά σε μία πολύ καλή τιμή.