TECH

Σάντερς και Κρουζ οι αγαπημένοι πρόεδροι του... Tinder!

Σάντερς και Κρουζ οι αγαπημένοι πρόεδροι του... Tinder!
Reuters

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να έχει το προβάδισμα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο αλλά εάν το Tinder έπρεπε να αποφασίσει για το ποιος τελικά θα ήταν ο καλύτερος υποψήφιος, ο μεγιστάνας μάλλον θα... πάτωνε.

Η εφαρμογή για online dating συνεργάστηκε με το Rock the Vote καλώντας τους χρήστες της να απαντήσουν θετικά ή αρνητικά σε ερωτήσεις που θα καθόριζαν ποιος είναι ο αγαπημένος τους υποψήφιος για πρόεδρος και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία.

Το Tinder χρησιμοποιείται κυρίως από νέους, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο Μπέρνι Σάντερς ήταν ο πλέον αγαπητός καθώς αναδείχθηκε... ταίρι για το 37,8% των χρηστών της εφαρμογής.

Συγκέντρωσε ωστόσο μόλις 200 "ταιριάσματα" περισσότερα από τη Χίλαρι Κλίντον, κερδίζοντας 21 πολιτείες μαζί με την Ουάσινγκτον ενώ ο Κλίντον 30 πολιτείες.

Πολύ πιο πίσω σε ποσοστό ήταν ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Τεντ Κρουζ, που ταίριαξε μόνο με το 14,3% των χρηστών της εφαρμογής που συμμετείχαν. Ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ είχε μόλις το 8,1% των χρηστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χίλαρι Κλίντον απέδωσε καλύτερα στις τάξεις των αντρών από ο,τι ο Σάντερς, ο οποίος πήρε με το μέρος του τις περισσότερες γυναίκες, κάτι που ταυτίζεται με την άποψη ότι οι νεαρές γυναίκες δεν προτιμούν την πρώην υπουργό Εξωτερικών μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα.

Αλλά και ο Κρούζ εμφάνισε καταφανέστατη ανισορροπία στα αποτελέσματά του με 19,5% των αντρών να τον προτιμούν, κάτι που ίσχυε μόλις για το 8,5% των γυναικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ