TECH

Schneider Electric: Tα πλάνα της για το 2021 στην Ελλάδα

Schneider Electric: Tα πλάνα της για το 2021 στην Ελλάδα

Η μεγαλύτερη έμφαση σε δράσεις που σχετίζονται με τους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης περιλαμβάνεται στα πλάνα της Schneider Electric για την Ελλάδα όσον αφορά το 2021 με τη διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής του πολυεθνικού ομίλου να αναμένει και σημαντική άνοδο όσον αφορά στις πωλήσεις της.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής παρουσίασης της εταιρείας, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως στο χώρο των λύσεων τεχνολογίας για τη διαχείριση ενέργειας και τους αυτοματισμούς, το 2020 έκλεισε με ελαφρά άνοδο, ενώ γενικότερα η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως η συνολική αγορά στην Ελλάδα κινήθηκε με ρυθμούς καλύτερους από αυτούς που ανέμεναν λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία.

Η ελαφρά άνοδος προήλθε, όπως αναφέρθηκε, από την καλή πορεία σε τομείς όπως τα μεγάλα φωτοβολταϊκά, τα UPS, τα data centers αλλά και η βιομηχανία.
Το 2020 ήταν βέβαια και η χρονιά που έκλεισε το εργοστάσιο που διατηρούσε η Schneider Electric στα Οινόφυτα.

Το εργοστάσιο έκλεισε τον περασμένο Οκτώβριο και ήταν «μία δύσκολη στιγμή αλλά ήταν απαραίτητο δεδομένου ότι δεν ήταν βιώσιμη η λειτουργία του» όπως ανέφερε ο Σπύρος Ράπτης, γενικός διευθυντής της Schneider Electric στην Ελλάδα, ο οποίος χαρακτήρισε ως καλή εξέλιξη την καθολική αποδοχή από τους εργαζόμενους της σχετικής συμφωνίας αποχώρησης. Σημειωτέον πως το εργοστάσιο και το οικόπεδο έχουν ήδη πουληθεί σε μεγάλο βιομηχανικό όμιλο, το όνομα του οποίου δεν ανέφερε ο κ. Ράπτης.

Για τη φετινή χρονιά, η Schneider Electric εκτιμά ότι οι πωλήσεις στην Ελλάδα θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 4% και δεν αποκλείεται η αύξηση να φθάσει και σε διψήφιο ποσοστό.

Στα πλάνα είναι επίσης η συνεργασία με τα πανεπιστήμια προκειμένου να παρέχεται εκπαίδευση σε αποφοίτους και φοιτητές αναφορικά με λύσεις που σχετίζονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ στους στόχους είναι να αναλάβει η εταιρεία την ενεργειακή αναβάθμιση κάποιου εμβληματικού κτιρίου στην Αθήνα, χωρίς, όμως, να δοθούν περισσότερες και πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ