TECH

Σε λειτουργία το πρώτο κέντρο επεξεργασίας δεδομένων της Apple στην Κίνα

Σε λειτουργία το πρώτο κέντρο επεξεργασίας δεδομένων της Apple στην Κίνα
AP Photo/Ng Han Guan

Η Apple Inc., έθεσε επίσημα χθες σε λειτουργία το πρώτο κέντρο επεξεργασίας δεδομένων στην επαρχία Κουεϊτσόου, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το αναφερόμενο κέντρο δεδομένων, κατασκευάστηκε από κοινού από την Apple και την Guizhou-Cloud Big Data Industry Co., Ltd στη Νέα Περιοχή Γκουι’αν, μετά από σχετική συμφωνία που είχε υπογράψει η Apple το 2017 με την τοπική κυβέρνηση της Κουεϊτσόου, για την κατασκευή του πρώτου κέντρου επεξεργασίας δεδομένων της αμερικανικής εταιρείας, στην αναφερόμενη περιοχή.

Στο σχετικό συμβόλαιο, η πρόβλεψη του οικονομικού ύψους της επένδυσης έφτασε στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια, με το κέντρο δεδομένων να προγραμματίζει την παροχή υπηρεσιών iCloud, στην κινεζική ενδοχώρα.

Η λειτουργία του κέντρου αναμένεται ότι θα βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία των Κινέζων χρηστών τόσο στο επίπεδο της ταχύτητας, όσο και στη διαθεσιμότητά των προσφερόμενων υπηρεσιών, όπως και ότι θα βελτιώσει τη γενικότερη αξιοπιστία των προϊόντων της Apple και των υπηρεσιών της, στην εσωτερική κινεζική αγορά.

Η Κουεϊτσόου έχει ηγετική θέση στη βιομηχανία επεξεργασίας δεδομένων μεγάλου υπολογιστικού όγκου στην Κίνα, εκμεταλλευόμενη το κλίμα της, τις δυνατότητες παροχής ενέργειας, αλλά και την υποδομή διαδικτύου που διαθέτει.

Η αναφερόμενη επαρχία έχει προσελκύσει μία σειρά από σημαντικές εταιρίες. Μεταξύ αυτών, η Apple, η Huawei, η Tencent και η Alibaba για την οργάνωση κέντρων προσφοράς υπηρεσιών cloud, αλλά και επεξεργασίας μεγάλου όγκου δεδομένων, όπως επίσης και τα περιφερειακά γραφεία της διοίκησής τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ