TECH

Greek Fintech Hub: Συνέργειες στην νότια Ευρώπη αναζητούν 4 τράπεζες

Greek Fintech Hub: Συνέργειες στην νότια Ευρώπη αναζητούν 4 τράπεζες

Τις συνέργειες που μπορούν να υπάρξουν στο χώρο της καινοτομίας και του fintech στην περιοχή της νοτίου Ευρώπης θα επιδιώξουν να εντοπίσουν 4 τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνει στις 17 Ιουνίου το Greek Fintech Hub.

Πρόκειται για την πρώτη δράση εξωστρέφειας του Greek Fintech Hub, η σύσταση του οποίου ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία έχει ως τίτλο «Leading Innovation in Financial Services» πρόκειται να συμμετέχουν η BBVA, η Intensa Sao Paolo, η Sella Group και η Εθνική Τράπεζα, η οποία είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Greek Fintech Hub.

Τα υπόλοιπα αρχικά μέλη του κόμβου, για τον οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι η Endeavor Greece, το Ίδρυμα Ωνάση, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Crowd Dialog.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο Γιώργος Στασινόπουλος, ο οποίος έχει το ρόλο του επικεφαλής του τομέα στρατηγικής στον «επιταχυντή» καινοτομίας της JPMorgan Chase.

Μέσω της εκδήλωσης, οι 4 τράπεζες επιδιώκουν να ανοίξουν έναν δημόσιο διάλογο προκειμένου αφενός να γνωριστούν καλύτερα αλλά και να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο περιφερειακής συνεργασίας και να στηρίξουν καινοτόμες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της οικονομίας στη συγκεκριμένη περιοχή της Ευρώπης.

Τα θέματα της συζήτησης περιλαμβάνουν το ρόλο των χρηματοπιστωτικών οργανισμών στα τοπικά οικοσυστήματα καινοτομίας και στο fintech, τις περιπτώσεις επενδύσεων σε fintech εταιρείες που μπορούν να εμπλακούν τράπεζες αλλά και το μέλλον του fintech στην νότια και νοτιο-ανατολική Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ