TECH

Με αρκετές αλλαγές αναμένονται τα Windows 11

Με αρκετές αλλαγές αναμένονται τα Windows 11

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η Microsoft όσον αφορά στην ανακοίνωση της επόμενης «γενιάς» των Windows, καθώς η επίσημη παρουσίαση είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της 24ης Ιουνίου, ενώ ήδη υπάρχουν αρκετές διαρροές του πως θα είναι η νέα έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος.

Η ονομασία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αλλά όλες οι ενδείξεις αλλά και όπως προκύπτει από τα teaser videos που έχει ανεβάσει η Microsoft θα ονομάζονται Windows 11.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αμερικανικές ιστοσελίδες, θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο περιβάλλον εργασίας με το βασικό μενού να βρίσκεται πλέον στο κέντρο της επιφάνειας εργασίας, ενώ ο στόχος δείχνει να είναι μεγαλύτερη λειτουργικότητα και ταχύτητα. Επίσης, υπάρχουν αλλαγές στο πλήκτρο «Έναρξη» (Start) αλλά και στα εικονίδια.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μπορεί η επίσημη παρουσίαση να γίνει στις 24 Ιουνίου αλλά δεν αναμένεται τα Windows 11 να είναι επισήμως διαθέσιμα παρά προς το τέλος της χρονιάς.

Ο λόγος είναι ότι θα απαιτηθεί κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να «τρέξουν» δοκιμαστικά τα Windows 11 developers σε ολόκληρο τον κόσμο και να εντοπιστούν τα όποια λάθη υπάρχουν στον κώδικα και να διορθωθούν.

Τα νέα Windows αναμένονταν εδώ και αρκετό καιρό καθώς τα Windows 10 είχαν κάνει την εμφάνιση τους το 2015. Τα Windows 10 θεωρούνται ως η έκδοση που «επανέφερε» στο προσκήνιο το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, καθώς οι δύο προηγούμενες εκδόσεις (Windows Vista και Windows 8) είχαν μάλλον απογοητεύσει πολλούς χρήστες.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft φέρεται έτοιμη να ανακοινώσει ότι θα σταματήσει την υποστήριξη των Windows 10 το 2025.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ