TECH

Envolve Award: Ποιες είναι οι τρεις καινοτόμες εταιρείες που κέρδισαν για το 2021

Envolve Award: Ποιες είναι οι τρεις καινοτόμες εταιρείες που κέρδισαν για το 2021

Οι εταιρείες Carge, Momcycle και obko είναι οι 3 νικητές του 8ου Envolve Award Greece, ενός διαγωνισμού που επιβραβεύει νεοφυείς και αρχικού σταδίου καινοτόμες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Μαζί με τους φετινούς βραβευθέντες, ο συνολικός αριθμός των νικητών, από την έναρξη του προγράμματος που θεσμοθετήθηκε το 2012, ανέρχεται σε 34. Οι νικητές δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, και συγκεκριμένα στην τεχνολογία, στο λιανεμπόριο (Retail Tech) και στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (FinTech).

Οι 3 νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση, καθώς και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης από το δίκτυο συνεργατών του Envolve. Οι νικητές επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή ανάμεσα από τους 10 φιναλίστ του διαγωνισμού.

Η Carge παρέχει λύσεις ηλεκτροκίνηση που βοηθούν τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων να εντοπίσουν, να δεσμεύσουν και τελικά να φορτίσουν, πληρώνοντας απευθείας σε χιλιάδες σταθμούς φόρτισης στην ΝΑ Ευρώπη. Είναι η μοναδική εφαρμογή παγκοσμίως που χρησιμοποιεί έξυπνους αλγόριθμους για εξισορρόπηση δικτύου μέσω άμεσης σύνδεσης με κάθε αυτοκίνητο.

Η Momcycle είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα (online marketplace) αφιερωμένη σε μεταχειρισμένα (pre-owned) παιδικά είδη. Η Momcycle προσφέρει στους γονείς ένα φιλικό προς το χρήστη εργαλείο με πολλαπλές λειτουργίες, επιτρέποντάς τους να μετατρέψουν τα είδη που δεν χρειάζονται πλέον σε έσοδα, και να αγοράσουν τις αγαπημένες τους μάρκες σε μεγάλη έκπτωση.

To obko είναι μια εφαρμογή που ενοποιεί την οικονομική ζωή και συμπεριφορά ενός χρήστη με σκοπό να παρέχει προηγμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στο ευρύ κοινό, υπηρεσίες που αυτή τη στιγμή απολαμβάνουν μόνο οι affluent πελάτες.

Το obko εγκαινιάζει μια επαναστατική γκάμα από υπηρεσίες μέσω τεχνητής νοημοσύνης συμπεριλαμβανομένων ενός προσωπικού βοηθού, ενός συμβούλου οικονομικών και ενός relationship manager που βοηθάνε το χρήστη να απλοποιήσει και να αυτοματοποιήσει τις καθημερινές τραπεζικές του εργασίες, να μειώσει τα έξοδα του και να λάβει προσωποποιημένη χρηματοοικονομική καθοδήγηση.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το κοινό είχε την ευκαιρία να ψηφίσει την αγαπημένη του επιχειρηματική ιδέα, αναδεικνύοντας τους τρεις νικητές των βραβείων “#GetEnvolved Award”. Οι νικητές που έλαβαν τα χρηματικά έπαθλα είναι οι εταιρείες Project Parenting (3000 ευρώ), η Tourmie (2000 ευρώ) και η bindbops (1000 ευρώ).
Η αποστολή του Envolve βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την εκπαίδευση, τους πόρους και τα βραβεία.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός παρέχει εκπαίδευση για νεοφυείς επιχειρήσεις και καινοτόμες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, αξιοποιώντας παράλληλα συνεργασίες με άλλους οργανισμούς και εταιρείες, που αυξάνουν τη διαθεσιμότητα των επιχειρηματικών πόρων.

Το πρόγραμμα βράβευσης Envolve Award Greece, που ιδρύθηκε από το Libra Group, διεξάγεται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και υποστηρίζεται από δεκάδες οργανισμούς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ΗΠΑ. Από το 2012, το Envolve έχει αναδείξει 34 νικητές, που δραστηριοποιούνται σε 19 τομείς της οικονομίας.

Οι νικητές αυτοί έχουν συνεισφέρει στην Ελληνική οικονομία με τη δημιουργία περισσότερων από 1.800 νέων θέσεων εργασίας, ενώ η συνολική τους αποτίμηση ξεπερνά σε αξία τα €340.000.000. Υποστηρικτές του βραβείου στην Ελλάδα είναι οργανισμοί όπως η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, η Amazon, η Antidote, η Atraktos, το Epixeiro.gr, το Ensemble, το Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ., το IED, η Intracom Telecom, το indima.gr, το δικηγορικό γραφείο Ιωάννης Βασαρδάνης & Συνεργάτες, η Jalouise PTY LTD, το δικηγορικό γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft, η People for Business, η Prisma Consulting, η Reed Smith, η SAP Hellas, η Startup Elevator, η Vestbee, η V+O Communication και η White Room.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ