TECH

Συνεργασία Vodafone – Grid Telecom για χρήση δικτύων

Συνεργασία Vodafone – Grid Telecom για χρήση δικτύων

Την υπογραφή συμφωνίας-πλαισίου διάρκειας 20 ετών ανακοίνωσαν η Grid Telecom, θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, και η Vodafone Ελλάδας με αντικείμενο την αμοιβαία ανταλλαγή και παραχώρηση της χρήσης των δικτύων οπτικών ινών των δύο εταιρειών.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στα δύο μέρη να αξιοποιήσουν περαιτέρω τμήματα του δικτύου κορμού ώστε να προσφέρουν ακόμη περισσότερες επιλογές στους πελάτες τους και να υποστηρίξουν νέες επενδύσεις σε ψηφιακές υποδομές.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, για την Grid Telecom, η νέα συνεργασία αποτελεί ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για τη βέλτιστη αξιοποίηση των ευρυζωνικών υποδομών που αναπτύσσει μέσω του Συστήματος Μεταφοράς. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, η 100% θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ προχωρά το 2021 στη διάθεση υπηρεσιών ultra-high χωρητικοτήτων μεταξύ μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας, μέσω του τηλεπικοινωνιακού δικτύου τεχνολογίας DWDM που αναπτύσσει.

Για τη Vodafone Ελλάδας, η πρόσβαση στο δίκτυο της Grid Telecom θα επιταχύνει την υλοποίηση του νέου επενδυτικού προγράμματος ύψους 600 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει την δημιουργία σύγχρονων ψηφιακών υπηρεσιών και υποδομών σε όλη την Ελλάδα, με δίκτυα νέας γενιάς, όπως 5G, FTTH και δύο υποθαλάσσια καλώδια σε Αιγαίο και Ιόνιο, αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ