TECH

Ευκαιρίες στην ελληνική αγορά βλέπει η αμερικανική F5

Ευκαιρίες στην ελληνική αγορά βλέπει η αμερικανική F5
Unsplash / @adigold1

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας δίνει η αμερικανική F5, μία εκ των κορυφαίων εταιρειών στον τομέα της διαχείρισης και προστασίας εφαρμογών μέσω cloud και γενικότερα της κυβερνοασφάλειας.

«Έχουμε διπλασιάσει τις προσπάθειες μας όσον αφορά στην ελληνική αγορά» ανέφερε ο Aran Erel, επικεφαλής της F5 για το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε η Pylones Hellas, βασικός συνεργάτης της αμερικανικής εταιρείας, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο κ. Erel ανέφερε ότι η F5 εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας τοπικού γραφείου στην Ελλάδα με την εταιρεία να προχωρά σε επέκταση του δικτύου συνεργατών της, ενώ επεσήμανε ότι αναμένει η ανάπτυξη να προέλθει από διάφορους κλάδους. Σύμφωνα με το στέλεχος της F5, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν υπάρξει πολλά και σημαντικά έργα, κυρίως σε συνεργασία με την Pylones Hellas, η οποία αποτελεί και τον τοπική συνεργάτη με τη μεγαλύτερη συνεισφορά σε έσοδα για την αμερικανική εταιρεία από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Από τη δική τους πλευρά, τα στελέχη της Pylones επεσήμαναν τις σημαντικές επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό που έχουν κάνει προκειμένου να υποστηρίξουν τις λύσεις της F5, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί σε ένα αρκετά σημαντικό αριθμό μεγάλων επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, στις οποίες περιλαμβάνονται 11 χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, πάνω από έξι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και πάνω από έξι ασφαλιστικές εταιρείες.

Για την Pylones η F5 αποτελεί έναν από τους κύριους προμηθευτές που χρησιμοποιεί (σ.σ. το 40% των εσόδων προέρχεται από έργα με λύσεις της αμερικανικής εταιρείας), παράλληλα, όμως, συνεχίζει την προσπάθεια επέκτασης της στον τομέα του system integration. Όπως ανέφερε ο Αλέξανδρος Διογένους, πρόεδρος της Pylones Hellas, η εταιρεία έχει ένα 10ετές πλάνο ανάπτυξης, το οποίο βασίζεται αρκετά στο μοντέλο των συνεργασιών, χωρίς πάντως να αποκλείεται και το ενδεχόμενο ακόμη και εξαγορών.

Σημειωτέον πως η Pylones Hellas είδε τα έσοδα της να κινούνται το 2020 στα ίδια επίπεδα με το 2019, ενώ το 2021 έχει ξεκινήσει αρκετά καλά αν και όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Μάνος Νέτος, πολλές επιχειρήσεις προτιμούν να «σπάνε» τα έργα σε μικρά κομμάτια. Στα πλάνα της ελληνικής εταιρείας είναι και η διεκδίκηση έργων στον δημόσιο τομέα, κυρίως στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, αξιοποιώντας και τις λύσεις της F5. Ο στόχος είναι να κινηθεί μέσω συνεργασιών με άλλες εταιρείες πληροφορικής, εκτιμώντας πάντως πως υπάρχει αρκετά μεγάλη δυναμική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ