TECH

Με την προηγμένη ανταλλαγή, το Surface δεν θα σε αφήσει ποτέ

Με την προηγμένη ανταλλαγή, το Surface δεν θα σε αφήσει ποτέ

Για έναν πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων, οι τελευταίοι 15 μήνες αποτέλεσαν ένα χρονικό διάστημα μεγάλων αλλαγών. Οι αλλαγές αυτές μάλιστα αφορούσαν κυρίως στον ίδιο τον τρόπο με τον οποίο εργάζονταν ως τότε, καθώς τότε ήταν που χρειάστηκε μαζικά, να εργαστούν από το σπίτι τους. Αυτό το μοντέλο τηλεργασίας δεν ήταν εντελώς νέο για αρκετές επιχειρήσεις που είχαν ήδη εισάγει την εργασία εξ αποστάσεως στην καθημερινότητα τους, ενώ με τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι πρόκειται να δούμε να χρησιμοποιείται πολύ συχνότερα ένα υπό μία έννοια «υβριδικό» μοντέλο εργασίας: Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εργάζονται από οπουδήποτε και αν βρίσκονται και ένα σημαντικό μέρος των συναντήσεων θα συνεχίζει να γίνεται online.

Σε αυτό το νέο εργασιακό «τοπίο», υπάρχει ένα σημαντικό προαπαιτούμενο: Το πιο βασικό εργαλείο για κάθε εργαζόμενο, η φορητή υπολογιστική συσκευή του. Είτε είναι φορητός υπολογιστής με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά είτε ένα ισχυρό tablet που να διαθέτει, όμως, φυσικό πληκτρολόγιο προκειμένου να κάνει πιο εύκολη την αλληλεπίδραση, αυτή η συσκευή πρέπει να ικανοποιεί υψηλές προδιαγραφές ώστε να είναι εφικτή και η εξ’ αποστάσεως εργασία όπου απαιτείται. Εκτός των άλλων, είναι καλό η συσκευή αυτή να διαθέτει οθόνη αφής για βελτιωμένη εμπειρία χρήσης, αλλά και ενσωματωμένη webcamη οποία να προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερη ανάλυση, ώστε να ικανοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο οι σύγχρονες απαιτήσεις. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι -όπως και οι ίδιες οι επιχειρήσεις- θα πρέπει να έχουν επιλογές για τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν, καθώς ο βασικός στόχος δεν είναι άλλος από την αύξηση της παραγωγικότητας.

Το πιο ολοκληρωμένο «πακέτο» δείχνει να έχει η οικογένεια Surfaceτης Microsoft. Η γκάμα των μοντέλων Surfaceείναι από τις πλέον ολοκληρωμένες και αυτό γιατί προσφέρει πολλαπλές επιλογές σε επιχειρήσεις και χρήστες. Για παράδειγμα, για όσους θέλουν έναν φορητό υπολογιστή με αρκετά «κλασικό» σχεδιασμό υπάρχει το SurfaceLaptop 4, για εκείνους που προτείνουν μία «πολυμορφική» λύση το SurfacePro 7+ είναι ένα μηχάνημα με πολλαπλές δυνατότητες και μεγάλη ευελιξία, ενώ για όσους θέλουν κάτι πιο ελαφρύ, φορητό και περισσότερο προσιτό το SurfaceLaptopGo είναι η κατάλληλη επιλογή.

Ασφάλεια και υποστήριξη

Πέραν της ευρείας γκάμας, όμως, η σειρά Surfaceέχει και άλλα πλεονεκτήματα, όπως είναι η έμφαση στην ασφάλεια και την προστασία των δεδομένων μίας επιχείρησης, αλλά και το υψηλό επίπεδο στην υποστήριξη που παρέχει η Microsoft.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προσφέρει την αποκαλούμενη προηγμένη ανταλλαγή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε περίπτωση που υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα, αποστέλλεται άμεσα μία συσκευή αντικατάστασης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, πριν από την επιστροφή της ελαττωματικής συσκευής. Κάτι που πρακτικά μεταφράζεται στο ότι ο εργαζόμενος δεν θα βρεθεί χωρίς να έχει μηχάνημα προκειμένου να συνεχίσει την εργασία του.

Ισχυρά μηχανήματα που προσφέρουν ευελιξία και ιδανική εμπειρία χρήσης

Με τα μοντέλα της οικογένειας Surface, μία επιχείρηση μπορεί να δει τις ομάδες των εργαζομένων της να επιστρέφουν πιο γρήγορα στην κανονικότητα αλλά και γενικότερα να είναι εξαιρετικά παραγωγικές. Ο λόγος είναι πως τα Surface είναι μηχανήματα εξαιρετικά ισχυρά από πλευράς επιδόσεων, προσφέροντας ταυτόχρονα ευελιξία και βελτιωμένη εμπειρία χρήσης. Επιπλέον, υπάρχουν και ορισμένες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Για παράδειγμα, όλα τα Surfaceέχουν οθόνη αφής, η οποία προσφέρει πολλές επιλογές όσον αφορά την ενίσχυση της δημιουργικότητας ειδικά στην περίπτωση του SurfacePro 7+, ένα «υβριδικό» μοντέλο που «ξεκινά» ως tablet αλλά μπορεί να γίνει επιτραπέζιος υπολογιστής ή «κλασικός» φορητός υπολογιστής χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο ή το penπου υπάρχουν διαθέσιμα.

Μία άλλη λεπτομέρεια, η σημασία της οποίας αναδείχθηκε τους τελευταίους μήνες είναι αυτή της ενσωματωμένης κάμερας. Στα Surfaceη Microsoftέχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει μία κάμερα που δίνει τη δυνατότητα για videoHD, αλλά το κυριότερο έρχεται με ανάλυση στα 8 MP. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερη εικόνα στις τηλεδιασκέψεις χωρίς να χρειάζεται η αγορά άλλης webcam, γεγονός που βελτιώνει την ευελιξία που έχει ο χρήστης κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Από πλευράς επιδόσεων, τα μοντέλα της σειράς Surfaceχρησιμοποιούν τελευταίας γενιάς επεξεργαστές της Intelκαι της AMD, ενώ η μνήμη ξεκινά από τα 8 GB και φθάνει μέχρι τα 32 GB σε ορισμένες περιπτώσεις. Όσον για τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, ανάλογα με το μοντέλο μπορεί να φθάσει και στα 512 GB, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης του OneDrive καθώς η «συνεργασία» με τις cloudεφαρμογές της Microsoft είναι ένα άλλο δυνατό σημείο των Surface.

H ευελιξία και η παροχή επιλογών είναι ένα άλλο ατού της σειράς Surface. Το SurfaceLaptop 4 έρχεται με οθόνες υψηλής ανάλυσης στις 13,5 και στις 15 ίντσες, βασίζεται σε επεξεργαστές τελευταίας γενιάς και προσφέρει έως 19 ώρες χρήσης χωρίς σύνδεση στο ρεύμα. Πρακτικά, είναι ένας πιο «κλασικός» φορητός υπολογιστής, εξαιρετικά ισχυρός και με πολλές δυνατότητες επέκτασης.

Το SurfacePro 7+ δείχνει αρχικά ότι είναι ένα μεγάλο tabletμε οθόνη στις 12,3 ίντσες αλλά με τη χρήση του πληκτρολογίου μπορεί να εξελιχθεί στην κύρια υπολογιστική συσκευή ενός εργαζόμενου. Εξαιρετικά φορητό, είναι ιδανικό για χρήση εκτός σπιτιού ή γραφείου χάρη και στη μπαταρία που προσφέρει έως 15 ώρες χρήσης, ενώ εντός αυτών η σύνδεση με μία εξωτερική οθόνη το μετατρέπει σε έναν πιο «συμβατικό» προσωπικό υπολογιστή.

Όσον αφορά το SurfaceLaptopGo είναι ένα μηχάνημα με οθόνη στις 12,4 ίντσες, πολύ ελαφρύ, με μπαταρία έως 13 ώρες χρήσης, το οποίο παράλληλα είναι και αρκετά προσιτό όσον αφορά στην τιμή του. Από τις επιλογές που κοιτάνε πολλές επιχειρήσεις που θέλουν οι εργαζόμενοι τους να είναι συνδεδεμένοι και παραγωγικοί οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

Για τη μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα εποχή, στην ψηφιακή εποχή που περιλαμβάνει και την εξ’ αποστάσεως εργασία και η οποία απαιτεί ευελιξία από επιχειρήσεις και εργαζόμενους, ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι η κινητήριος δύναμη. Μια δύναμη που μπορεί να εκτοξεύσει μια επιχείρηση, απαλλάσσοντάς την από «βαρίδια» που την κρατούν πίσω. Διότι, για να βρεθεί μια επιχείρηση στην επιφάνεια και να παραμείνει εκεί, χρειάζεται ισχυρά μηχανήματα που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της εποχής με το παραπάνω: Χρειάζεται τη σειρά Surfaceτης Microsoft!

Τη συνολική λίστα εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών Microsoft – Microsoft Surface για επιχειρήσεις μπορείτε να δείτε εδώ.