TECH

Το Samsung Galaxy Tab A7 Lite είναι ένα πρακτικό και προσιτό tablet

Το Samsung Galaxy Tab A7 Lite είναι ένα πρακτικό και προσιτό tablet

Τα tablets είναι μία κατηγορία προϊόντων τεχνολογίας που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας των '10s προσελκύοντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Στην πορεία πολλά άλλαξαν κυρίως επειδή τα smartphones απέκτησαν αρκετά μεγάλες οθόνες.

Όμως, τα tablets ακόμη και εκείνα με μικρότερη διαγώνιο παραμένουν συσκευές, οι οποίες μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά πρακτικές στην καθημερινότητα πολλών από εμάς.

Μία ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι το Galaxy Tab A7 Lite, ένα από τα νέα tablets της Samsung που είναι διαθέσιμα πλέον και στην ελληνική αγορά, το οποίο είχαμε για μερικές ημέρες προκειμένου να το δοκιμάσουμε.

Το Galaxy Tab A7 Lite έχει ανακοινωθεί πως θα έχει δύο εκδόσεις. Μία με WiFi και μία με δυνατότητα λειτουργίας σε δίκτυα 4G. Η έκδοση που είχαμε ήταν αυτή με το WiFi που είναι και η πιο δημοφιλής.

To Galaxy Tab A7 Lite είναι ιδιαίτερα λεπτό και ελαφρύ και είναι όμορφο από πλευράς σχεδιασμού.

Η οθόνη είναι στις 8,7 ίντσες και μπορεί να μοιάζει μικρή αλλά το πλεονέκτημα είναι πως έχουμε να κάνουμε με ένα tablet που είναι εξαιρετικά εύκολο να μεταφέρεις οπουδήποτε και αν κινείσαι είτε εντός είτε εκτός σπιτιού.

Και η οθόνη, τεχνολογίας TFΤ με ανάλυση 1340 x 800 pixels, είναι αρκετά μεγάλη ώστε να «σερφάρεις» στο Διαδίκτυο, να διαβάσεις το περιεχόμενο που θες αλλά και να δεις videos.

Γενικότερα, στον τομέα του video το Galaxy Tab A7 Lite είναι εξαιρετικά πρακτικό και είναι μία απόλαυση να βλέπεις ταινίες στη βεράντα ή στην παραλία χάρη και στην υποστήριξη του Dolby Atmos που υπάρχει.

Επιπλέον, βοηθά και το γεγονός ότι τα περιθώρια στην οθόνη είναι εξαιρετικά μικρή οπότε η θέαση είναι ακόμη καλύτερη.

Η εξαιρετική -ειδικά για την κατηγορία τιμής του- οθόνη που διαθέτει το Galaxy Tab A7 Lite αποδείχθηκε εξαιρετικά πρακτική και στα παιχνίδια και γενικότερα σε ότι έχει να κάνει με την κατανάλωση περιεχομένου.

Γενικότερα, τα tablets δεν είναι μία συσκευή που θα χρησιμοποιήσεις για να τραβήξεις φωτογραφίες αλλά το Galaxy Tab A7 Lite διαθέτει μία οπίσθια κάμερα με ανάλυση στα 8 megapixel και μία εμπρόσθια κάμερα στα 2 megapixel.

Οπότε μπορείς να τραβήξεις αρκετά καλά φωτογραφίες αν και προσωπικά η καλή κάμερα αποδείχθηκε εξαιρετικά πρακτική για γρήγορα video calls και συσκέψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ