TECH

Huawei FreeBuds 4: Τα πρώτα ασύρματα ακουστικά με τεχνολογία Adaptive Ear Matching είναι γεγονός

Huawei FreeBuds 4: Τα πρώτα ασύρματα ακουστικά με τεχνολογία Adaptive Ear Matching είναι γεγονός

Τα ακουστικά αποτελούν ένα βασικό αξεσουάρ για κάθε smartphone και όχι μόνο, καθώς πλέον τα χρησιμοποιούμε τόσο με τα tablet,όσο και με τα laptop μας. Ιδίως τους τελευταίες μήνες με τα video calls και τις online συναντήσεις, τα ακουστικά αποτέλεσαν βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Και φυσικά, στις επερχόμενες διακοπές μας θα φροντίσουμε να τα έχουμε μαζί μας.

Τι ψάχνουμε όμως σήμερα σε ένα ζευγάρι ακουστικά; Καταρχάς θέλουμε να είναι ασύρματα για να μην μπερδευόμαστε με τα καλώδια. Την ίδια ώρα όμως, θέλουμε να είναι και στερεοφωνικά -τα αποκαλούμενα true wireless stereo (TWS)- και βέβαια, να έχουν καλή μπαταρία, κορυφαία ποιότητα ήχου, να προσφέρουν απομόνωση από εξωτερικούς θορύβους -noise cancellation- και ιδανικά, να μπορούν να συνδέονται ταυτόχρονα σε δύο συσκευές, ώστε να μπορούμε να απαντάμε σε κλήσεις στο smartphone μας, την ώρα που κάνουμε videocall ή βλέπουμε μία ταινία στο laptop.

Ένα ζευγάρι TWS ακουστικά που καλύπτει όλες αυτές τις απαιτήσεις, λοιπόν, είναι τα FreeBuds 4 της Huawei, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα στην ελληνική αγορά και είχαμε την ευκαιρία να τα δοκιμάσουμε.

Πρόκειται ουσιαστικά για ακουστικά που έρχονται σε μία πολύ καλή τιμή για τις δυνατότητες που προσφέρουν και τις επιδόσεις τους, ενώ για όσους τα επιλέξουν, θα αποτελέσουν έναν πολύ καλό «σύντροφο», τόσο στις διακοπές, όσο και σε πολλές ακόμη στιγμές, δραστηριότητες και τομείς της καθημερινότητάς τους.

Το design και η άνεση

Ξεκινώντας από την εξωτερική τους εμφάνιση, τα HuaweiFreeBuds 4 ακολουθούν τον open-fit σχεδιασμό και είναι ιδιαίτερα ελαφριά, καθώς το κάθε ακουστικό ζυγίζει μόλις 4,1 γραμμάρια, ενώ η θήκη φόρτισης τους είναι μόλις 21,2 χιλιοστά και έχει βάρος 38 γραμμάρια. Γενικότερα, τα FreeBuds 4 είναι από τις συσκευές που μπορείτε να έχετε διαρκώς μαζί σας, ενώ είναι ιδιαίτερα απλό και εύκολο να τα τοποθετήσετε στα αυτιά σας.

Η κορυφαία ποιότητα ήχου

Εκεί που τα HuaweiFreeBuds 4 κάνουν τη διαφορά είναι, βέβαια, στην ποιότητα του ήχου που προσφέρουν. Η εμπειρία ακρόασης είναι εξαιρετική, τόσο εντός σπιτιού, όσο και εκτός, είτε ακούμε μουσική, είτε βλέπουμε μία ταινία στο laptop ή το smartphone ή πραγματοποιούμε κάποια συνομιλία. Η αλήθεια είναι πως η Huawei έχει βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του active noise cancellation (ANC) και γενικότερα, έχει ενσωματώσει στα FreeBuds 4 πολλά και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Καταρχάς, τα συγκεκριμένα ακουστικά διαθέτουν τεχνολογία Adaptive Ear Matching (AEM) που ανιχνεύει αυτόματα το σχήμα του αυτιού και τις εκάστοτε συνθήκες, με αποτέλεσμα να μπορούν έξυπνα να καθορίσουν τη βέλτιστη ρύθμιση noise cancellation, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν σταθερή και υψηλή ποιότητα ήχου ανεξαρτήτως συνθηκών.Ακόμη, διαθέτουν την τεχνολογία dual-microphone noise cancellation, χάρη στην οποία τα δύο μικρόφωνα ανιχνεύουν τον περιβάλλοντα θόρυβο με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια, αγγίζοντας κορυφαία επίπεδα στην κατηγορία τους. Επίσης, χρησιμοποιούν ένα σύνθετο διάφραγμα από Liquid Crystal Polymer (LCP), το οποίο υποστηρίζει ένα εύρος συχνοτήτων έως 40kHz, παρέχοντας υψηλή ποιότητα ήχου.

Όσον αφορά στο μπάσο, τα HuaweiFreeBuds 4 είναι εξοπλισμένα με ένα dynamic οδηγό 14,3 χιλιοστών, που παράγει πιο βαθύ και πιο εντυπωσιακό μπάσο. Μεταξύ άλλων δε, χρησιμοποιούν ένα τελευταίας τεχνολογίας εργαλείο βελτιστοποίησης μπάσων (bassenhancementengine), έναν αγωγό μπάσου (basstube) και ένα motherboard για να σχηματίζουν μια πλήρως οχυρωμένη κοιλότητα ήχου. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και γενικώς, στο θέμα της ποιότητας ήχου δεν πρόκειται να έχετε παράπονο.

Η ταυτόχρονη σύνδεση με δύο συσκευές

Ένα πολύ πρακτικό χαρακτηριστικό των νέων ακουστικών της Huawei είναι η δυνατότητα σύνδεσης σε δύο συσκευές ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να παρακολουθούμε μία online παρουσίαση στον φορητό υπολογιστή μας και όταν χτυπήσει το smartphone, να απαντήσουμε στην κλήση και να μιλήσουμε από τα FreeBuds 4, χωρίς να κάνουμε τίποτα απολύτως. Και αν βλέπουμε ένα video, αυτό μπαίνει αυτόματα σε παύση! Εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία, ειδικά αυτή την περίοδο όπου η τηλεργασία τείνει να εξελιχθεί σε βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας και χρησιμοποιούμε πολύ τόσο τον φορητό υπολογιστή μας, όσο και το smartphone μας.

Η «δυνατή» μπαταρία και η τεχνολογία quickcharge

Όσον αφορά στην αντοχή της μπαταρίας των HuaweiFreeBuds 4, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, υπό την έννοια ότι ακόμη και αν χρησιμοποιούμε τα FreeBuds 4 αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν χρειάζεται να τα φορτίζουμε διαρκώς. Διότι με το actine noise cancellation (ANC) απενεργοποιημένο, τα FreeBuds 4 προσφέρουν τέσσερις ώρες συνεχούς αναπαραγωγής μουσικής, ενώ μαζί με τη θήκη φόρτισης, η διάρκειά τους μπορεί να φτάσει τις 22 ώρες αναπαραγωγής μουσικής. Επιπλέον, χάρη στην τεχνολογία quickcharge, έπειτα από φόρτιση μόλις 15 λεπτών μπορούν να παρέχουν 2,5 ώρες αναπαραγωγής ήχου.

Αξίζει να τα αποκτήσουμε;

Σε περίπτωση που αναζητάτε ένα πολύ καλό ζευγάρι πραγματικά ασύρματων ακουστικών και η καθημερινότητά σας είναι τέτοια που είστε διαρκώς μεταξύ δύο συσκευών, τότε τα HuaweiFreeBuds 4 συνιστούν μία εξαιρετική πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη σας ότι η τιμή τους είναι αρκετά προσιτή για τα όσα προσφέρουν και δη, για τα δεδομένα της συγκεκριμένης κατηγορίας -ιδίως όσον αφορά σε ακουστικά με δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης σε δύο συσκευές. Στα πλεονεκτήματά τους δε, περιλαμβάνεται το ότι αυτή την περίοδο, διατίθενται με δώρο το HuaweiBand 4*, ένα εξαιρετικά δημοφιλές και πρακτικό smartband.

*ΣτακαταστήματαΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ΠΛΑΙΣΙΟ, Public, MediaMarkt, WIND, Electronet, You.gr, WelcomeStores, Euronicsκαι Expert Hellas.