TECH

Motorola defy: Ένα smartphone που «αντέχει» υπό όλες τις συνθήκες

Motorola defy: Ένα smartphone που «αντέχει» υπό όλες τις συνθήκες

Μία από τις πρώτες κινήσεις που κάνουν πολλοί καταναλωτές όταν αποκτούν ένα νέο smartphone είναι να αποκτήσουν και μία θήκη προστασίας. Αρκετοί είναι και εκείνοι που σπεύδουν να αποκτήσουν και ένα ειδικό γυαλί προστασίας.

Και ο λόγος για αυτές τις προσθήκες δεν είναι άλλος από το φόβο ότι το νέο τους smartphone μπορεί να πέσει και να σπάσει η οθόνη του ή να πάθει ζημιά, η επισκευή της οποίας κοστίζει αρκετά.

Επιπλέον, τώρα το καλοκαίρι υπάρχει και ο πρόσθετος φόβος μήπως το smartphone σου βραχεί ή πέσει σε μία πέτρα ή μπει άμμος μέσα στη συσκευή ή το αφήσεις για ώρα στον ήλιο.

Αυτές οι ανησυχίες δεν πέρασαν καν από το μυαλό του υπογράφοντος τις τελευταίες ημέρες καθώς η συσκευή που δοκίμαζα ήταν το νέο motorola defy. Ένα smartphone εξαιρετικά ανθεκτικό, το οποίο, όμως, παράλληλα προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις, είναι ελκυστικό από πλευράς σχεδιασμού και είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα σε προσιτή τιμή.

Το πρώτο πράγμα που μας έκανε εντύπωση όταν βγάλαμε το motorola defy από τη συσκευασία του είναι πως πρόκειται για μία εξαιρετικά ελαφριά συσκευή αν σκεφτεί κανείς ότι διαθέτει ένα ειδικό περίβλημα με διπλή στεγανοποίηση και έρχεται και με «ενισχυμένη» οθόνη προκειμένου να αντέχει.

Η πρώτη δοκιμή που κάναμε ήταν, φυσικά, να το ρίξουμε κάτω και πέραν του θορύβου που προκάλεσε μία αναστάτωση σε όσους ήταν γύρω μας, η συσκευή δεν έπαθε απολύτως τίποτα!

Κάτι που ήταν μάλλον αναμενόμενο δεδομένου ότι το motorola defy έχει σχεδιαστεί και πιστοποιηθεί με το βιομηχανικό πρότυπο IP68, όπερ σημαίνει ότι αντέχει σε πτώση από 1,8 μέτρα και μπορεί να βυθιστεί σε βάθος έως 1,5 μέτρα για 35 λεπτά.

Το ερώτημα που τίθεται με τέτοιου τύπου συσκευές είναι πάντως πόσο εύχρηστες είναι. Το motorola defy έρχεται με μία οθόνη 6,5 ιντσών HD+ που είναι αρκετά φωτεινή και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα.

Το γεγονός ότι μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και με βρεγμένα δάκτυλα σε συνδυασμό με ότι αντέχει στην παραμονή στον ήλιο έχει ως αποτέλεσμα το motorola defy να είναι ένα smartphone που δεν προβληματίζεσαι να πάρεις μαζί σου στην παραλία ή για μία πεζοπορία στο βουνό.

Ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση, το λουράκι που υπάρχει μέσα στη συσκευασία του συγκεκριμένου smartphone μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε σε μία επίσκεψη μας στο βουνό.

Όσον αφορά στη λήψη φωτογραφιών, το motorola defy έρχεται με μία οπίσθια κάμερα στα 48 MP και μία εμπρόσθια στα 8 MP. Ενδεχομένως, η κάμερα να μην είναι -από πλευράς χαρακτηριστικών- αντίστοιχη με εκείνες που συναντάμε σε άλλα smartphones στην κατηγορία 250-400 ευρώ, όμως προσφέρει εξαιρετικά καλή ποιότητα όσον αφορά τόσο στη λήψη φωτογραφιών όσο και video.

Από πλευράς επιδόσεων, το motorola defy κινείται σε αρκετά καλά επίπεδα χάρη στον οκταπύρηνο επεξεργαστή και τα 4 GB μνήμης που διαθέτει με τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης να είναι στα 64 GB. Η ύπαρξη του Android 11 αλλά και των εφαρμογών της Motorola που είναι εξοπλισμένη η συσκευή βοηθά επίσης στην πολύ καλή εμπειρία που προσφέρει το συγκεκριμένο smartphone.

Επιπλέον, με τη μπαταρία να έχει χωρητικότητα 5000 mAh, δύσκολα θα χρειαστεί να αναζητήσετε φορτιστή κατά τη διάρκεια της ημέρας ακόμη και αν είστε από τους χρήστες εκείνους που χρησιμοποιούν εκτενώς τη συσκευή τους.

Το motorola defy αποτελεί μία συνεργασία της Motorola, έναν από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές ψηφιακών προϊόντων, και της Bullitt, μίας εταιρείας που εξειδικεύεται στην παραγωγή ανθεκτικών smartphones.

Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για ένα smartphone που εκτός από ανθεκτικό είναι και αρκετά όμορφο και με καλές επιδόσεις. Επιπλέον, έρχεται με μία αρκετά καλή τιμή καθώς κατά τη διάρκεια της προπαραγγελίας είναι στα 279 ευρώ αντί για τα 329 ευρώ, ενώ συνοδεύεται και από ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά (Vervebuds 100)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ