TECH

iPhone 13: Οι καινοτομίες και οι βελτιώσεις των νέων smartphones

iPhone 13: Οι καινοτομίες και οι βελτιώσεις των νέων smartphones
Screen Grab Video / YouTube

Με αρκετές βελτιώσεις έρχονται τα νέα iPhone 13 με την Apple να επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς των smartphones.

Όσον αφορά τα δύο μοντέλα της σειράς iPhone 13 Pro (σ.σ. το «απλό» είναι στις 6,1 ίντσες και το Max στις 6,7 ίντσες) έρχονται με μια ολοκαίνουρια οθόνη Super Retina XDR με ProMotion και προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz.

Επιπλέον, το σύστημα επαγγελματικής κάμερας αναβαθμίστηκε με νέες τεχνολογίες στις Ultra Wide, Wide και Telephoto που φέρνουν εντυπωσιακές, νέες δυνατότητες στη λήψη φωτογραφιών, όπως η μακροφωτογραφία και η έως 2,2x φορές βελτιωμένη απόδοση χαμηλού φωτισμού. Οι καινούριες λειτουργίες υπολογιστικής φωτογραφίας, όπως τα Photographic Styles, εξατομικεύουν την εμφάνιση των εικόνων στην εφαρμογή Κάμερα, ενώ και τα δύο μοντέλα περιλαμβάνουν πλέον Νυχτερινή λειτουργία σε όλες τις κάμερες.

Το βίντεο κάνει ένα τεράστιο -σύμφωνα με την Apple- άλμα με τη λειτουργία Cinematic mode για όμορφες μεταβάσεις σε βάθους πεδίου, μακροβίντεο, Time-lapse, Slo-mo, καθώς και ακόμα καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό.

Επίσης, στο iPhone 13 Pro και στο iPhone 13 Pro Max υποστηρίζεται 5G σύνδεση με περισσότερες ζώνες για καλύτερη κάλυψη, ενώ υπάρχουν μεγάλες βελτιώσεις στη διάρκεια λειτουργίας της μπαταρίας, νέα χωρητικότητα αποθήκευσης 1TB και το Ceramic Shield για εκπληκτική αντοχή στις πτώσεις.

Όσον αφορά το iPhone 13 («απλό» στις 6,1 ίντσες και mini στις 5,4 ίντσες), διαθέτει πανέμορφο σχεδιασμό με κομψές, επίπεδες άκρες και διατίθεται σε πέντε καινούρια χρώματα.

Τα δύο μοντέλα εισάγουν σημαντικές καινοτομίες, συμπεριλαμβανομένου του πιο προηγμένου συστήματος διπλής κάμερας που έχει κατασκευαστεί ποτέ για iPhone. Η επανασχεδιασμένη Wide κάμερα και η οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS) προσφέρουν σημαντικές βελτιώσεις σε φωτογραφίες και βίντεο χαμηλού φωτισμού, έναν νέο τρόπο εξατομίκευσης της κάμερας με τα καινοτόμα Photographic Styles, καθώς και τη λειτουργία Cinematic mode, η οποία φέρνει μια εντελώς νέα διάσταση στην αφήγηση μέσω βίντεο.

Τα iPhone 13 και iPhone 13 mini διαθέτουν επίσης εξαιρετικά γρήγορη απόκριση και ενεργειακή απόδοση με τον επεξεργαστή A15 Bionic, μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργία της μπαταρίας, φωτεινότερη οθόνη Super Retina XDR που ζωντανεύει το περιεχόμενο, απίστευτη ανθεκτικότητα με το μπροστινό κάλυμμα Ceramic Shield, διπλάσιο χώρο αποθήκευσης, κορυφαία αντοχή στο νερό (IP68) και προηγμένη εμπειρία 5G.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ