TECH

Το νέο Apple Watch έρχεται με μεγαλύτερη διαθέσιμη οθόνη

Το νέο Apple Watch έρχεται με μεγαλύτερη διαθέσιμη οθόνη

Το Apple Watch είναι από τα πλέον δημοφιλή προϊόντα του αμερικανικού κολοσσού και ο στόχος είναι να συνεχίσει αυτή την τάση με την 7η γενιά που ανακοινώθηκε χθες (14/9).

H νέα γενιά Apple Watch Series 7 διαθέτει επανασχεδιασμένο design με προηγμένη Always-On Retina οθόνη που καλύπτει αισθητά μεγαλύτερη επιφάνεια και λεπτότερα περιγράμματα. Τα στενότερα περιθώρια επιτρέπουν τη μεγιστοποίηση της περιοχής στην οθόνη, ενώ αλλάζει ελάχιστα τις διαστάσεις του ίδιου του ρολογιού.

Σύμφωνα με την Apple αυτό προσφέρει τη δυνατότητα για βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη. Ο σχεδιασμός του Apple Watch Series 7 είναι εκλεπτυσμένος με πιο μαλακές, στρογγυλεμένες γωνίες και η οθόνη έχει ένα μοναδικό, διαθλαστικό άκρο που κάνει τις προσόψεις και τις εφαρμογές να προσαρμόζονται άψογα με την καμπυλότητα της συσκευής.

Το Apple Watch Series 7 διαθέτει επίσης βελτιστοποιημένη διεπαφή χρήστη, προσφέροντας μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα ευκολία στη χρήση, πληκτρολόγιο με μηχανική εκμάθηση καθώς και δύο μοναδικές όψεις ρολογιών, Contour και Modular Duo, σχεδιασμένες ειδικά για τη νέα συσκευή.

Μία άλλη βελτίωση αφορά τη μπαταρία, για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος στο παρελθόν. Έτσι, το Apple Watch Series 7 παρέχει διάρκεια λειτουργίας της μπαταρίας έως 18 ώρες, η οποία συμπληρώνεται τώρα με 33 % ταχύτερη φόρτιση.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως η Apple δεν έχει μέχρι τώρα διευκρινίσει πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει το Apple Watch Series 7. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ανέφερε απλώς ότι αυτό θα συμβεί «αργότερα μέσα στο φθινόπωρο» με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι αυτή η επιφύλαξη οφείλεται και στις ελλείψεις σε chips που υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως, επίσης, μπορεί να σημαίνει ότι θα καθυστερήσει περαιτέρω και η διάθεση του στην ελληνική αγορά, η οποία σπανίως βρίσκεται στο πρώτο «κύμα» της Apple, όσον αφορά τη διαθεσιμότητα νέων προϊόντων του αμερικανικού κολοσσού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ