TECH

Τα νέα smartphones της Xiaomi δίνουν έμφαση στην κάμερα και στη γρήγορη φόρτιση

Τα νέα smartphones της Xiaomi δίνουν έμφαση στην κάμερα και στη γρήγορη φόρτιση

Έμφαση σε τομείς όπως είναι η κάμερα, και ειδικά η κινηματογραφική αίσθηση στις λήψεις, αλλά και η εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση δίνει η Xiaomi όσον αφορά τα νέα smartphones της σειράς 11T με τα οποία δείχνει να στοχεύει να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη μεσαία προς υψηλή κατηγορία.

Η Xiaomi ανακοίνωσε τρία νέα smartphones. Το κορυφαίο είναι το Xiaomi 11T Pro, το οποίο είναι το πρώτο της κινεζικής εταιρείας που υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 120W. Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με τη Xiaomi, μία πλήρη φόρτιση απαιτεί μόλις 17 λεπτά.

Η συσκευή, με οθόνη 6,67 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης στα 120 Hz, διαθέτει ένα σύστημα τριπλής κάμερας με ευρυγώνιο προφίλ 108MP, 2x telemacro και φακό εξαιρετικά ευρείας γωνίας 120°.

Το επιπλέον είναι ένα «πακέτο» κινηματογραφικών χαρακτηριστικών υπό την ονομασία «Cinemagic» που περιλαμβάνει λειτουργίες AI Cinema με ένα κλικ, εγγραφή 8K και HDR10+, επιτρέποντας στους χρήστες να τραβήξουν πλάνα με την ίδια έξυπνη τεχνολογία ISO που υπάρχει στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Επίσης, έρχεται με υποστήριξη Dolby Atmos όσον αφορά στον ήχο αλλά και Dolby Vision.

Το Cinemagic διαθέτει και το Xiaomi 11T, η βασική διαφορά του οποίου με το Pro έγκειται ότι η φόρτιση είναι στα 67W, ενώ δεν έχει και την υποστήριξη του Dolby Vision. Πάντως και οι δύο αυτές συσκευές αναμένεται να έλθουν σε τιμή που χαρακτηρίζεται ως εξαιρετική με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Σημειωτέον πως το Xiaomi 11T Pro θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με 8 ή 12 GB μνήμης και 128 ή 256 GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ το 11Τ θα έρθει με 8 GB μνήμη και 128 ή 256 GB μνήμη.

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσης και το Xiaomi 11 Lite 5G NE, το οποίο είναι ένα πιο προσιτό smartphone με οθόνη στις 6,5 ίντσες και υποστήριξη 5G.

Πέραν των smartphones η Xiaomi ανακοίνωσε μία σειρά από νέα προϊόντα. Από αυτά ξεχωρίζει το Xiaomi Pad 5, ένα tablet με 11 ιντσών οθόνη, ισχυρό επεξεργαστή, μνήμη στα 6 GB και αρκετά καλή τιμή σε σχέση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που προσφέρει.

Επιπλέον, ανακοίνωσε τη νέα έκδοση του Mi Band 6 με υποστήριξη NFC, το οποίο δίνει τη δυνατότητα για πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών. Προς το παρόν, πάντως, η Ελλάδα δεν είναι στις χώρες που ανακοίνωσε η Xiaomi ότι θα υποστηρίζεται αυτή η δυνατότητα αν και αυτό μπορεί να αλλάξει τους επόμενους μήνες.

Ακόμη, η Xiaomi παρουσίασε το Mi Smart Projector 2, έναν φορητό και εξαιρετικά πρακτικό video projector αλλά και το Xiaomi Mesh System AX3000, ένα σύστημα για τη δημιουργία ενός ισχυρού τοπικού ασύρματου δικτύου με υποστήριξη WiFi 6.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ