TECH

Focus Bari: Internet και social media κερδίζουν τους ηλικιωμένους

Focus Bari: Internet και social media κερδίζουν τους ηλικιωμένους
AP/Jenny Kane

Σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά έχει αρχίσει πλέον να κινείται η χρήση του Internet και στις μεγαλύτερες ηλικίες αν κρίνει κανείς από τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας Focus ontechlife της Focus Bari.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που αφορά το α’ εξάμηνο του 2021, στο συνολικό δείγμα στις ηλικίες 16-64 ετών, το ποσοστό διείσδυσης της χρήσης του Διαδικτύου έχει φθάσει πλέον στο 97%. Όμως, είναι αξιοσημείωτο ότι το ποσοστό χρήσης στην κατηγορία 55-64 ετών έφθασε στο 90%, δύο ποσοστιαίες μονάδες πάνω σε σχέση με το β’ εξάμηνο του 2020.

Επιπλέον, στην κατηγορία 55-64 ετών το ποσοστό χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει φθάσει στο 62% με το Facebook να είναι το πιο δημοφιλές (8 στους 10 χρήστες social media 55-64 ετών), ενώ οι μισοί έχουν και Instagram. Σημειωτέον πως οι χρήστες των social media από τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία περνούν ημερησίως 85 λεπτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, μεγάλη αύξηση -της τάξεως των 20 ποσοστιαίων μονάδων από εξάμηνο σε εξάμηνο παρατηρείται στην ίδια ηλικιακή κατηγορία και όσον αφορά τις online αγορές.
Όσον αφορά τις online αγορές στο σύνολο του online πληθυσμού, σύμφωνα με τη Focus Bari, το 74% των χρηστών έκανε τουλάχιστον μία αγορά μέσω Internet το τελευταίο εξάμηνο με το ποσοστό να είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το 68% του β’ εξαμήνου του 2020.

Η Focus Bari εκτιμά ότι κατά μέσο όρο σε αυτό το διάστημα οι Έλληνες καταναλωτές δαπάνησαν 805,6 ευρώ, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως το 64% πλήρωσε με αντικαταβολή.

Αξίζει ακόμη να επισημανθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Focus Bari, το 95% επί του συνόλου του χρηστών του Internet στην Ελλάδα χρησιμοποιεί το smartphone τους για «σερφάρισμα» με το μέσο χρόνο σύνδεσης από το κινητό να ξεπερνά τις 2 ώρες ημερησίως!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ