TECH

«Μπλακ άουτ» διαρκείας σε Facebook, Instagram, WhatsApp - «Τρολάρει» το Twitter

«Μπλακ άουτ» διαρκείας σε Facebook, Instagram, WhatsApp - «Τρολάρει» το Twitter
AP Photo/Patrick Sison

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και ανταλλαγής μηνυμάτων FacebookInstagram, Messenger και Whatsapp, καθώς παραμένουν εκτός λειτουργίας επί ώρες με αποτέλεσμα εκατομμύρια χρήστες να μην μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν. 

Τα προβλήματα σύνδεσης στα συγκεκριμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρατηρούνται παγκοσμίως, σύμφωνα με την πλατφόρμα downdetector, με τους χρήστες να βλέπουν το μήνυμα πως δεν είναι δυνατή η πρόσβαση.

Τα προβλήματα με το Facebook, το «αδελφό» Instagram και το Whatsapp, που επίσης ανήκει στον όμιλο της Facebook, άρχισαν να παρατηρούνται λίγο μετά τις 18.30 το απόγευμα της Δευτέρας και έως αργά το βράδυ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν επανέλθει σε λειτουργία.

Μέσω ανάρτησης στο Twitter, το Facebook ενημέρωσε πως γνωρίζει για τα προβλήματα που υφίστανται, αναφέροντας ότι εργάζεται για την αποκατάστασή τους το ταχύτερο δυνατόν.

«Τρολάρει» το Twitter

Όπως είναι προφανές, δόθηκε μοναδική ευκαιρία στο Twitter για να «τρολάρει» το Facebook και φυσικά την εκμεταλλεύτηκε.

«Γεια κυριολεκτικά σε όλους» ήταν το tweet που δεν σταματάει να γίνεται retweet, αλλά και να λαμβάνει κάθε είδους χιουμοριστικές απαντήσεις και σχόλια από χρήστες, μεταξύ των οποίων και γνωστές εταιρείες.

Το #facebookdown είναι κορυφαίο trend αυτή τη στιγμή, συγκεντρώνοντας στην Ελλάδα περισσότερα από 629.000 tweets.

Σύμφωνα με εξειδικευμένες ιστοσελίδες, τα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram και οι δύο υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp και Messenger του κολοσσού της Καλιφόρνιας υφίστανται μαζική βλάβη επηρεάζοντας δυνητικά δεκάδες εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Η ιστοσελίδα Down Detector ανέφερε σήμερα κυρίως βλάβες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η Ουάσινγκτον και το Παρίσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ