TECH

Νέα χρηματοδότηση 14 εκατ. δολαρίων για την Plum

Νέα χρηματοδότηση 14 εκατ. δολαρίων για την Plum

Στην προσπάθεια της να δημιουργήσει την κορυφαία εφαρμογή διαχείρισης χρημάτων στην Ευρώπη θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια από τη νέα χρηματοδότηση που αντλεί η Plum, μία fintech startup με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα.

Η Plum ανακοίνωσε το κλείσιμο της πρώτης φάσης του νέου γύρου χρηματοδότησης, ο οποίος ανέρχεται στα 14 εκατ. δολάρια, ενώ συνολικά η εταιρεία σκοπεύει να αντλήσει 24 εκατ. δολάρια. Στον γύρο αυτό ηγείται μία κοινοπραξία επενδυτών όπως η dmg ventures και η Ventura Capital, ενώ συμμετέχουν και funds που έχουν ήδη επενδύσει στην Plum όπως η Global Brain, το VentureFriends και η 500 Startups.

Το ενδιαφέρον στοιχείο, όμως, είναι πως η Plum σκοπεύει να δώσει στους πελάτες της τη δυνατότητα να επενδύσουν μέσω crowdfunding. Η σχετική διαδικασία πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας Crowdcube με στόχο επιπλέον 10 εκατ. δολάρια. Ήδη πάνω από 20.000 άνθρωποι εξέφρασαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην χρηματοδότηση της Plum. Όταν κλείσει ο συγκεκριμένος γύρος χρηματοδότησης (Series A), τα συνολικά κεφάλαια που εκτιμάται πως θα έχει συγκεντρώσει η Plum θα ανέρχονται στα 43,3 εκατ. δολάρια και η αποτίμηση της θα έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με τον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης τον Ιούλιο 2020.

Η εταιρεία παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης καθώς ιδιώτες και επενδυτές αναζητούν fintech εφαρμογές προκειμένου να κάνουν καλύτερες επενδύσεις και διαχείρισης των κεφαλαίων. Η Plum έχει φθάσει να ξεπεράσει το 1 εκατ. πελάτες στην Ευρώπη, ενώ εκτιμά ότι έχει «εξοικονομήσει» πάνω από 1 δισ. ευρώ για τους πελάτες της.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 189% σε ετήσια βάση τον τελευταίο χρόνο, ενώ η Plum έχει λανσάρει μία σειρά από νέα χαρακτηριστικά και συνδρομητικές υπηρεσίες προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ