TECH

Nέα πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης με «επιθετική» εμπορική πολιτική

Nέα πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης με «επιθετική» εμπορική πολιτική

Με μία αρκετά «επιθετική» εμπορική πολιτική ξεκινά την εμπορική διάθεση της νέας πλατφόρμας συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης η Nova.

Η πλατφόρμα ΕΟΝ παρουσιάστηκε επισήμως σήμερα και ουσιαστικά αποτελεί ένα από τα πρώτα δείγματα των συνεργιών που προκύπτουν με την United Group, τον νυν μέτοχο της Nova, καθώς στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, έχουν πρόσβαση πάνω από 2 εκατ. νοικοκυριά στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οι τιμές για την πρόσβαση στο περιεχόμενο της ΕΟΝ ξεκινούν από τα 10 ευρώ για το βασικό πακέτο, καθώς, όπως σημείωσε αρκετές φορές ο διευθύνων σύμβουλος της Nova, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, ο στόχος είναι «η Nova να προσφέρει μία νέα εμπειρία τηλεόρασης, προσιτή σε όλους».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιόπουλο, «η καλή τεχνολογία, το φανταστικό περιεχόμενο και οι προσιτές τιμές είναι οι τρεις συνθήκες για καλή τηλεόραση» για να σημειώσει επιπλέον ότι η τηλεόραση δεν είναι πλέον γραμμική.

Η πλατφόρμα βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android TV και είναι προσβάσιμη τόσο με τη χρήση ειδικού αποκωδικοποιητή (set-top box) που συνδέεται σε μία τηλεόραση, μέσω app για «έξυπνες» τηλεοράσεις (smart TV) όσο και μέσω smartphone, tablet ή web browser.

Ταυτόχρονα, ο συνδρομητής μπορεί να βλέπει περιεχόμενο μέσω του set-top box, του smart TV app και μία εκ των τριών άλλων συσκευών (smartphone, tablet, web).

Επιπλέον, υπάρχουν χαρακτηριστικά όπως είναι το catch-up TV 7 ημερών διαθέσιμο στα περισσότερα κανάλια, φωνητική αναζήτηση, προσωποποίηση, περιβάλλον ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά και ειδικό παιδικό τηλεχειριστήριο, λειτουργίες γονικού ελέγχου. Σημειωτέον πως στην πλατφόρμα της ΕΟΝ μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης οποιουδήποτε τηλεπικοινωνιακού παρόχου.

Η Nova δείχνει πάντως πρόθεση να προχωρήσει με αρκετά ενδιαφέρουσες προσφορές όσον αφορά στα πακέτα που προτείνει. Το βασικό πρόγραμμα είναι στα 10 ευρώ μηνιαίως και περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες της ΕΟΝ αλλά και κινηματογραφικό και αθλητικό περιεχόμενο.

Επιπλέον, τα προγράμματα EON περιλαμβάνουν το EON+ με premium περιεχόμενο και πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω σύνδεσης Nova στα 50 Mbps με 30 ευρώ. Για όσους θέλουν πρόσβαση σε όλο το αθλητικό περιεχόμενο, υπάρχουν δύο διαθέσιμα προγράμματα: το EON+ στα 23 ευρώ και EON+ Fiber 100 στα 43 ευρώ το μήνα.

Παράλληλα, όλοι οι συνδρομητές τηλεόρασης της Nova μπορούν ήδη να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το EON από τώρα, καθώς περιλαμβάνεται στα προγράμματα τους μέσω της εφαρμογής EON app ή μέσω της ιστοσελίδας eon.tv.
Το πλεονέκτημα της Nova σε σχέση με τον ανταγωνισμό των συνδρομητικών πλατφορμών τύπου Netflix είναι, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, η ποικιλία στο περιεχόμενο και ειδικά το αθλητικό.

Μάλιστα, η Nova, όπως ανέφερε η Κική Σιλβεστριάδου, διευθύνουσα σύμβουλος της Nova Media, εξασφάλισε από την επόμενη σεζόν τα δικαιώματα για τη μετάδοση -για 6 χρόνια- των αγώνων της αγγλικής Premier League. Επιπλέον, στα πλάνα της εταιρείας είναι να ξεκινήσει από το 2022 τις δικές κινηματογραφικές παραγωγές αλλά και να συμμετέχει σε συμπαραγωγές περιεχομένου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ