TECH

Το Nova 9 είναι το smartphone που θα σε συντροφεύσει σε όλες σου τις δραστηριότητες

Το Nova 9 είναι το smartphone που θα σε συντροφεύσει σε όλες σου τις δραστηριότητες

Για όποιον αναζητά το επόμενο smartphone του, υπάρχουν ορισμένα βασικά κριτήρια. Συγκεκριμένα, η πλειονότητα θέλει μία συσκευή που να διαθέτει ένα σύστημα κάμερας που να βγάζει εξαιρετικής ποιότητας φωτογραφίες και video, να προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις, να είναι όμορφο από σχεδιαστικής πλευράς και να μην «ξεμένει» από μπαταρία. Ή έστω να μπορεί να το φορτίσει απίστευτα γρήγορα.

Επιπλέον, για ένα όλο και πιο αυξανόμενο αριθμό χρηστών, η απόδοση όσον αφορά στο gaming είναι ένα ακόμη -ιδιαίτερα σημαντικό- κριτήριο. Και αν όλα αυτά συνδυάζονται και με ένα κόστος απόκτησης που δεν φθάνει κοντά σε τετραψήφιο νούμερο -αλλά είναι πολύ πιο κάτω, τότε ακόμη καλύτερα!

Πόσες τέτοιου είδους συσκευές υπάρχουν διαθέσιμες στην ελληνική αγορά; Η απάντηση είναι «όχι και τόσες πολλές». Και ιδίως όσον αφορά στο κριτήριο της σχέσης τιμής προς επιδόσεις, η λίστα περιορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Σε αυτή τη λίστα στην κορυφή αυτή τη στιγμή δείχνει να βρίσκεται το nova 9. Το νέο smartphone της Huawei είναι από τα μοντέλα εκείνα που έρχονται να κάνουν... τικ σε όλα τα κριτήρια επιλογών των καταναλωτών και να συνεχίσουν την παράδοση του κινεζικού κολοσσού των ψηφιακών τεχνολογιών όσον αφορά στην παρουσίαση προϊόντων που προσφέρουν την καλύτερη δυνατή σχέση κόστος προς απόδοση.

Για παράδειγμα, το nova 9 σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Μία συσκευή που είναι ιδιαίτερη λεπτή (πάχος μόλις 7,7 χιλιοστά) και ελαφριά (175 γραμμάρια) που προσφέρει ένα εξαιρετικό κράτημα στο χέρι. Σε αυτό βοηθά και ο σχεδιασμός του με τις κυρτές πλευρές της οθόνης που πραγματικά κερδίζει τις εντυπώσεις από όσους το κρατήσουν για πρώτη φορά στο χέρι τους.

Η οθόνη με διαγώνιο 6,57 ίντσες είναι τεχνολογίας AMOLED με ανάλυση FHD+ και με ελάχιστα περιθώρια. Επίσης, προσφέρει δυναμικό ρυθμό ανανέωσης στα 120 Hz και υποστήριξη HDR. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να μη σημαίνουν κάτι ιδιαίτερο στους περισσότερους καταναλωτές, όμως, μόλις ενεργοποιήσει κανείς το nova 9, καταλαβαίνει τη διαφορά στην ποιότητα της οθόνης. Ιδίως όταν αρχίσει να παίζει και παιχνίδια που έχουν υψηλές απαιτήσεις, όπου τα 120 Hz «ανεβάζουν» επίπεδο όσον αφορά στην εμπειρία του gaming. Ιδίως για το gaming, πάντως, αξίζει να τονιστεί η ύπαρξη του Multi-Touch, προσφέροντας υψηλή ακρίβεια, ακολουθώντας τον ρυθμό της δράσης με το touch 10 σημείων και το sampling rate 300 Hz.

Ένας επιπλέον παράγοντας που βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία και στο gaming είναι ο επεξεργαστής. Το nova 9 χρησιμοποιεί τον Qualcomm Snapdragon 778G με τη μνήμη να είναι στα 8GB. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η συσκευή δεν πρόκειται να «κολλήσει» όσες εφαρμογές και αν έχει ανοικτές ταυτόχρονα ο κάτοχος της. Αν προσθέσει κάποιος και το γεγονός ότι ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 128GB, είναι προφανές ότι οι επιδόσεις δεν αποτελούν ζήτημα για το συγκεκριμένο smartphone.

Κάμερα για κορυφαίες φωτογραφίες και selfies

Εκεί που η συσκευή κερδίζει τις εντυπώσεις όμως είναι όταν αρχίσει κάποιος να τη χρησιμοποιεί για τη λήψη φωτογραφιών και video. Το nova 9 έρχεται έχοντας στην πίσω πλευρά του ένα εντυπωσιακό σύστημα τετραπλής κάμερας που η Huawei αποκαλεί Ultra Vision. Το σύστημα διαθέτει την κάμερα 50MP ultra vision και τον μεγάλο αισθητήρα με το RYYB φίλτρο χρώματος το οποίο δέχεται 40% περισσότερο φως σε σύγκριση με το κλασικό φίλτρο χρώματος RGGB. Επιπλέον, η Huawei XD Fusion Engine βοηθά στην άμεση επεξεργασία μιας τεράστιας ποσότητας πληροφορίας και ενισχύει τη διαύγεια σε κάθε φωτογραφία σε επίπεδο pixel, είτε είναι μέρα είτε νύχτα. Αν προσθέσουμε τον AΙ αλγόριθμο φωτεινότητας που βελτιώνει σε τεράστιο βαθμό το background και το πολύ υψηλό ISO, το οποίο δείχνει την φωτεινή πλευρά του σκοταδιού, τότε το αποτέλεσμα είναι κορυφαίο. Επιπλέον, η τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης φροντίζει έτσι ώστε οι λήψεις να γίνονται την κατάλληλη στιγμή και με το κατάλληλο focus, απαθανατίζοντας όλες τις σημαντικές στιγμές με το πάτημα του κλείστρου. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικής ποιότητας φωτογραφίες και video που κινούνται σε πολύ υψηλά στάνταρντ και θα ενθουσιάσουν όλους όσους τις δουν. Όμως, μία ακόμη διαφοροποίηση είναι η μπροστινή κάμερα που έρχεται με ανάλυση 32MP και προσφέρει πιο ρεαλιστικά χρώματα και μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα, στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι μόνο η λήψη εκπληκτικά καθαρών selfie αλλά και η δυνατότητα να κάνει κανείς vlogging με εξαιρετική ευκρίνεια και ποιότητα video, κάτι που λείπει στον συγκεκριμένο τομέα.

Γιατί δεν θα «μείνει» από μπαταρία

Σημαντικό κριτήριο επιλογής smartphone είναι, φυσικά, και η μπαταρία. Στην περίπτωση του nova 9 η μπαταρία έχει χωρητικότητα 4300 mAh. Χάρη στην εξαιρετική διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας που προσφέρει η συσκευή κατά τη διάρκεια της χρήσης, αλλά και το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας, το nova 9 «αντέχει» πολύ. Παραπάνω από μία ημέρα ακόμη και αν είναι κανείς από αυτούς/ες που χρησιμοποιούν διαρκώς το smartphone τους. Όμως, το μεγάλο ατού του nova 9 είναι ο φορτιστής του. Η Huawei έχει «εξοπλίσει» το nova 9 με έναν SuperCharge ταχυφορτιστή στα 66W. Κάτι που σημαίνει ότι απαιτούνται μόλις 38 λεπτά φόρτισης για να φθάσει η μπαταρία από το 0% στο 100% και μόλις 18 λεπτά για φόρτιση στο 60%.

Επιπλέον, ο συγκεκριμένος ταχυφορτιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη φόρτιση ενός… laptop. Εφόσον, βέβαια, το τελευταίο υποστηρίζει τη φόρτιση μέσω USB-C όπως συμβαίνει με τα τελευταία μοντέλα φορητών υπολογιστών της Huawei. Σημειωτέον πως το nova 9 χάρη στο Huawei Share μπορεί να συνδεθεί με ένα Huawei laptop ή tablet. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πέραν της εξαιρετικά εύκολης και γρήγορης και χωρίς καλώδια ανταλλαγής αρχείων μεταξύ των συσκευών, ότι υπάρχει και δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στα έγγραφα του smartphone μέσω του laptop ή το αντίστροφο.

Αν προσθέσει κανείς και τις πολυάριθμες εφαρμογές που υπάρχουν στο AppGallery αλλά και τη δυνατότητα μέσω του Petal Search να «κατεβάσει» κανείς όποιο app χρειάζεται, τότε είναι προφανές ότι το nova 9 δεν είναι απλά ένα ακόμη smartphone. Με δεδομένο ότι το κόστος απόκτησης ξεκινά από τα 549 ευρώ, τότε είναι κατανοητό ότι το nova 9 είναι μία κορυφαία επιλογή για όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα καινούριο smartphone.

Για όσους θέλουν ένα σύγχρονο και κομψό smartphone, αλλά επιθυμούν ένα smartphone μεσαίας κατηγορίας, η σειρά nova της HUAWEI διαθέτει ακόμα ένα στολίδι στην γκάμα της: το HUAWEI nova 8i. Σχεδιασμός για υψηλή εργονομία, στρογγυλεμένες γωνίες ακριβείας και οθόνη 6,67" HUAWEI Edgeless Display, για προβολή περιεχομένου δίχως όρια με πολύ στενά πλαίσια για να δημιουργούν μια πολύ πιο γεμάτη εμπειρία θέασης, είναι λίγα από αυτά που θα σας εντυπωσιάσουν. Δεν πρέπει να παραληθεί η γρήγορη φόρτιση (66 W HUAWEI SuperCharge), η κάμερα 64 MP AI Quad και η μεγάλη χωρηρικότητα (αποθηκευτικός χώρος 128 GB).