TECH

To GT NEO 2 της realme είναι ένα smartphone που θέλει να αλλάξει τα δεδομένα

To GT NEO 2 της realme είναι ένα smartphone που θέλει να αλλάξει τα δεδομένα
Το GT NEO 2 είναι η νέα «ναυαρχίδα» της realme και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της στρατηγικής.

Η realme είναι ένας από τους σχετικά νέους «παίκτες» στο χώρο των συσκευών τεχνολογίας και ο στόχος της δεν είναι άλλος από το να κερδίσει γρήγορα την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Στόχο που προσπαθεί να πετύχει επιδιώκοντας να προσφέρει συσκευές -ιδίως smartphones- που να συνδυάζουν ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά με μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή.

Το GT NEO 2 είναι η νέα «ναυαρχίδα» της realme και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της στρατηγικής.

Μία συσκευή που είναι ήδη διαθέσιμη στην Ελλάδα και προσφέρει κορυφαία χαρακτηριστικά και επιδόσεις και παράλληλα έχει μία τιμή (579 ευρώ) που είναι εξαιρετική με βάση τις δυνατότητες του συγκεκριμένου smartphone, το οποίο είχαμε στη διάθεση μας για δοκιμή μερικών ημερών.

Η realme έχει ποντάρει πολλά στον σχεδιασμό του GT NEO 2, το οποίο θα έλεγε κανείς ότι είναι αρκετά όμορφο. Το γεγονός ότι στη συσκευασία υπάρχει μία θήκη είναι ένα σημαντικό συν, ενώ γενικότερα είναι ένα smartphone με πολλές καμπύλες, εξαιρετικά λεπτό, ποιοτική κατασκευή και πολύ καλή αίσθηση όταν το κρατάς στο χέρι σου.

Εκεί που κερδίζει πόντους είναι με την οθόνη του. Το realme GT NEO 2 είναι εξοπλισμένο με μία οθόνη 6,62 ιντσών τεχνολογίας AMOLED με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και και μέγιστη φωτεινότητα στα 1300 nits, που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν τα πάντα στην οθόνη τους, ακόμα και σε περιβάλλον με έντονο φως. Το αποτέλεσμα κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς πρόκειται για μία ξεκούραστη οθόνη που είναι ιδανική για όσους ασχολούνται και με το gaming.

Βέβαια, το ζητούμενο σε ένα smartphone είναι και οι επιδόσεις του. To GT NEO 2 είναι 5G και αυτό είναι ένα σημαντικό ατού αλλά το γεγονός ότι χρησιμοποιεί ως επεξεργαστή τον Snaprdragon 870 5G είναι ακόμη πιο σημαντικό. Η συσκευή είναι εξαιρετικά γρήγορη με πολύ καλή απόκριση, ενώ χάρη και στα 12 GB μνήμης που διαθέτει (σ.σ. ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος είναι στα 256 GB), οι εφαρμογές πολύ απλά δεν «κολλάνε». Γενικώς, η εμπειρία κινείται σε επίπεδα που συναντάμε συνήθως σε αρκετά πιο ακριβά smartphones. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας ένα προηγμένο σύστημα ψύξης ατμού από ανοξείδωτο ατσάλι ( τρισδιάστατη δομή ψύξης 8 επιπέδων με thermal gel διαμαντιού ως ψυκτικό υλικό), η συσκευή δεν «ζεσταίνεται» όπως συμβαίνει με πολλά smartphones με ισχυρούς επεξεργαστές. Εξαιρετικά χρήσιμο, ιδίως στο κομμάτι του gaming.

Ένα άλλο βασικό κριτήριο επιλογής είναι η μπαταρία και εδώ η realme έχει αρχίσει να αποκτά προβάδισμα σε σχέση με πολλούς ανταγωνιστές της. Στη συσκευασία του GT NEO 2 υπάρχει ένας φορτιστής που χρησιμοποιεί την τεχνολογία SuperDart και είναι στα 65W. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η μπαταρία στο συγκεκριμένο smartphone, η χωρητικότητα της οποίας είναι 5000 mAh, μπορεί να φορτίσει πλήρως μέσα σε μόλις 36 λεπτά. Η χωρητικότητα είναι τέτοια που δύσκολα θα χρειαστεί να φορτίσετε το smartphone κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν και η λειτουργία σε 5G δίκτυα έχει μία τάση για μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας. Σημειωτέον δε πως ο συγκεκριμένος φορτιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να φορτίσει ακόμη και τον φορητό υπολογιστή σας, εφόσον αυτός υποστηρίζει φόρτιση μέσω USB-C.

Όσον αφορά την κάμερα, το GT NEO 2 κινείται σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα. Στην πίσω πλευρά της συσκευής υπάρχει ένα σύστημα τριπλής κάμερας. Η βασική έχει ανάλυση 64 MP και γενικότερα χάρη σε αρκετές ΑΙ λειτουργίες και χαρακτηριστικά όπως το street photography, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλής ποιότητας φωτογραφίες και video ακόμη και σε νυχτερινές λήψεις. Επιπλέον, υπάρχει και η εμπρόσθια κάμερα με ανάλυση στα 16 MP με τις selfies να κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Γενικότερα, η κάμερα κινείται σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα και το αποτέλεσμα όσον αφορά το video και τη φωτογραφία είναι πολύ καλά.

Στον τομέα της αναπαραγωγής video περιεχομένου, η εξαιρετική οθόνη είναι ο βασικός λόγος που η εμπειρία κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα αλλά βοηθά σε αυτό τον τομέα και τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία με υποστήριξη Dolby Atmos. Ένας ακόμη λόγος επιλογής του GT NEO 2 για όσους αρέσκονται να ασχολούνται με το gaming στο smartphone τους.

Σε γενικές γραμμές το realme GT NEO 2 είναι μία συσκευή που τα έχει όλα και κινείται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικά επίπεδα όσον αφορά και την τιμή. Η σχέση κόστος προς επιδόσεις είναι εξαιρετική και αυτό είναι ένας βασικός λόγος προκειμένου να την έχετε στις επιλογές σας σε περίπτωση που θέλετε ένα κορυφαίο smartphone αλλά δεν θέλετε να ξεφύγετε πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο χρημάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ