SPONSORED TECH

Azure Virtual Desktop: Η κορυφαία λύση παραγωγικότητας από τη Microsoft

Azure Virtual Desktop: Η κορυφαία λύση παραγωγικότητας από τη Microsoft

Το Azure Virtual Desktop είναι μια προηγμένη υπηρεσία virtualization για desktop και εφαρμογές που εκτελούνται στο cloud. Πρόκειται για την εξέλιξη του Windows Virtual Desktop, προσαρμοσμένο πλέον στις σύγχρονες ανάγκες της ασφαλούς και παραγωγικής απομακρυσμένης εργασίας.

Συγκεκριμένα, το νέο Azure Virtual Desktop λειτουργεί ως πλατφόρμα που παρέχει:

  • Εύχρηστα και εξελιγμένα virtual desktops για Windows 10 και Windows 11, με ειδικές προσαρμογές για πολλαπλές συνεδρίες και απρόσκοπτη ροή απομακρυσμένων εφαρμογών
  • Πλήρη έλεγχο της διαχείρισης και ανάπτυξης, με δυνατότητες ενσωμάτωσης cloud λύσεων Citrix και VMware
  • Ευέλικτη τιμολόγηση με βάση την κατανάλωση

Εύκολη εγκατάσταση, αποκλειστικά πλεονεκτήματα

Μέσω μιας απλής διαδικασίας εγκατάστασης που ολοκληρώνεται σε ελάχιστα λεπτά, το Azure Virtual Desktop λειτουργεί άμεσα σε όλες τις συσκευές και εφαρμογές των χρηστών του. Επιπλέον, διαθέτει πλήρη συμβατότητα με όλα τα συστήματα Windows, Mac,iOS, Android και HTML 5 για εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε απομακρυσμένα desktop και εφαρμογές, πρακτικά από οποιονδήποτε σύγχρονο browser.

Καλύπτοντας τις αυξημένες τρέχουσες ανάγκες για την ασφαλή κεντρική διαχείριση του συνόλου των desktop των εταιρικών οργανισμών, το Azure Virtual Desktop απλοποιεί τις περιπλοκότητες και ελαττώνει τα κόστη παρέχοντας μια ολοκληρωμένη, πλήρως διαχειρίσιμη υποδομή desktop σε θωρακισμένο περιβάλλον Azure.

Πρόσφατα η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Azure Virtual Desktop αποτελεί τη μόνη λύση εμπειρίας virtualization που έχει πλήρως βελτιστοποιηθεί για τα ολοκαίνουργια Windows 11, αλλά και το Microsoft 365. Έτσι, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες εικονικές μηχανές (VM), οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το πλεονέκτημα της αποκλειστικής υποστήριξης πολλαπλών συνεδριών (multi-sessions) που παρέχουν τα Windows 10 και Windows 11 στο Azure, με βέλτιστη απόδοση και μειωμένα κόστη.

Καθώς «τρέχουν» το εικονικό τους desktop, τα μέλη του προσωπικού των εταιρειών εργάζονται ακριβώς με την ίδια εμπειρία που θα είχαν σε έναν τοπικό επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή -είτε, για παράδειγμα, διαχειρίζονται τα εισερχόμενα μηνύματά τους με το Outlook, είτε μοιράζονται αρχεία στο OneDrive είτε συνεργάζονται με συναδέλφους τους στο Microsoft Teams.

Σημαντικές εξοικονομήσεις κόστους

Χωρίς καθόλου πρόσθετα έξοδα για άδειες χρήσης, το Azure Virtual Desktop μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την υπάρχουσα νόμιμη άδεια για Microsoft 365 ή Windows ανά χρήστη. Η επιλογή εικονικών μηχανών (VM) κατάλληλου μεγέθους, αλλά και η απενεργοποίησή τους, όταν δεν χρησιμοποιούνται, μειώνουν σημαντικά τα κόστη των υποδομών. Παράλληλα, η μεταφορά ολόκληρης της υποδομής Virtual Desktop Infrastructure (VDI) σε μια managed υπηρεσία στο cloud μειώνει τα γενικά έξοδα διαχείρισης.

Λειτουργώντας ως κέντρο διαχείρισης του Azure Virtual Desktop, η πύλη Azure παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διαμορφώνουν τις ρυθμίσεις δικτύου, να προσθέτουν χρήστες, να αναπτύσσουν εφαρμογές desktop και να ενεργοποιούν τις λειτουργίες ασφάλειας με λίγα κλικ.

Λύση που εμπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη

Ανταποκρινόμενο στις αυξημένες απαιτήσεις για την αντιμετώπιση των ψηφιακών κινδύνων της εποχής, το Azure Virtual Desktop είναι μια εξελιγμένη και ασφαλής λύση ψηφιακού μετασχηματισμού που αναλαμβάνει να υλοποιήσει η Infinitum, μια εταιρεία με 30 χρόνια τεχνογνωσίας στον τομέα των υπηρεσιών IT. Μέσω της υλοποίησης αυτής της προηγμένης πλατφόρμας, το εταιρικό δυναμικό έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στα workloads και τις επιχειρηματικές εφαρμογές με κορυφαία προστασία, πλήρη συμμόρφωση και μέγιστη απόδοση, σχεδόν από οπουδήποτε. Τόσο τα εταιρικά δεδομένα, όσο και τα αρχεία του προσωπικού προστατεύονται με την αποθήκευσή τους στην ασφάλεια του Azure, και όχι σε τοπικούς επιτραπέζιους υπολογιστές, όπου οι απειλές παραμονεύουν. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα αξιοποίησης των προηγμένων λειτουργιών ασφαλείας που συνδέονται με το Azure, όπως το Azure Firewall, το Azure Security Center, το Azure Sentinel και το Microsoft Defender για πλήρη προστασία, end-to-end.

INFINITUM: Εξελιγμένες, Ασφαλείς και Αξιόπιστες Λύσεις & Υπηρεσίες Τεχνολογίας, εδώ και 30 Χρόνια

Ως Microsoft Gold Partner, η Infinitum έχει εφαρμόσει ορισμένες από τις πιο προηγμένες λύσεις Microsoft στους τομείς της Διαχείρισης και του Virtualization, σχεδιασμένες ιδανικά ώστε να εξυπηρετούν τις εταιρικές ανάγκες και να μεγιστοποιούν την παραγωγικότητα με οικονομικά αποδοτικό τρόπο.
Άλλωστε η INFINITUM ανήκει στο 1% των συνεργατών της MICROSOFT σε παγκόσμιο επίπεδο, που διαθέτουν την πιστοποίηση Microsoft Gold Partner και έχει υλοποιήσει πλήθος έργων του τεχνολογικού κολοσσού, τα οποία συνέβαλαν αποτελεσματικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών των πελατών της.

Εάν θέλετε να βρείτε επιπλέον πληροφόρηση -άρθρα, ebook, white papers- για το Microsoft Azure, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://infinitum.gr/el/azure-virtual-desktop/ για να κατεβάσετε δωρεάν το Total Azure Kit με όλα τα παραπάνω και να ανακαλύψετε έναν κόσμο γεμάτο οφέλη!