SPONSORED TECH

Τα smartphones της TCL είναι η λύση για όσους θέλουν να έχουν επιλογές

Τα smartphones της TCL είναι η λύση για όσους θέλουν να έχουν επιλογές

Η επιλογή του νέου smartphone είναι μία υπόθεση για την οποία ο κάθε καταναλωτής καλείται να λάβει υπόψη του μία σειρά από σημαντικά κριτήρια.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι καταναλωτές θέλουν να έχουν επιλογές, επιθυμούν ακόμη συσκευές που προσφέρουν εξαιρετική σχέση επιδόσεων προς κόστος απόκτησης και αναζητούν μοντέλα που να προσφέρουν το κάτι παραπάνω, σε τομείς όπως είναι η οθόνη αλλά και ο σχεδιασμός.

Αυτές τις απαιτήσεις των καταναλωτών έρχεται να καλύψει η TCL, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ψηφιακών συσκευών παγκοσμίως. Η TCL έχει κάνει μία ιδιαίτερα δυναμική είσοδο στην κατηγορία των smartphones και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της από τομείς όπως είναι η οθόνη προσφέρει -και στην ελληνική αγορά- μοντέλα που διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό και μας φέρνουν το κάτι παραπάνω σε προσιτή τιμή.

Δοκιμάζοντας τo TCL 20R 5G

Tα τρία νέα μοντέλα που κυκλοφορούν αυτήν την περίοδο στη χώρα μας (TCL 20R 5G, TCL 20Υ και TCL 205) προσφέρουν μία ευρεία γκάμα επιλογών. Η κορυφαία επιλογή δεν είναι άλλη από το TCL 20R 5G, ένα μοντέλο το οποίο, όπως προκύπτει από την επωνυμία του, έχει τη δυνατότητα λειτουργίας σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς. Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι καταναλωτές αποκτούν μία συσκευή και τη διατηρούν για 2 με 3 χρόνια, ένα 5G smartphone είναι μία καλή επιλογή προκειμένου να μην χρειαστεί «αναβάθμιση», καθώς σύντομα τα δίκτυα 5ης γενιάς θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται πολύ περισσότερο.

Να σημειώσουμε επίσης ότι με τη λειτουργία tethering, το TCL 20R 5G μπορεί να δημιουργήσει ένα WiFi δίκτυο που αξιοποιώντας τις ταχύτητες του 5G, να δώσει λύση σε δύσκολες περιπτώσεις, κατά τις οποίες χρειάζεται κάποιος να εργαστεί και να συνδέσει τον φορητό υπολογιστή του.

Όμως, στην περίπτωση του TCL 20R 5G, η υποστήριξη της 5ης γενιάς δεν είναι το μοναδικό «ατού» της συσκευής. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι εξαιρετικά όμορφα σχεδιασμένο και η αίσθηση που δίνει στο χέρι είναι μιας εξαιρετικά ποιοτικής συσκευής, που διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό.

Μία από τις μεγάλες διαφορές είναι στην οθόνη της. Η TCL είναι από τις κορυφαίες τεχνολογικά εταιρείες παγκοσμίως στο θέμα της απεικόνισης και το TCL 20R 5G διαθέτει την τεχνολογία NXTVISION, που προσφέρει μία ποιότητα θέασης αρκούντως εντυπωσιακή. Ιδίως όταν συνδυάζεται με τον ρυθμό ανανέωσης στα 90 Hz, που βελτιώνει ακόμη περισσότερο την εμπειρία του gaming ή της παρακολούθησης video στην οθόνη, η διαγώνιος της οποίας είναι στις 6,52 ίντσες.

Επιπλέον, η αίσθηση αλληλεπίδρασης είναι στιγμιαία (ρυθμός δειγματοληψίας 180Hz), η μέγιστη φωτεινότητα φθάνει στα 500 nits, ενώ υπάρχουν λειτουργίες χαμηλού μπλε φωτός, ανάγνωσης και άνεσης ματιών. Εκτός από το ότι είναι εύκολο να δει κάποιος δε, το TCL 20R 5G εξασφαλίζει και μέγιστη απόλαυση και ελάχιστη καταπόνηση των ματιών. Με δεδομένο το πόσο χρησιμοποιεί κάποιος το smartphone του σήμερα, η οθόνη είναι μάλλον από τις πιο σημαντικές παραμέτρους.

Όσον αφορά στις επιδόσεις, το TCL 20R 5G είναι από τις συσκευές που καλύπτουν και με το παραπάνω τις ανάγκες της συντριπτικής πλειονότητας των χρηστών. Ο επεξεργαστής είναι ο Mediatek Dimensity 700 και προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις, ενώ βοηθούν πολύ και τα 4 GB μνήμης που διαθέτει. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 64 GB ή στα 128 GB και είναι αρκετός για τους περισσότερους χρήστες.

Ανακαλύπτοντας τo TCL 20Y

Η παροχή επιλογών είναι το σημείο στο οποίο δίνει μεγαλύτερη έμφαση η TCL και αυτό φαίνεται στην περίπτωση του TCL 20Y. Ένα μοντέλο το οποίο προσφέρει εξαιρετική σχέση τιμής προς απόδοση. Η συσκευή έρχεται με μία τεράστια οθόνη HD+ στις 6,52 ίντσες, η οποία και αξιοποιεί την τεχνολογία NXTVISION της TCL. Το αποτέλεσμα είναι μία ιδιαίτερα καλή εμπειρία όσον αφορά στη θέαση και ιδιαίτερη άνετη κατά τη διάρκεια της καθημερινής χρήσης.

Το TCL 20Y διαθέτει στην πίσω πλευρά της συσκευής μία τριπλή κύρια κάμερα 48MP, ενώ στην εμπρόσθια πλευρά η κάμερα έρχεται με ανάλυση στα 8MP. Με την AI Ανίχνευση Σκηνής 2.0 αναγνωρίζει 22 διαφορετικές σκηνές, ώστε μια καλά φωτισμένη φωτογραφία να είναι μόλις ένα κλικ μακριά. Η εμπειρία χρήσης της κάμερας, μάλιστα, είναι πολύ καλή και από τις κορυφαίες που συναντάμε σε smartphone της συγκεκριμένης κατηγορίας «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

Όσο για τις επιδόσεις, κινούνται σε πολύ καλά επίπεδα και σε αυτόν τον τομέα βοηθά τόσο ο οκταπύρηνος επεξεργαστής, όσο και η ύπαρξη 4 GB μνήμης RAM, που έχει ως αποτέλεσμα οι εφαρμογές να μην «κολλάνε» και γενικότερα η συσκευή να «τρέχει» πολύ ομαλά και χωρίς πολλά ζητήματα. Αν προσθέσει κάποιος σε όλα αυτά και την ύπαρξη εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου 128 GB, τότε το συνολικό αποτέλεσμα κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Όσον αφορά στην μπαταρία, έχει χωρητικότητα 4000 mAh που είναι αρκετή για να μην χρειάζεται να συνδέουμε τον φορτιστή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αν αναλογιστεί κάποιος ότι το TCL 20Y είναι διαθέσιμο με τιμή πώλησης τα 179,90 ευρώ, τότε είναι προφανές ότι πρόκειται για μία από τις κορυφαίες επιλογές στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμών, που είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά. Και αποτελεί και μία εξαιρετική πρόταση για όσους θέλουν ένα εύχρηστο, γρήγορο smartphone με πολύ καλή οθόνη και κάμερα και ταυτόχρονα δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα πολύ υψηλό ποσό για τη νέα τους συσκευή.

Η εμπειρία του TCL 205

Ένα από τα «όπλα» της TCL είναι ότι διαθέτει μοντέλα που προσφέρουν πολλά και κοστίζουν λίγα. Και ενδεχομένως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση μεταξύ των νέων μοντέλων, είναι το TCL 205. Με τιμή που διαμορφώνεται στα 119,90 ευρώ, ένας καταναλωτής αποκτά ένα smartphone με πολλές δυνατότητες. Η οθόνη τεχνολογίας HD+ είναι στις 6,22 ίντσες, ενώ ο σχεδιασμός είναι πάρα πολύ καλός και μοντέρνος, όπως και η ποιότητα κατασκευής.

Την ίδια ώρα, η διπλή κάμερα με χαρακτηριστικά ΑΙ βρίσκεται στην πίσω πλευρά της συσκευής. Η κύρια κάμερα είναι στα 13 ΜP και συνοδεύεται από κάμερα ανίχνευσης βάθους 2MP με αρκετές λειτουργίες και χαρακτηριστικά που επιτρέπουν τη λήψη πολύ καλών και ζωντανών φωτογραφιών. Επιπλέον της κύριας έξυπνης κάμερας, η μπροστινή κάμερα 5MP για καλύτερες selfies, περιλαμβάνει φλας LCD και AI Face Beauty σε πραγματικό χρόνο. Περιλαμβάνονται επίσης 12 τύποι ανίχνευσης σκηνής για αυτόματη προσαρμογή των ρυθμίσεων της κάμερας κατά τη λήψη φωτογραφιών.

Όσον αφορά στις επιδόσεις, φροντίζει γι’ αυτό ο οκταπύρηνος επεξεργαστής με τη μνήμη στα 2 GB και τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στα 32 GB. Με δεδομένο ότι το TCL 205 έρχεται με την «ελαφριά» έκδοση Go του Android 11, το αποτέλεσμα είναι ένα smartphone που είναι αρκετά γρήγορο και εύχρηστο, όσον αφορά στην καθημερινή χρήση. Επιπλέον, με την μπαταρία να έχει χωρητικότητα 4000mAh, αλλά και την ύπαρξη λειτουργίας αναγνώρισης προσώπου για την πρόσβαση σε αυτή, το TCL 205 είναι από τα μοντέλα που θα λύσουν πολλά ζητήματα στην καθημερινότητα εκείνων που θα το αποκτήσουν.