TECH

MIT Enterprise Forum Greece: Ο νέος κόσμος της επιστήμης

MIT Enterprise Forum Greece: Ο νέος κόσμος της επιστήμης

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενεργοποιήσει για πρώτη φορά έναν ανοικτό διάλογο μεταξύ της ελληνικής startup κοινότητας και των μελών της ελληνικής διασποράς που δραστηριοποιούνται στους τομείς των Επιστημών Ζωής.

Για πέμπτη συνεχόμενη φορά, το MIT Enterprise Forum Greece διοργανώνει στα πλαίσια του κύκλου Technologies That Matter, την εκδήλωση "Α New Life Sciences World is Emerging”, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, στις 21 Ιουνίου, 2016.

Οι εκδηλώσεις Technologies That Matter επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε αναδυόμενες τεχνολογίες διερευνώντας το περιεχόμενο του έγκριτου περιοδικού MIT Technology Review, προκειμένου να εμπνεύσουν και να δια-συνδέσουν το σύνολο των μελών του τεχνολογικού οικοσυστήματος -ακαδημαϊκούς, φοιτητές, επιχειρηματίες, επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων. Το MITEF Greece έχει διοργανώσει στο παρελθόν τέσσερις συνολικά αντίστοιχες εκδηλώσεις: Genomics & Biotech, Robotics, Big Data και Internet of Things, συγκεντρώνοντας περίπου 200-260 συμμετέχοντες ανά εκδήλωση. Η διοργάνωση θα διερευνήσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αναδύονται σε συγκεκριμένους τομείς του κλάδου Life Sciences που θα έχουν μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο τα επόμενα χρόνια: Βιοτεχνολογία, Ιατρικά Μηχανήματα και Digital Health.

Βασικοί στόχοι της διοργάνωσης είναι: α) να συστήσει επίδοξους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και την καινοτομία των Επιστημών Ζωής με ειδικούς και επενδυτές του κλάδου από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α., β) να καθοδηγήσει τους Έλληνες επιχειρηματίες που επιθυμούν να ενσωματωθούν στο παγκόσμιο οικοσύστημα Επιστημών Ζωής σχετικά με τις δράσεις που θα χρειαστεί να αναλάβουν, γ) να παρουσιάσει και να αναλύσει τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα πρέπει να επικεντρωθούν οι νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα των Επιστημών Ζωής προκειμένου να επιτύχουν τη μετάβαση από το ακαδημαϊκό-ερευνητικό περιβάλλον στον παραγωγικό επιχειρηματικό ιστό, και δ) να διερευνήσει το καθεστώς, τις τάσεις και τα ζητήματα που σχετίζονται με την καινοτομία και τη χρηματοδότηση στο πλαίσιο της παγκόσμιας βιομηχανίας των Επιστημών Ζωής.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν απαιτείται όμως η εγγραφή σας. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: Α New Life Sciences World is Emerging

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.mitefgreece.org

ΔΗΜΟΦΙΛΗ