TECH

H εξελιγμένη σκούπα - ρομπότ που δίνει λύσεις στο καθάρισμα

H εξελιγμένη σκούπα - ρομπότ που δίνει λύσεις στο καθάρισμα

Το σπίτι αποτελεί για κάθε άνθρωπο τη βάση του. Ένα σπίτι πρέπει να είναι καθαρό τόσο για λόγους υγιεινής όσο και γιατί δημιουργεί καλύτερη διάθεση σε όσους μένουν σε αυτό. Το πρόβλημα, σε πολλές περιπτώσεις, είναι η έλλειψη χρόνου. Με τις καθημερινές υποχρεώσεις να είναι ουκ ολίγες, το καθάρισμα του σπιτιού δεν χωράει πολλές φορές στο ημερήσιο πρόγραμμα.

Η τεχνολογία έρχεται να δώσει λύση και σε αυτό το θέμα με τις σκούπες ρομπότ να αποτελούν την καλύτερη δυνατή λύση καθώς αναλαμβάνουν εκείνες να διατηρούν καθαρό το σπίτι. Και μία από τις καλύτερες προτάσεις που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή στην αγορά δεν είναι άλλη από τη Roomba j7+, τη νέα σκούπα ρομπότ της iRobot, η οποία πρακτικά λειτουργεί ως μια «έξυπνη» προσωπική βοηθό για το σπίτι.

Η iRobot είναι η εταιρεία που ουσιαστικά δημιούργησε τη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών. Και η Roomba j7+ αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της καινοτομίας που έχει αναπτύξει η iRobot, όπως είχαμε την ευκαιρία να δούμε από πρώτο χέρι.

Ένα από τα βασικά ατού της Roomba j7+ είναι ότι… μαθαίνει. Το έξυπνο σύστημα που διαθέτει της επιτρέπει να βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο καθαρίζει το χώρο. Όσο περισσότερο καθαρίζει, τόσο καλύτερα το κάνει.

Για όσους έχουν χώρο με πολλά καλώδια και γενικότερα εμπόδια, η Roomba j7+ έρχεται να δώσει λύση μέσω του συστήματος πλοήγησης PrecisionVision. Το σύστημα εντοπίζει και αποφεύγει εμπόδια και επιπλέον χάρη στο iRobot Genius, μαθαίνει πώς να τα αντιμετωπίζει στο μέλλον. Σας στέλνει μια φωτογραφία τους και της δίνετε εντολή να τα αποφεύγει ή να καθαρίζει γύρω τους. Πρακτικά, ενεργοποιείται την Roombla j7+ και την αφήνετε να κάνει τη δουλειά της φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να κάνει και εξατομικευμένες προτάσεις καθαρισμού. Δηλαδή ποιο δωμάτιο του σπιτιού χρειάζεται καθάρισμα ανάλογα με δραστηριότητα του χρήστη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείς να εργάζεσαι στο γραφείο και να καθαρίζει το δωμάτιο σου ή να κοιμάσαι και να καθαρίζει το σαλόνι.

Όλη η διαχείριση της σκούπας ρομπότ γίνεται μέσα από το iRobot Home, ένα εξαιρετικά πρακτικό app μέσω του οποίου μπορείς να έχεις την πλήρη διαχείριση της Roomba j7+ αλλά και πολλές δυνατότητες προγραμματισμού.

Σημειωτέων πως η Roomba j7+ διαθέτει το σύστημα AeroForce που της επιτρέπει να καθαρίζει σε 3 στάδια. Επιπλέον, χάρη στους αισθητήρες Dirt Detect εστιάζει στις περιοχές του σπιτιού που χρειάζονται περισσότερο καθάρισμα. Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι πως τόσο το σύστημα AeroForce όσο και οι αισθητήρες DirtDetect είναι δύο τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η iRobot και υπάρχουν μόνο στα προϊόντα της. Δύο τεχνολογίες που συνεισφέρουν σε μεγάλο βαθμό σε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα όσον αφορά στον καθαρισμό ενός σπιτιού.

Από τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης σκούπας ρομπότ είναι και ο κάδος της. Ο αυτόματος κάδος συλλογής Clean Base, είναι πιο compact σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα με κάδο. Επιπλέον, χρησιμοποιεί ειδικές σακούλες που κλειδώνουν αυτόματα, παγιδεύοντας τους αλλεργιογόνους παράγοντες. Και τέλος, η Roomba j7+ αδειάζει μόνη της τον κάδο της, μέχρι και για 60 ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι να μην αγχώνεσαι αν ο κάδος έχει γεμίσει ή όχι.

Σε περίπτωση που χρειάζεσαι και σφουγγάρισμα, υπάρχει, πάντως και η Braava jet m6. Πρόκειται για μία σφουγγαρίστρα ρομπότ, η οποία είναι εξαιρετικά πρακτική και χρήσιμη.

Σε γενικές γραμμές, η νέα Roomba J7+ τα έχει όλα. Συνδυάζει ισχύ, εξυπνάδα, ακρίβεια και απόδοση και η προηγμένη τεχνολογία των αισθητήρων της βοηθούν ώστε να έχετε ένα καθαρό σπίτι χωρίς να χρειάζεται να βγείτε από το καθημερινό πρόγραμμά σας, στην ολοκλήρωση της αποστολή της, σε ένα πεντακάθαρο σπίτι!