TECH

Με τα νέα Galaxy S22 η Samsung θέλει να αλλάξει εκ νέου τους όρους του παιχνιδιού

Με τα νέα Galaxy S22 η Samsung θέλει να αλλάξει εκ νέου τους όρους του παιχνιδιού
Η Samsung να προχωρά σε μία αρκετά σημαντική αλλαγή καθώς το κορυφαίο μοντέλο, το Galaxy S22 Ultra, έρχεται με ενσωματωμένο το S Pen

Τους όρους του «παιχνιδιού» στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς των smartphones -αλλά και των tablets- επιδιώκει να αλλάξει η Samsung, η οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη τα νέα μοντέλα της σειράς Galaxy S22 και Galaxy S8.

Η ανακοίνωση των νέων smartphones της σειράς Galaxy S22 είναι από τις πλέον αναμενόμενες του 2022 με τη Samsung να προχωρά σε μία αρκετά σημαντική αλλαγή καθώς το κορυφαίο μοντέλο, το Galaxy S22 Ultra, έρχεται με ενσωματωμένο το S Pen.

Το συγκεκριμένο «πενάκι» αποτελούσε το στοιχείο που διαφοροποιούσε τα μοντέλα της σειράς Galaxy Note, η οποία είχε αρκετούς φανατικούς «θαυμαστές».

Τώρα, η Samsung επιδιώκει να τους προσελκύσει στη σειρά S22, ενώ γενικότερα η κορεατική εταιρεία δείχνει να διαμορφώνει μία στρατηγική που επικεντρώνεται σε μοντέλα που διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό με το Galaxy S22 Ultra να αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Εκτός από το Galaxy S22 Ultra, η Samsung παρουσίασε -όσον αφορά στα smartphones- άλλα δύο μοντέλα: το «απλό» Galaxy S22 και το Galaxy S22+ με τα δύο τελευταία να είναι μικρότερα σε μέγεθος και χωρίς το S Pen.

Στην Ελλάδα, το Samsung Galaxy S22 Ultra πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου, ενώ τα άλλα δύο μοντέλα στις 11 Μαρτίου με τις προπαραγγελίες να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Όσον αφορά στις τιμές, ουσιαστικά κινούνται στα επίπεδα των τιμών των αντίστοιχων μοντέλων του 2021.

Το Galaxy S22 Ultra ξεκινά από τα 1299 ευρώ για την έκδοση με 128 GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ αν θέλετε την έκδοση με 256 GB το κόστος είναι στα 1399 ευρώ και εκείνη με τα 512 GB φθάνει στα 1499 ευρώ.

Το Galaxy S22+ είναι στα 1099 ευρώ (128 GB) και στα 1149 ευρώ (256 GB), ενώ το Galaxy S22 στα 899 ευρώ (128 GB) και στα 949 ευρώ (256 GB).

Samsung Galaxy S22 Utra

Το Galaxy S22 Ultra αποτέλεσε το «αστέρι» της πρώτου Samsung Unpacked για το 2022. H ενσωμάτωση της γραφίδας (S Pen) αποτελεί τη σημαντικότερη αλλαγή σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό μοντέλο.

Η γραφίδα είναι τοποθετημένη στην κάτω πλευρά της συσκευής και υπάρχουν αρκετές βελτιώσεις όσον αφορά στην απόκριση της κατά τις σημειώσεις, ενώ έχει αναβαθμιστεί και η εφαρμογή Samsung Notes για πιο εύκολη επισύναψη εικόνων και web διευθύνσεων.

Από πλευράς σχεδιασμού, το Galaxy S22 Ultra, όπως είχαμε την ευκαιρία να δούμε και από κοντά είναι εξαιρετικά όμορφο και σε σχέση με το παρελθόν πιο ανθεκτικό στη σκληρή χρήση, καθώς είναι κατασκευασμένο από armor aluminuμ, το πιο ανθεκτικό είδος αλουμινίου που υπάρχει διαθέσιμο.

Επίσης, αυτή τη φορά, το σύστημα λήψης φωτογραφιών και video που βρίσκεται στην πίσω πλευρά της συσκευής δεν προεξέχει, κάτι που προσφέρει μία διαφορετική αίσθηση στη συσκευή.

Το σύστημα, το οποίο αποτελείται από 4 κάμερες και flash, προσφέρει κορυφαίες δυνατότητες με τον κύριο αισθητήρα στα 108 megapixel και πολλές βελτιώσεις όσον αφορά στην καταγραφή pixel σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολύ καλύτερες λήψεις, ιδίως στις νυχτερινές λήψεις όπου φωτογραφίες και video είναι εντυπωσιακά φωτεινές.

Ο δεύτερος φακός είναι υπερευρυγώνιος και έχει ανάλυση 12 MP, ενώ οι έτεροι δύο τηλεφακοί είναι στα 10 megapixel με υποστήριξη οπτικού σταθεροποιητή και οπτικού zoom που φθάνει στο 10x.

Υπάρχει, βέβαια, και το 100x Space Zoom για ιδιαίτερες λήψεις, το οποίο έχει, επίσης, βελτιωθεί. Τέλος, υπάρχει και μία εμπρόσθια κάμερα με ανάλυση 40 megapixel.

Η οθόνη φθάνει στις 6,8 ίντσες και είναι τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X, ενώ υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Έχει γρήγορη απόκριση και εντυπωσιακή φωτεινότητα, ενώ δεν κουράζει μετά από πολύωρη χρήση.

Ο επεξεργαστής που χρησιμοποιείται είναι ο Exynos 2200, τον οποίο η Samsung δημιούργησε σε συνεργασία με την AMD, και είναι το πρώτο 4nm chipset για smartphone, ενώ υποστηρίζει και την τεχνολογία ray tracing στα παιχνίδια, προσφέροντας κορυφαία γραφικά.

Η μνήμη είναι στα 8 GB για την έκδοση με αποθηκευτικό χώρο στα 128 GB και φθάνει στα 12 GB για τις δύο μεγαλύτερες εκδόσεις.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας φθάνει πλέον στα 5000 mAh με τη Samsung να δηλώνει ότι είναι αρκετή για περισσότερη από μίας ημέρας χρήση, ενώ η συσκευή υποστηρίζει γρήγορη ενσύρματη φόρτιση στα 45W και ασύρματη φόρτιση στα 15W.

Samsung Galaxy S22 / S22+

Όσον αφορά στα δύο άλλα μοντέλα, έχουν μεν αρκετές ομοιότητες αλλά αφενός είναι πιο μικρά σε μέγεθος και δεν έχουν το S Pen. Το Galaxy S22 έρχεται με οθόνη στις 6,1 ίντσες, ενώ το Galaxy S22+ είναι στις 6,6 ίντσες. Και στα δύο μοντέλα, η οθόνη είναι τεχνολογίας

Dynamic AMOLED 2X με τον ρυθμό ανανέωσης να φθάνει στα 120Hz.

Μία ακόμη διαφορά των δύο μοντέλων είναι ότι στο «απλό» η μπαταρία είναι στα 3700mAh, όταν στο Galaxy S22+ φθάνει στα 4500mAh.

Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα τριπλό σύστημα καμερών με την κύρια κάμερα να έχει ανάλυση 50 megapixel, ενώ η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 10 megapixel. Και εδώ υπάρχουν σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά στις νυχτερινές λήψεις.

Όσον αφορά στον επεξεργαστή, τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν επίσης τον Exynos 2200, ενώ η μνήμη φθάνει στα 8 GB.

Νέα tablets

Μία μικρή έκπληξη της σημερινής παρουσίασης ήταν η ανακοίνωση νέων tablets και κυρίως του Galaxy Tab S8 Ultra. Ο λόγος είναι πολύ απλά ότι πρόκειται για ένα Android tablet με οθόνη 14,6 ιντσών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη που έχουμε δει σε Android tablet της Samsung και προσφέρει μία εντυπωσιακή εμπειρία όσον αφορά την αναπαραγωγή video και το gaming αν και η κορεατική εταιρεία υποστηρίζει ότι είναι ιδανική συσκευή και για το νέο μοντέλο τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχουν δύο κάμερες των 12 MP προκειμένου να προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία όσον αφορά τα video calls και τις συναντήσεις μέσω Zoom και Teams, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν 3 μικρόφωνα. Στα πλεονεκτήματα και η ύπαρξη γραφίδας (S Pen).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ