TECH

Τα νέα smartphones της realme αλλάζουν τα δεδομένα στη «μεσαία» κατηγορία

Τα νέα smartphones της realme αλλάζουν τα δεδομένα στη «μεσαία» κατηγορία

Ο κανόνας θέλει όσους αναζητούν το νέο τους smartphone, να προσπαθούν να καλύψουν με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Οι ανάγκες ξεκινούν από μία καλή οθόνη και μία εξαιρετική κάμερα και φθάνουν μέχρι τη γρήγορη φόρτιση και τις ικανοποιητικές επιδόσεις. Όσον αφορά στις επιθυμίες, η πλέον βασική είναι το νέο smartphone τους να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Και αν όλα αυτά συνδυάζονται με ένα προσιτό κόστος, τότε αυτό είναι το ιδανικό σενάριο.

Το συγκεκριμένο μοντέλο δείχνει να ακολουθεί η realme, ένας από τους ταχύτερα εξελισσόμενους κατασκευαστές smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο. Και τα νέα μοντέλα της εταιρείας (realme 9 Pro+, realme 9 Pro και realme 9i), όπως είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά, δείχνουν να καλύπτουν τόσο τις ανάγκες, όσο και τις επιθυμίες της μεγάλης πλειονότητας των καταναλωτών, χωρίς μάλιστα, να τους «υποχρεώνουν» να αδειάσουν εντελώς το πορτοφόλι τους. Καθώς ειδικά τα 9 Pro+ και 9 Pro είναι δύο συσκευές με χαρακτηριστικά που συναντάμε σε πολύ πιο ακριβά μοντέλα. Συν ότι πρόκειται για δύο smartphones που υποστηρίζουν τη δυνατότητα για λειτουργία σε δίκτυα 5G, προσφέροντας έναν επιπλέον λόγο για να τα αποκτήσει κάποιος.

Ανακαλύπτοντας τις δυνατότητες του realme 9 Pro+

Ξεκινώντας από το realme 9 Pro+ είναι μία συσκευή που σου προκαλεί το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή που θα την κρατήσεις στο χέρι σου. Και ο λόγος είναι πως πρόκειται για το πρώτο smartphone στην Ευρώπη, το χρώμα του οποίου αλλάζει! Συγκεκριμένα, το μοντέλο στο χρώμα sunrise blue, όταν βρίσκεται σε συνθήκες κανονικού ηλιακού ή υπεριώδους φωτός, το πίσω κάλυμμα αλλάζει εντελώς χρώμα από μπλε σε κόκκινο σε περίπου 3 δευτερόλεπτα. Όταν δεν εκτίθεται στο φως του ήλιου, η αλλαγή χρώματος εξασθενεί σε 2 με 5 λεπτά. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί σε μεγάλο βαθμό τη συγκεκριμένη συσκευή, την οποία πάντως, δεν αξίζει να τη δείτε μόνο και μόνο για αυτόν τον λόγο.

Το realme 9 Pro+ έρχεται, επίσης, με μία κορυφαία κάμερα, την οποία δοκιμάσαμε και μπορούμε να πούμε ότι η ποιότητα των φωτογραφιών και των video κινείται σε κορυφαία επίπεδα. Ιδίως αν σκεφτεί κάποιος ότι αναφερόμαστε σε ένα smartphone που κινείται στα μεσαία στρώματα της αγοράς, με βάση την τιμή πώλησής του. Αυτό οφείλεται σε ένα τριπλό σύστημα κάμερας στην οπίσθια πλευρά της συσκευής, που αξιοποιεί τις δυνατότητες του αισθητήρα IMX766 της Sony με ανάλυση στα 50 megapixel και πολλές επιπλέον δυνατότητες όπως, για παράδειγμα, το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας που διαθέτει. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικές λήψεις, ιδιαίτερα καθαρές με πολλές λεπτομέρειες, ενώ και όσον αφορά στις νυχτερινές λήψεις το αποτέλεσμα κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Επίσης, το Street Photography 2.0 είναι το λογισμικό της realme που θα καθοδηγήσει κάποιον προκειμένου να βελτιώσει τις επιδόσεις του, όσον αφορά στη φωτογράφιση και το video.

Πέρα από την κάμερα και τον διαφορετικό σχεδιασμό (σ.σ. με μόλις 7,9 χιλιοστά πάχος είναι από τις πλέον λεπτές συσκευές της κατηγορίας και όχι μόνο) όμως, το realme 9 Pro+ σε κερδίζει και με τις επιδόσεις του. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ύπαρξη του MediaTek Dimensity 920 5G, ενός εξαιρετικά γρήγορου επεξεργαστή που κατασκευάζεται με τεχνολογία 6 nm και βελτιώνει τα πάντα: Από τη συμπεριφορά της συσκευής όσον αφορά στα παιχνίδια μέχρι τη λήψη και την επεξεργασία των φωτογραφιών. Σε συνδυασμό με τα 6 GB μνήμης που διαθέτει η συσκευή, το αποτέλεσμα είναι ένα smartphone εξαιρετικά γρήγορο που δεν «κολλάει» και κινείται σε πολύ υψηλά στάνταρντ όσον αφορά στις επιδόσεις του.

Επιπλέον, πολλές φορές είναι ορισμένες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά σε ένα smartphone. Στην περίπτωση του realme 9 Pro+, δύο ήταν αυτές που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον: Η πρώτη είναι η γρήγορη φόρτιση στα 60W που προσφέρει και έχει ως αποτέλεσμα η μπαταρία των 4500 mAh να μπορεί να φορτίσει σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να βλέπεις το smartphone σου να χρειάζεται μόλις 10 λεπτά προκειμένου να είναι έτοιμο να το πάρεις μαζί σου στη νυχτερινή έξοδο και να μην ανησυχείς αν θα μείνεις από μπαταρία.

Η δεύτερη είναι ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος. Εκ πρώτης όψεως δεν διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική καθώς σου δίνει μία επιπλέον δυνατότητα: Εκείνη της μέτρησης παλμών! Χρήσιμη δυνατότητα σε μία εποχή όπου η ευεξία και η υγεία μας έχουν αποκτήσει επιπλέον σημασία.

Ίσως, το μεγαλύτερο ατού του realme 9 Pro+ να είναι η τιμή του. Και αυτό γιατί η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης για τη συσκευή με 128 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο είναι τα 429 ευρώ, η οποία είναι εξαιρετική σε σχέση με όσα προσφέρει το συγκεκριμένο μοντέλο. Και γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα αν σκεφτεί κάποιος ότι για όσους το προπαραγγείλουν μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, η τιμή πέφτει στα 379 ευρώ.

Δοκιμάζοντας πρώτοι το realme 9 Pro

Εκτός από το realme 9 Pro+, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και το realme Pro, ένα smartphone που ανήκει στη μεσαία κατηγορία, αλλά δείχνει να είναι στραμμένο προς το μέλλον.

Ένας βασικός λόγος που σε κερδίζει το realme 9 Pro, εκτός από τον σχεδιασμό του -καθώς και εδώ υπάρχει το οπτικό εφέ της αλλαγής του χρώματος- είναι η οθόνη του. Και αυτό γιατί πρόκειται για μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή από πλευράς ποιότητας οθόνη που φθάνει στα 120 Hz, όσον αφορά στον ρυθμό ανανέωσης του. Κάτι που πολύ δύσκολα συναντάμε στη συγκεκριμένη κατηγορία και προσφέρει πολύ διαφορετικές δυνατότητες, ιδίως σε εφαρμογές όπως είναι τα παιχνίδια.

Πέραν αυτού, το realme 9 Pro προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις χάρη στον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 695, ο οποίος λειτουργεί και σε δίκτυα 5G και είναι από τους ταχύτερους στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η συσκευή έρχεται με ένα τριπλό σύστημα κάμερας στην οπίσθια πλευρά της με τον βασικό φακό να προσφέρει ανάλυση 64 MP και γενικότερα να διαθέτει αρκετές δυνατότητες ακόμη και όσον αφορά στις νυχτερινές λήψεις, διαθέτοντας τη λειτουργία Nightscape. Από εκεί και πέρα, το Street Photography 2.0 είναι το λογισμικό που έχει αναπτύξει η realme και είναι από τις περιπτώσεις που ο επίδοξος φωτογράφος θα βρει αρκετές οδηγίες προκειμένου να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο τραβά φωτογραφίες, αλλά και video.

Η μπαταρία είναι από τις μεγαλύτερες σε χωρητικότητα στην κατηγορία, καθώς φθάνει στα 5000 mAh, ενώ υποστηρίζεται φόρτιση στα 33W, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα, σε γενικές γραμμές, να μην αντιμετωπίσει ο χρήστης πρόβλημα με την «αντοχή» της συσκευής κατά τη διάρκεια της ημέρας του.

Και εδώ πάντως ένα από τα βασικά ατού του realme 9 Pro είναι η σχέση κόστους προς επιδόσεις. Για ένα smartphone που προσφέρει τόσα πολλά, η τιμή είναι στα 349 ευρώ για την έκδοση με 6 GB μνήμη και 128 GB αποθηκευτικό χώρο και στα 379 ευρώ για εκείνη με 8 GB μνήμη και 128 GB αποθηκευτικό χώρο. Μάλιστα, για όσους προπαραγγείλουν το realme 9 Pro μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, το κόστος απόκτησης μειώνεται στα 319 ευρώ και τα 349 ευρώ αντίστοιχα.

Γιατί το realme 9i αξίζει την προσοχή σας

Για όσους, πάντως, ψάχνουν για κάτι πιο προσιτό από άποψη τιμής, υπάρχει και το realme 9i. Πρόκειται για μία συσκευή που διαθέτει επεξεργαστή στα 6 nm, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο καλύτερος στην κατηγορία του, έχει μία κάμερα υψηλής ανάλυσης, πολύ γρήγορη φόρτιση και dynamic RAM expansion έως 11 GB για να τρέχουν οι εφαρμογές πιο ομαλά. Όσον αφορά στο κόστος της συσκευής, ξεκινά από τα 239 ευρώ για την έκδοση με 4 GB μνήμη και 64 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, ενώ η έκδοση με 128 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο είναι στα 259 ευρώ. Για προπαραγγελίες μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, μάλιστα, το κόστος πέφτει στα 219 ευρώ και τα 239 ευρώ αντίστοιχα.