TECH

MWC 2022: Με έντονη ελληνική παρουσία και πολλές νέες συσκευές ξεκινά το μεγάλο ραντεβού του κλάδου

MWC 2022: Με έντονη ελληνική παρουσία και πολλές νέες συσκευές ξεκινά το μεγάλο ραντεβού του κλάδου
Γνωστό στο παρελθόν ως Mobile World Congress

Αποστολή στη Βαρκελώνη

Με τις ελληνικές εταιρείες να έχουν ισχυρή παρουσία ξεκινά σήμερα (28 Φεβρουαρίου) το MWC Barcelona 2022, το οποίο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της παγκόσμιας αγοράς των ψηφιακών τεχνολογιών.

Γνωστό στο παρελθόν ως Mobile World Congress, το MWC Barcelona πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Fira Gran Via της πρωτεύουσας της Καταλονίας και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Μαρτίου.

Η εκδήλωση «επιστρέφει» ουσιαστικά φέτος και αναμένεται να αποτελέσει το σημείο για ουκ ολίγες ανακοινώσεις, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα ξεπεράσει τις 60.000. Από πλευράς smartphones, αναμένουμε ανακοινώσεις από κατασκευαστές όπως η TCL, η realme, η Honor αλλά και η Poco, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε και τα πλάνα της Qualcomm (σ.σ. η εταιρεία που προμηθεύει με επεξεργαστές τα περισσότερα εκ των κορυφαίων smartphones) για το χώρο των φορητών υπολογιστών.

Επίσης, αναμένεται να δούμε ανακοινώσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα όσον αφορά τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς, ιδίως όσον αφορά το πότε θα δούμε το 5G SA (stand alone), την «έκδοση» που θα αναδείξει τις πραγματικές δυνατότητες της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Στο MWC Barcelona αναμένεται να είναι έντονο και το ελληνικό στοιχείο. Καταρχάς, υπάρχει το ελληνικό περίπτερο. Η λίστα της ελληνικής συμμετοχής απαρτίζεται από 44 εταιρείες, οργανισμούς και φορείς, που θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν ευκαιρίες συνεργασίας και δικτύωσης, κατά τη διάρκεια του MWC Barcelona 2022.

Την οργάνωση της ελληνικής αποστολής συντονίζουν ο Σύνδεσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece).
Επιπλέον, αυτόνομη παρουσία έχουν δύο ακόμη ελληνικές εταιρείες. Η Intracom Telecom, η οποία παρουσιάζει τα νέα της προϊόντα όσον αφορά στον τομέα των ασύρματων δικτύων.

Η δεύτερη είναι η Adaptit, η οποία συμμετέχει στο MWC μαζί με τον συνεργάτη της, Helios Networks, παρουσιάζοντας τη νέα σειρά 5G repeaters.

Η λίστα με τις εταιρείες της ελληνικής αποστολής περιλαμβάνει επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε μία ευρεία γκάμα κλάδων, από τις υποδομές 5G και τη διαχείριση μηνυμάτων, μέχρι λύσεις AR/VR και fintech.

Με αλφαβητική σειρά, οι εταιρείες που συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή στο MWC Barcelona 2022 και στο 4YFN είναι:

⦁ Acromove
⦁ Allweb
⦁ Apifon
⦁ ATProduct
⦁ Calpak
⦁ Crowdpolicy
⦁ Cytech
⦁ Dataverse
⦁ Dib-In
⦁ Dotsoft
⦁ Excelon
⦁ Fasmetrics
⦁ Finloup
⦁ HotelToolBox
⦁ [i2.d] technologies
⦁ Icon Platforms
⦁ Infin8
⦁ ΚΕΕΑΝΟ
⦁ Kerketia
⦁ LIKNOSS
⦁ Magos
⦁ Mobito Technology
⦁ Modulus
⦁ Moptil
⦁ mSensis
⦁ Narratologies
⦁ NousPratIT
⦁ Optechain
⦁ Orfium
⦁ Palo Services
⦁ ParkingStream
⦁ Pleiades IoT
⦁ Probotek
⦁ Radefy
⦁ Regate
⦁ Run4More
⦁ Sammy
⦁ Sigfox
⦁ Tekmon
⦁ Tetragon
⦁ Uni Systems
⦁ Wine Cat
⦁ Yodiwo
⦁ Ζαριφόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ