SPONSORED TECH

MWC 2022: Τα νέα smartphones και tablets της TCL αλλάζουν τα δεδομένα στη «μεσαία» κατηγορία

MWC 2022: Τα νέα smartphones και tablets της TCL αλλάζουν τα δεδομένα στη «μεσαία» κατηγορία

H TCL είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο των τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων, ούσα μάλιστα εκ των «ηγετών» σε τομείς όπως είναι η παραγωγή οθονών. Ένα από τα βασικά μηνύματα που στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση οι άνθρωποι της εταιρείας είναι ότι θέλουν να «εκδημοκρατίσουν» την τεχνολογία.

Στόχος που αν κρίνει κανείς από τις ανακοινώσεις νέων προϊόντων, αλλά και τις παρουσιάσεις ορισμένων πολύ ενδιαφερόντων πρωτότυπων συσκευών στο πλαίσιο του Mobile World Congress όπου βρίσκεται το CNN Greece, η TCL είναι σε θέση να πετύχει. Ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι η εταιρεία παρουσίασε 5 νέα smartphones, στα οποία η οπίσθια κάμερα έχει ανάλυση στα 50 megapixels και η τιμή ξεκινά από τα 139 ευρώ! Συν τις «αναδιπλούμενες» (foldable) συσκευές όπου ο στόχος της TCL είναι να παρουσιάσει σχετικά σύντομα ένα μοντέλο, το κόστος απόκτησης του οποίου να κινείται σε ιδιαίτερα προσιτά επίπεδα, ήτοι όχι πολύ πάνω από τα 600-700 ευρώ!

Η TCL αξιοποίησε το φετινό MWC Barcelona, όπως είναι πλέον η επίσημη ονομασία του Mobile World Congress, για να ανακοινώσει τα μοντέλα της σειράς 30, όσον αφορά στα smartphones που θα δούμε στην ευρωπαϊκή αγορά με τις πρώτες συσκευές να έρχονται τον Απρίλιο και στη χώρα μας. Το βασικό χαρακτηριστικό είναι πως η TCL έχει επιλέξει να προσφέρει κορυφαίες εμπειρίες σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

TCL 30 series

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της προσέγγισης είναι το TCL 30 5G, ένα smartphone, το οποίο συνδυάζει μια μεγάλη οθόνη 6,7 ιντσών τεχνολογίας AMOLED με ανάλυση FHD+ και τριπλή AI κάμερα 50MP σε μία συσκευή με πάχος μόλις 7,7mm. Ένα αρκετά εντυπωσιακό μοντέλο, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης είναι τα 249 ευρώ!

Η συσκευή έρχεται με αρκετές βελτιώσεις όσον αφορά στην κάμερα, όπως είναι το Steady Snap το οποίο διακόπτει το χρόνο και συλλαμβάνει με σαφήνεια τα θέματα σε κίνηση. Η παρακολούθηση προσώπου είναι ιδανική για πορτρέτα εν κινήσει και η αυτόματη λήψη κάνει εύκολο να περιλάβει περισσότερους φίλους στο καρέ για τις ευρυγώνιες selfies. Ο επεξεργαστής είναι MediaTek Dimensity 700, ο οποίος δίνει επίσης τη δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G. Η μπαταρία είναι στα 5010 mAh, άρα καλύπτει τις ανάγκες μίας ημέρας χρήσης, ενώ υποστηρίζεται και ταχεία φόρτιση 18W.

Τα TCL 30 και TCL 30+ έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά, καθώς θα έρθουν μέσα στο επόμενο δίμηνο με οθόνη 6,7 ιντσών AMOLED με ανάλυση FHD+ και την προαναφερθείσα τριπλή AI κάμερα 50MP. Και εδώ η μπαταρία είναι και εδώ 5010mAh με ταχεία φόρτιση στα 18W. Ωστόσο τα δύο αυτά μοντέλα διαφοροποιούνται τόσο ως προς την εμπρόσθια κάμερα - στην περίπτωση του TCL 30+ είναι ultra-wide 13MP όσο και ως προς την χωρητικότητα του αποθηκευτικού χώρου - στο TCL 30+ φτάνει τα 128GB ενώ στο TCL 30 τα 64GB.

Όσον αφορά στις τιμές θα είναι στα 199 ευρώ για το TCL 30+ και στα 179 ευρώ για το TCL 30.

Επιπλέον, η TCL παρουσίασε και δύο πιο προσιτά μοντέλα όπου η οθόνη είναι στις 6,52 ίντσες. Πρόκειται για τα TCL 30 SE και TCL 30 E, που έρχονται με μπαταρία 5000mAh με φόρτιση 15W. Όμως, το βασικό ατού είναι η κάμερα που ενσωματώνουν. Στην περίπτωση του TCL 30 SE έχουμε μια τριπλή κάμερα AI κάμερα 50MP ενώ το TCL 30E έχει διπλή κάμερα με ανάλυση στα 50MP.

Το TCL 30 SE διαθέτει τον επεξεργαστή MediaTek Helio G25 και θα διατίθεται με χωρητικότητα 128GB ή 64GB, εκεί που το TCL 30 E θα προσφέρεται μόνο με 64GB. Με δεδομένο ότι η προτεινόμενη τιμή λιανικής είναι τα 149 ευρώ για το TCL 30 SE και τα 139 ευρώ για το TCL 30 E είναι προφανές ότι πρόκειται για συσκευές που είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές.

Ένα σημείο που χρήζει επισήμανσης είναι πως όλα τα smartphones της TCL διαθέτουν εξαιρετικές οθόνες ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές οθονών παγκοσμίως. Η TCL έχει αναπτύξει μία τεχνολογία, ονόματι NXTVISION, η οποία προσφέρει πολλές βελτιώσεις τόσο όσον αφορά στα γραφικά όσο και σε τομείς όπως η προστασία των ματιών. Συν ότι προσφέρει πλούσια και έντονα χρώματα και γενικότερα πολύ υψηλή ποιότητα. Πρακτικά, η TCL έχει ξεκινήσει να αξιοποιεί το οικοσύστημα που είναι σε θέση να δημιουργήσει καθώς πρόκειται για έναν κατασκευαστή που δεν κινείται μόνο στο χώρο των φορητών συσκευών αλλά έχει ισχυρή παρουσία και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων, και κυρίως στις τηλεοράσεις και επεκτείνεται διαρκώς και σε τομείς όπως είναι οι λευκές συσκευές.

Η αξιοποίηση αυτού του οικοσυστήματος θα είναι ένας τομέας όπου θα παίξει ιδιαίτερα η TCL.

Tablets

Πέραν των smartphones, η TCL παρουσίασε και μία σειρά από tablets. Αυτό που ξεχώρισε ήταν το NXTPapermax10, με οθόνη 10,36 ιντσών ανάλυσης FHD+, ελάχιστα περιθώρια και αντιθαμβωτική επίστρωση. Η οθόνη είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με τις «κλασικές» οθόνες καθώς αποτελείται από ένα μοναδικό σύστημα πολλαπλών στρώσεων με κάθε στρώμα να παίζει το δικό του ρόλο στο φιλτράρισμα του επιβλαβούς μπλε φωτός και στην προστασία της όρασης. Συμπληρώνεται με ένα στρώμα αντιθαμβωτικού γυαλιού που μειώνει την αντανάκλαση του φωτός με αποτέλεσμα το NXTPAPER MAX 10 να δίνει την αίσθηση του χαρτιού, για μια πιο άνετη, φυσική εμπειρία ανάγνωσης και γραφής. Το TCL NXTPAPER MAX 10 υποστηρίζει 4G και Wi-Fi αλλά και την γραφίδα A Pen, ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι στα 8000 mAh. Η τιμή των 269 ευρώ θεωρείται εξαιρετική δεδομένης της ποιότητας της οθόνης που αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα στην κατηγορία των tablets.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το TCL Tab 10S 5G, με μεγάλη οθόνη 10,1 ιντσών ανάλυσης FHD και με υποστήριξη NXTVision, χάρη στην οποία τα γραφικά ταινιών και βιντεοπαιχνιδιών όχι μόνο ενισχύονται, αλλά επίσης βελτιστοποιούνται για την υγεία των ματιών. Πρόκειται για ένα προσιτό tablet με υποστήριξη 5G δεδομένου ότι η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης είναι στα 349 ευρώ. Η μπαταρία είναι στα 8000 mAh και έρχεται με τον επεξεργαστή MediaTek MT8173, 4 GB RAM και λειτουργικό Android 12.

Επιπλέον, η TCL ανακοίνωσε το Tab10 HD με οθόνη 10 ιντσών οκταπύρηνο επεξεργαστή, όμορφο σχεδιασμό και μπαταρία 5500mAh.

Επόμενα μοντέλα

Για όσους πάντως αναζητούν ένα πιο «επαγγελματικό» tablet θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο. Η TCL έδειξε, χωρίς, όμως πολλές λεπτομέρειες το TCL Tab Pro 12 5G που θα έχει πολύ μεγαλύτερη οθόνη, υποστήριξη 5G, θα μπορεί να ενσωματωθεί αποσπώμενο πληκτρολόγιο και θα έχει τέσσερα ηχεία.

Το συγκεκριμένο tablet θα το δούμε μέσα στο 2022, αν και θα θέλαμε πολύ να δούμε και τα foldable smartphones που έχει σχεδιάσει η TCL. Ενδεχομένως, η συσκευή με την κωδική ονομασία Chicago που είναι ένα αναδιπλούμενο smartphone με flip σχεδιασμό να είναι αυτό που θα δούμε πρώτα με τους ανθρώπους της TCL να υποστηρίζουν ότι θα κυκλοφορήσει σε εξαιρετικά προσιτή τιμή.

Πάντως, το πιο εντυπωσιακό από τα foldable smartphones που έδειξε η TCL ήταν το «Fold ‘n’ Roll» ένα smartphone που διπλώνει στη μέση κι όταν ξεδιπλωθεί, η δεξιά πλευρά του μπορεί να τραβηχτεί προς τα έξω για να επεκταθεί περαιτέρω!

Επίσης, είδαμε από κοντά -αλλά δεν αγγίξαμε- τόσο το TCL «360 Ultra Flex», το οποίο διπλώνει στη μέση και προς τις δύο κατευθύνσεις - χωρίς δηλαδή να υπάρχει εξωτερική κι εσωτερική οθόνη αλλά μια ενιαία όσο και το TCL «Surround Display», το διπλώνει σε δύο σημεία, πρακτικά χωρίζοντας την ενιαία οθόνη του σε τρία ίσα κομμάτια.